More

  Kroatia seiret i straffesparkkonkurranse

  Japan og Kroatia kjempet om retten til et møte mot Brasil (eller Sør-Korea for de som har troen) i kvartfinalen. Det ble en jevn og dramatisk kamp der vi fikk ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for første gang dette mesterskapet.

  Førsteomgang startet friskt med sjanser til begge lag før ti minutter var spilt. Siden roet kampen seg og det så ut til at de første 45 som skulle ebbe ut med 0-0. Men minuttet før pausen viste Japan frem en cornervariant med suksess. En kort corner ble svingt på bakerste stolpe til Mayo Yoshida som headet tilbake til Daizen Maeda som enkelt kunne bredside inn 1-0.

  Bare ti minutter ut i andreomgang fikk derimot Kroatia utligningen sin. Dejan Lovren av alle slo et perfekt innlegg til Ivan Perisic som løp seg fri og headet inn fra 13-14 meter. En fantastisk heading og et fantastisk innlegg. Begge lag hadde sjanser til å ta ledelsen i minuttene som fulgte før det roet seg ned og lagene gjorde seg klare for ekstraomganger.

  Det ble to ganger 15 minutter med lite action og dermed straffesparkkonkurranse. Japan startet med bom da Domminik Livakovic reddet straffen til den tidligere Liverpool-spilleren Takumi Minamino. Kroatia var sikker på sin første før Japan igjen misset ved Kaoru Mitoma. På stillingen 1-2 til Kroatia ble dog Kroatias Marko Livaja litt for nonsjalant og fortjent kunne se at ballen traff stolpen. Håpet om spenning ble imidlertidig knust da Japan misset på sin fjerde straffe også. Dermed kunne Mario Pasalic sende Kroatia videre til kvartfinalen.

  Japan 1-1 Kroatia (1-3 etter straffesparkkonkurranse)

  1-0 Daizen Maeda

  1-1 Ivan Perisic

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen