More

  Kong vinter og juleoppsummering

  For andre helgen på rad stoppet kong vinter fotballfesten i League Two.

  Forrige helg ble hele 10 av 12 oppgjør utsatt grunnet frostige gressbaner. I de to kampene som ble spilt fikk vi se Leyton Orient slå Sutton 2-0 på et fullsatt Brisbane Road. I tillegg møttes Barrow og Swindon til playoff-duell der gjestene tok alle tre poengene etter et tidlig straffemål av Louis Reed.

  Med 6/12 avlyste helgen før er det flere lag som vil gå tre uker uten ligakamp før det heftige juleprogrammet smeller i gang på fotballens festdag, boxing day.

  Sesongen så langt

  Leyton Orient og Stevenage har begge en halv fot i League One. En opptur for managerne Richie Wellens og Steve Evans som begge har vært latterliggjort og utskjelte på dette nivået, den ene mer fortjent enn den andre. Bak disse to er det jevnt. Etter halvspilt serie kan man si at elleve lag har gode muligheter for å nå playoff, og der befinner det seg noen overraskende lag. Barrow var tippet nedenom og hjem men deres imponerende høst gjør at de fortsatt ikke trenger å gi opp håpet om direkte opprykk heller.

  For Bradford og Salford går det litt tråere enn forventet men de vil være med hele veien inn. At Stockport og Grimsby kan få et nytt opprykk er ikke overraskende. National League holder et skyhøyt nivå og trolig hadde halve League Two hatt problemer med å komme seg opp igjen fra nivå fem denne sesongen.

  Et annet lag som kan gå direkte videre til ny liga er Gillingham. Fra nedrykk i League One til potensielt nedrykk fra League Two. Neil Harris sitter altså fortsatt trygt i stolen til tross for 24.plass og bare seks scoringer på 20 kamper. Men heldigvis for dem er det flere lag som viser svakhetstegn og både Colchester, Rochdale og Hartlepool må vise bedre takter siste halvdel av sesongen. Felles for de tre er at de alle har skiftet manager i høst.

  Toppscorerduellen er nå mellom Sam Hoskins (Northampton) og Andy Cook (Bradford) som begge har 13 scoringer. Om de kommer med på høstens lag får du se på vår nettside rundt 22-24 desember. Men bare en av dem kom med på høstens lag i League Two.

  Juleprogrammet

  Med tre kamper på åtte dager i perioden 26 desember til 2 januar blir det et sjokk for spillere som har ligget i frostdvale. Det starter med viktige bunnoppgjør mellom Gillingham og Colchester og Rochdale – Hartlepool i det som er kamper mellom 24 og 23 på tabellen og 22 og 21 på tabellen.

  I tillegg tabellnaboene Salford – Barrow og Swindon – Walsall som skal ut i særs viktige kamper. Swindon og Barrow er inne på playoff-plassene nå men har bare noen få poenger å gå til sine motstandere.

  Boxing Day-runden

  • Wimbledon – Newport
  • Carlisle – Bradford
  • Crawley – Sutton United
  • Gillingham – Colchester
  • Harrogate Town – Grimsby
  • Mansfield – Northampton
  • Rochdale – Hartlepool
  • Salford – Barrow
  • Stockport County – Crewe
  • Swindon – Walsall
  • Tranmere – Doncaster

  27.12.22

  • Leyton Orient – Stevenage

  Spilltips

  Salford – Barrow. Hjemmeseier til 2,45 i odds hos Coolbet.

  Wimbledon – Newport. Hjemmeseier til 2,50 i odds hos Coolbet.

  Leyton Orient – Stevenage. Hjemmeseier til 2,25 hos Coolbet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen