More

  Kristiansund – Vålerenga 0-2: VIF i førersetet

  Kristiansund ble til slutt nokså sjanseløse i den første kvalikfinalen mot Vålerenga.

  Kristiansund – Vålerenga

  Kristiansund tok i kveld imot Eliteserie-laget Vålerenga i den første kampen for å finne ut hvilket av disse to lagene som skal spille i Eliteserien neste år. Et imponerende antall supportere fra hovedstaden hadde tatt turen til Nordmøre Stadion for å følge sitt kjære Vålerenga, som for anledningen var hvitkledde, i motsetning til sine vante kongeblå drakter.

  1. omgang

  Kristiansund
  Andrej Ilic Har Raget Høyt I Høst, Men Ble Godt Passet På Av Kbk.

  Og førsteomgangen var jevnspilt, hvor det var tydelig at det står meget på spill for begge lag. De første 45 var langt på vei en ren stillingskrig. VIF-spiss Andrej Ilic har nesten alene holdt Vålerenga over nedrykksstreken i høst, og Kristiansund var svært oppmerksomme på spissens kvaliteter i lufta, og ble godt pakket inn i egen 16-meter.

  Kampens første store sjanse kom først etter en halvtimes spill da Max Williamsen bredsidet en corner fra Oskar Sivertsen like over. Vålerenga var farlig frempå ved et par anledninger de også, men slapp ikke veldig mye mer til enn noen småfarlige langskudd. Serigne Mbaye i KBK-buret stod imidlertid fjellstøtt og tok greit av seg alt det som kom fra nært og langt hold. Helt på tampen av førsteomgangen var Benjamin Stokke nære ved å sende vertene i føringen, men spissen headet over på nesten blank kasse. Dermed stod det 0-0 til pause.

  2. omgang

  Hva som ble sagt i Vålerenga-garderoben i pausen, vites ikke, men det var atskillig friskere gjester som stilte etter hvilen. Plutselig var divisjonsforskjellen tydelig, og etter snaut halvspilt andreomgang, fikk Oslo-gjestene betalt for dominansen. Et perfekt innlegg av Christian Borchgrevink ble møtt av bredsiden til Daniel Håkans som trillet Vålerenga i ledelsen.

  Kristiansund virket rådville, og hadde ingenting å svare med. I stedet kunne VIF doble ledelsen seks minutter før slutt. Simen Juklerød ble spilt igjennom av Mohamed Ofkir, og gjorde ingen feil alene med Mbaye. Vålerenga vant til slutt 2-0, og Kristiansund kan ikke altfor mye å klage på, slik andreomgangen utartet seg. Dermed tar Geir Bakkes mannskap med seg et svært godt utgangspunkt før reutren på Intility søndag. Vålerenga har ett ben i Eliteserien 2024 – minst.

  PS! Du kan fremdeles få et abonnement på Tipsbladet i hele desember for kun en femmer! Finn ut mer ved å trykke på linken over.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen