More

  Kveldens EM-tips: Østerrike – Tyrkia

  ØSTERRIKE – TYRKIA: To av mesterskapets største kjæledegger skal gjøre opp om den siste kvartfinalebilletten.

  • Østerrike – Tyrkia (EM)
  • Tirsdag kl. 21:00 (NRK1)
  • Leipzig Stadium, Leipzig

  ØSTERRIKE – TYRKIA: Hverken Frankrike eller Portugal imponerte i går, men de store nasjonene tok seg likevel videre med et nødskrik, og setter opp en vidunderlig kvartfinale i Hamburg. I kveld skal den aller siste kvartfinalebilletten deles ut i Leipzig, og det er to sjarmtroll som møtes til dyst når Østerrike – Tyrkia møtes ansikt til ansikt.

  Ut på tur i sommer? Ta med deg Tipsbladet i lomma! Prøv heldigitalt abonnement i fire uker for kun fem kroner.

  Aldri vært i kvartfinale

  Østerrike - Tyrkia
  Kveldens Em-Tips: Østerrike - Tyrkia 3

  Pressdemonene fra Østerrike har skapt blest gjennom hele kontinentet med sin vanvittige intensitet. Ralph Rangnick har vist at han er betydelig mer enn en fiasko i Manchester United, og Gegenpressingenes gudfar har hatt fullklaff med sin filosifi i dette mesterskapet. Rangnick avslo et jobbtilbud fra Bayern München for å kunne lede Østerrike i dette Europamesterskapet, og nasjonen gis nå atskillig større muligheter til å gå hele veien enn da EM startet for to og en halv uke siden.

  Østerrike imponerte stort i gruppespillet og scoret til sammen seks mål seirene mot Nederland og Polen, og var uheldige som ikke fikk med seg noe i åpningskampen mot Frankrike. Dette har de altså fått til, selv med sin store stjernespiller og gallionsfigur, David Alaba, skadet. Midtbanen har vært mesterskapets beste, med Marcel Sabitzser i spissen. Nå begynner alvoret for østerrikerne.

  – Det vil bety mye for oss å kvalifisere oss til kvartfinalen, noe Østerrike som nasjon aldri har klart før. Mange forventet at vi ville bli slått ut i den tøffeste gruppa, men i stedet gikk vi seirende ut av gruppa, og det er ikke tilfeldig at vi er her nå. Det er imidlertid ingen som tror at vi har oppnådd noe ennå, og vi er nødt til å starte kampen mot Tyrkia godt, understreker Østerrikes landslagssjef.

  Ingen Çalhanoğlu for Tyrkia

  Østerrike - Tyrkia
  Kveldens Em-Tips: Østerrike - Tyrkia 4

  Med sine to seirer mot Georgia og Tsjekkia, kunne også Tyrkia juble for avansement til åttedelsfinalen, etter å ha blitt sendt hjem i skam med null poeng fra gruppespillet i EM for tre år siden. Tyrkerne har sett betydelig sterkere ut denne gangen, og stjerneskuddet Arda Güler har fått atskillig nye tilhengere etter kremmerhuset mot Georgia. Mot Tsjekkia måtte det en overtidsscoring av veteranen Cenk Tosun til for å sikre seieren, og landslagstrener Vincenco Montella må i kveld klare seg uten to av sine viktigste brikker, kaptein Hakan Çalhanoğlu og forsvarer Samet Akaydin.

  – Jeg ønsker alltid å ha alle tilgjengelige. Nå må vi klare oss uten to uerstattelige spillere. Det plager meg selvfølgelig, men jeg har troen på at vi har spillere som er klare til å steppe inn og gjøre jobben som trengs. Jeg syns vi har vært glimrende når vi har hatt ballen og foran mål, sier den tidligere storscoreren.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,92 U 3,30 B 4,20
  • Begge lag scorer: Ja 1,77 – Nei 1,95
  • Over 2,5 mål: 1,92 – Under 2,5 mål: 1,82

  Østerrike – Tyrkia: Tipsene

  • Østerrike scorer over 1,5 mål til 1,92 i odds
  • Østerrike vinner med ett mål til 3,70 i odds
  • Over 6,5 kort til 2,80 i odds

  Vi generaliserer ingen, men når Tyrkia spiller i en kamp hvor det handler om vinn eller forsvinn, går det som regel hett for seg. Laget plukket opp ikke mindre enn 11 (!) noteringer i dommerens bok i siste gruppespillkamp mot Tsjekkia, og vi håper dommer Artur Manuel Ribeiro Soares Dias stiller med fulle blekklagre i pennen sin. Østerrike har tatt store risikoer i spillet sitt gjennom hele mesterskapet, og det kommer de ikke til å endre på i utslagsrundene. Dermed tror vi de scorer minst to mål, og at de til slutt vinner med ett.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen