More

  KOMMENTAR: Messi, Marokko og Mbappé har brakt julegaver til Qatar

  Regimet kunne knapt bedt om mer før mesterskapet startet.

  Aller først, for å la det være helt klart, undertegnede er ikke i en posisjon til å vite hva jeg ville håpet på i retur om jeg hadde betalt om lag to tusen milliarder (!) kroner for å få arrangere VM i fotball. Men, jeg er ganske sikker på at siste dager og ukers hendelser ikke er veldig langt unna fasit.

  Si at du eier en fotballklubb, i dette tilfellet PSG. De to aller største stjernene på det laget heter Lionel Messi og Kylian Mbappé. Nå skal disse to gigantene av noen spillere representere hver sin nasjon i din VM-finale? Jackpot.

  Supert, da var stjernedrysset, betalt av egen lommebok i boks. Nå trenger vi solskinnshistorien. Historien om underdogen fra et kontinent, som gjennom fotballens øyne, bare har kunnet kikke opp på de store nasjonene og kontinentene på voksenbordet. Hei, Marokko. Fint du kunne komme. For hvis det var én ting dette sportsvasking-prosjektet til Qatar trengte, var det å få Afrikas første nasjon noen sinne til en VM-semfinale. Jackpot igjen.

  Jeg har fulgt så mange kamper jeg har fått tid til i dette mesterskapet. Det har satt meg i bås av en hel haug av mennesker, men det får så være. Problematikken rundt VM i Qatar kjenner alle til, og selvsagt skulle ikke denne oljestaten fått lov til å arrangere verdens mest prestisjefylte turnering i verdens største idrett. Det sier seg selv. Kontroversene og katastrofene har fulgt Qatar også gjennom mesterskapet. Den amerikanske journalisten Grant Wahl døde mens han dekket mesterskapet, som følger av en aneurisme. To arbeidere har også mistet livet under arbeidstiden sin i VM, og Qatar-representantenes uttalelser til dødsfallene har tidvis vært avskyelige. Qatar har hatt et skrikende behov for sportslige øyeblikk til å snu narrativet. Og fått det.

  Marokko har bergtatt oss alle med sin oppofrelse og stålvilje. De har bokstavelig talt løpt seg til grunnen, og skvist hver eneste kilokalori ut av beina sine til tanken var tom. Belønningen ble en historisk semifinale og kan fortsatt bli kronet med en historisk bronsemedalje. Men, den store snakkisen i Qatar nå, er Lionel Messi. Videoene av argentinere som flokker seg i hundretusenvis og hyller den 35 år gamle magikeren, går viralt på TikTok. Det samme gjør videoene, hyllestene og øyeblikkene som denne mannen har gitt oss de siste ukene. Lionel Messi har spisset formen så godt som mulig, for å gi seg selv den aller beste sjansen til å krone en strengt tatt ubeskrivelig karriere med et historisk VM-gull. Og lagkameratene hans virker å være vel så motivert av å gi Messi VM-tittelen, så vel for dem selv.

  Messi er den magiske fotballspilleren, som representerer barnet i oss alle når han går utpå banen og serverer utrolige øyeblikk, blandet med en uskyldsren glede over idretten han representerer og en djevelsk vilje til å vinne for enhver pris. Søndag kan FIFAs kjæledegge bli belønnet med den ultimate premien, i hans ultimate kamp.

  På motsatt side søndag, står PSGs, Frankrikes og Qatars gullkalv, Kylian Mbappé. Qatar eier i praksis PSG, og hva passer da bedre enn å la deres store melkeku stå ansikt til ansikt med tidenes beste, som også tilfeldigvis er eid og lønnet av staten som avvikler mesterskapet. Marokko, Messi og Mbappé har gitt Qatar alt de kunne drømme om på forhånd. Underdogene og sportens titaner har begge fått plass i historiebøkene til VM 2022. Dét er den beste julegaven Qatar og FIFA kunne fått.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen