More

  Kommentar: Nå er det nok, Ronaldo

  Det er utrolig nok bare to uker siden jeg skrev denne kommentaren om Ronaldo. Nå, to uker senere tror jeg at det var for snilt av meg. Til tross for at det egentlig var en nedsabling av fotballspilleren Ronaldo anno 2022/23.

  Ja, han har riktignok scoret et mål siden den gang. Et ganske bra et også. Scoringen mot Everton gav meg ikke noe tro på at dette skulle ende annerledes enn hva kommentaren over viste til. Men at det bare skulle gå to uker før Ronaldo gravde graven sin enda dypere hadde jeg faktisk ikke forestilt meg.

  I det som ble en festaften og det som trolig var Manchester United sin beste 90 minutter siden, jeg vet ikke, var det selvfølgelig en person som ville ødelegge.

  Bildene av Ronaldo på vei inn tunellen ved Stretford End i det 89 minutt mot Tottenham fikk reaksjoner, selv om mange var opptatt av at det ikke skulle ta fokuset vekk fra Erik Ten Hag og hans utvalgte. Denne egoistiske og smålige ferden ned mot fansen som har støttet mannen i tykt og tynt, uansett hva, var nesten ubegripelig. For hvor mye koster det egentlig en superstjerne å bli igjen i fire minutter til for å vise støtte til lagkamerater som har jobbet skjorten av seg? For å hylle medspillere, kollegaer og fans i et par små sekunder etter kampslutt? Tydeligvis for mye for en egoistisk superstjerne som fortsatt tror han er for god for benken.

  Erik ten Hag svarte enkelt og greit etter kampslutt at han skulle ta seg av dette i morgen. Kvelden skulle brukes på gjengen som hadde kjempet. Morgendagen kom og den kom med mer nytt. Det var verre enn den egoistiske marsjen i det 89 minutt.

  Først nekter han å ta imot instrukser fra sin egen manager. En manager som klart og tydelig har sett at laget fungerer bedre uten Ronaldo men som likevel har både forsvart han til media og brukt han på banen. Egoet til Ronaldo hadde blitt såret ved å bli byttet inn i stortapet mot City. Men Ronaldo viste onsdag at egoet heller ikke kan komme innpå de siste minuttene når laget klarer seg fint uten han.

  Og når du først har klart å nekte innbytte, presterer du å forlate banen før kampslutt, en kalkulert rusletur som fanges opp av alle kameraer. Og du tar deg ikke bryet med å vente i garderoben. Du drar hjem. Noen ganger kan man kanskje unnskylde de tusen fans som drar hjem fra stadioner før slutt for å unngå køene. De har i det minste en jobb eller et liv som kanskje tilsier at hvert eneste minutt teller. Ronaldo har ikke den unnskyldningen. Han har ingen unnskyldninger lengre.

  Instagram ble brukt torsdag kveld, flere timer etter at Manchester United kunne melde at Ronaldo ikke blir med til London og møte med Chelsea, og at han ikke får trene med førstelaget de neste dagene. Men den posten kom Ronaldo kom med var ikke en beklagelse. Det var PR på høyt kalkulert nivå. Forklaringer på hvorfor den store stjernen mistet det litt. Men ingen beklagelse til lagkamerater, manager eller fans.

  Nå er det nok, Ronaldo. Legendestatusen din ryker fortere enn fort om du ikke skjerper deg de siste få ukene du har igjen i klubben. Man husker ofte det siste, og dermed kan storspillet 2005-2009 fort være glemt når United-fansen en dag skal oppsummere din karriere. Det vil egentlig ingen av oss.

  La oss i det minste håpe han gidder å skru på tv-skjermen før kampstart kl 18.30 i kveld. Men jeg blir ikke overrasket om han poster et treningsbilde av seg selv i tidsrommet 18.30-20.30.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen