More

  Kveldens EM-tips: Nederland – England

  NEDERLAND – ENGLAND: Den siste finalebilletten deles ut i kveld.

  • Nederland – England (EM)
  • Onsdag kl. 21:00 (TV2)
  • BVB Stadion, Dortmund

  Det ble dramatisk og historisk da Spania i går sikret seg finalebillett på bekostning av Frankrike. Les Bleus tok føringen, men 16 år gamle Lamine Yamal svarte med å sende et prosjektil i lengste hjørne, og ble dermed EM-historiens yngste målscorer. Like etterpå fastsatte Dani Olmo sluttresultatet til 2-1 til Spania i det som var en særdeles underholdende semifinale. Vi kan bare håpe på like mye dramatikk og underholdning når Nederland – England i kveld skal gjøre opp om den andre og siste finalebilletten i Berlin.

  Ut på tur i sommer? Ta med deg Tipsbladet i lomma! Prøv heldigitalt abonnement i fire uker for fem kroner.

  Cody Gakpo – mesterskapsspiller

  Nederland - England
  Kveldens Em-Tips: Nederland - England 3

  Nederland har, med unntak av 2-3-tapet for Østerrike i gruppespillet, levert et nokså bunnsolid EM så langt. Oranje var mye bedre enn Romania i åttedelsfinalen med overbevisende 3-0-seier, men støtte på trøbbel mot Tyrkia i kvart’en. Der tok nemlig tyrkerne ledelsen, men nederlenderne viste stor motstandsdyktighet og vilje, og kom tilbake. Stephan de Vrij utlignet midtveis ut i andreomgang, før et selvmål av Mert Müldür ble avgjørende i Nederlands favør.

  Nederland har altså vokst utover i mesterskapet, og Cody Gakpo har igjen vist at han er en mesterskapsspiller å regne med. Liverpool-stjernen noterte seg for tre scoringer i VM for drøyt halvannet år siden, og den fotballkloke angrepsspilleren står med tre nye fulltreffere i dette mesterskapet. Gakpo har en reell mulighet til å ende opp som EMs toppscorer, og det vil myldre av kjente fjes for både Gakpo og en rekke andre nederlendske stjerner, som til daglig spiller sin klubbfotball i Premier League.

  – Vi er klare

  Den nederlandske troppen består av syv Premier League-spillere, og den anvendelige forsvarsspilleren Nathan Aké ser frem til gjensyn med både klubb- og ligakolleger på motsatt side i Dortmund i kveld.

  – Det er mange kjente spillere fra Premier League, så vi er klar over de individuelle ferdighetene deres. Dessuten er det en semifinale, så vi vet det blir tøft. Vi har imidlertid bygget opp momentum, kommet oss ut av gruppespillet og gjennom flere tøffe hindre, så jeg tror vi er klare. Vi vet hva vi må gjøre, vi er så nære nå, sier Man City-forsvareren i opptakten til kveldens gigantoppgjør.

  Fem av fem

  England har snublet seg videre i mesterskapet på underlig vis. De har ikke spilt én eneste omgang med god fotball på ti forsøk, og trengte ekstraomganger i både åttedels- og kvartfinalen for å ta seg videre. I kvartfinalen måtte engelskmennene sågar ha straffekonkurranse i bataljen mot Sveits. Der holdt imidlertid Gareth Southgates utvalgte hodene iskalde, og satte samtlige straffer. Liverpools Trent Alexander-Arnold satte inn den femte og avgjørende straffen, og utløste naturligvis elleville jubelscener hos den engelske delen av tribunen i Düsseldorf.

  England er altså i sin tredje semifinale under Gareth Southgate, men landslagssjefen har likevel måttet tåle massiv (berettiget) kritikk. The Three Lions har spilt dørgende kjedelig og fantasiløs fotball. Det er først når de har havnet under at de har våget å ta risiko, og da har også angrepsspillet deres sett atskillig bedre ut.

  Kan Kane?

  Nederland - England
  Kveldens Em-Tips: Nederland - England 4

  En som imidlertid ikke har sett noe særlig ut, enten England har ledet eller ligget under, er Harry Kane. Den engelske talismanen har sett utslitt ut, og milevis unna sitt beste. Det hjelper naturligvis ikke at Kane kom inn i mesterskapet med en liten skade, men Englands toppscorer gjennom alle tider ser ut som han rett og slett ikke orker å ta de nødvendige løpene eller bruke den riktige avslutningsteknikken. Det er langt fra utenkelig at England ville sett bedre ut med Ivan Toney eller Ollie Watkins på topp, men det er derimot langt mer utenkelig at Southgate tør å benke Kane fra start i en EM-semi.

  – Han ser ikke ut som seg selv. Han ser ikke like skarp ut når han mottar ballen i og rundt boksen. Det ser ikke ut som han evner å få til touchen sin og avslutningene sine som han vanligvis gjør. Jeg, og mange andre, har bedt om forandringer, men han (Gareth Southgate, red.anm.) kommer ikke til å droppe Harry. Harry Kane er en av lederne hans, og en av de beste landslagsspillerne England noen gang har hatt, fastslår Sky Sports-eksperten Gary Neville, som under mesterskapet har jobbet for ITV.

  Nederlands vei til semifinalen

  • Polen – Nederland 1-2
  • Nederland – Frankrike 0-0
  • Nederland – Østerrike 2-3
  • Romania – Nederland 0-3
  • Nederland – Tyrkia

  Englands vei til semifinalen

  • Serbia – England 0-1
  • Danmark – England 1-1
  • England – Slovenia 0-0
  • England – Slovakia 2-1 e.eo
  • England – Sveits 1-1 – England videre etter straffer

  Nederland – England: Odds fra Norsk Tipping

  • H 3,15 U 2,70 B 2,70
  • Begge lag scorer: Ja 2,00 – Nei 1,72
  • Over 2,5 mål: 2,50 – Under 2,5 mål: 1,50

  Nederland – England: Tipsene

  • Cody Gakpo scorer til 4,50 i odds
  • Korrekt resultat: 1-1 til 5,60 i odds
  • Nederland scorer først til 2,25 i odds

  England har vist liten interesse til å angripe med risiko før de har ligget under, og dermed tror vi Nederland scorer kveldens første mål i Dortmund. Det kan meget vel scores av Cody Gakpo, som har hatt et flott mesterskap så langt, og står med tre fulltreffere. Den engelske troppen fremstår imidlertid som vesentlig mer samlet nå enn da mesterskapet begynte, og vi tror de er mentalt sterke nok til å komme tilbake fra underlege enda en gang. Dermed 1-1 og ekstraomganger i Dortmund.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen