More

  Kroatia sjokkerte og sendte Brasil ut av VM

  Brasil sviktet fra 11-meteren.

  Brasil var storfavoritter mot Kroatia da kvartfinalene i VM ble sparket i gang fredag ettermiddag. Men, de gulkledde, sambadansende søramerikanerne fikk store problemer mot et robust og bestemt Kroatia.

  Luka Modric og kompani hadde ikke tenkt til å gi seg uten kamp, og stod godt imot de første 45, uten at nasjonene klarte å skape nevneverdig store sjanser på hverandre. Etter hvilen tok Brasil atskillig mer kommandoen, og begynte å produsere sjanser mot de sjakkrutede motstanderne, men aller bakerst stod Dominik Levakovic i Kroatias mål og reddet alt som kom.

  Dermed ebbet det ut i 0-0 og ekstraomganger, og igjen tok brasilianerne kommandoen. Denne gangen fikk de også hull på byllen. På overtid av første ekstraomgang, bestemte nemlig Neymar seg. PSG-stjernen spilte vegg med to lagkamerater, og da han fikk ballen tilbake fra Lucas Paquetá, rundet han Livakovic og banket ballen opp i nærmeste hjørne.

  Kroatene prøvde desperat å legge press på Brasil i andre ekstraomgang, og til slutt fikk de også avkastning for presset sitt. Bruno Petkovics avslutning gikk via Marquinhos, og dermed en utspilt Alisson. Kroatia fikk sin etterlengtede utligning med bare minutter igjen av andre ekstraomgangene, og dermed gikk det til straffer.

  Der var det til slutt Kroatia som kunne juble. Dominik Livakovic har vist seg som en bunnsolid keeper når det kommer til å redde straffer, og reddet Brasils første forsøk fra Rodrygo. Kroatene satte inn alle sine straffer, og da Marquinhos satte sitt straffespark i stolpen på Brasils fjerde forsøk, sendte Kroatia nærmest på sjokkerende vis Brasil ut av VM. Dermed er det europeisk motstand som venter vinneren av Nederland og Argentina, som skal gjøre opp om kvartfinalebillett senere i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen