More

  Kommentar: La mannen få slippe

  – Jeg byttet ham ikke inn av respekt for hans store karriere, sa Erik ten Hag på pressekonferansen etter kampen mot Manchester City. Av respekt for hans store karriere bør Cristiano Ronaldo bli sittende på benk og tribune frem til en klubb utenfor Europa henter han i januar.

  Det var en trist skue vi ble vitne til mot det lille kypriotiske laget Omonia Nikosia. Som vanlig med Ronaldo på laget ble taktikken etter hvert å gi ballen til Ronaldo, som hver bidige gang manglet det som har kjennetegnet han i alle disse fantastiske årene. Han vil så gjerne men kroppen reagerer ikke lengre på instruksene han gir den. Farten er borte, råskapen er borte, teknikken er borte og nå virker det rett og slett som om den kliniske Ronaldo er borte. Den ene tingen som har holdt han gående de siste årene.

  For når kampen i Kypros tikket mot 90 stod det ikke på sjanser. Manchester United-spillerne serverte sjanser på sølvfat. Det virket som om samtlige på banen til slutt tenkte “Gi den mannen mål nummer 700 så vi kan fortsette med kampen”. Men Ronaldo ble spist opp av Nemanja Miletic, Héctor Yuste og Ádám Lang. Selv med en meters forsprang holdt de ikke i møte med de tre middelmådige og aldrende stopperne til Omonia Nikosia. Selv ikke når Diego Dalot, som aldri scorer for Manchester United, gav vekk sin egen mulighet for scoring gikk det ikke. Stolpe ut på blank kasse.

  En straffescoring kan Ronaldo vise til denne høsten. Og det etter 33 skudd for klubb og landslag. Det er lett å si til han at treningsøktene og treningskampene i juli kunne hjulpet litt på. Men det er for sent nå. En spiller som Ronaldo kan ikke holde nivået som trengs når han bruker hele oppkjøringen på treningssenteret sitt i Portugal samtidig som han sender CV`n sin rundt til alle Champions League-klubber i Europa.

  Ronaldo sin fantastiske karriere vil for alltid være det. Fantastisk. Et unikum som vil stå igjen som en av verdens beste noensinne. Hans status i Manchester United vil en vakker dag igjen bli like stor som etter hjemkomsten i fjor høst, selv om den ikke er det nå. For akkurat nå er unikumet Ronaldo på vei ned i graven. En grav han startet på selv under sommermånedene, men som han nå fortvilt ikke klarer å komme seg opp igjen fra.

  La han få slippe nå. Det er best for både han selv og alle andre.

  Den siste sprut i mannen er borte. Nå har han snart bare egoet sitt igjen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen