More

  KOMMENTAR: Hva nå, Sevilla?

  Da dommer Ricardo de Burgos Bengoetxea blåste av for full tid i toppkampen mellom Sevilla og Atlético Madrid, la hjemmelagets fans, som akkurat hadde sett laget sitt tape 0-2, ned intet forsøk på å skjule sine følelser. Dommerens fløytesignal ble møtt med unison pipekonsert, og en samstemt pipekonsert på mektige Ramón Sánchez Pizjuán er av det øredøvende slaget.

  Nede på sidelinjen, stod trener Julen Lopetegui. Sevilla-sjefen forsøkte å stå rakrygget, men blikket hans avslørte at dette er en mann som er i ferd med å gå tom for både ideer, og tid til å redde sin egen jobb. Blikket hans så tomt ut mot gressmatta, som sakte, men sikkert, var i ferd med å bli tømt for spillere. Og kan hende er det snart tomt på trenerkontoret i Sevilla også. For med bare fem poeng på de syv første rundene, er det klart at Sevilla ikke har hatt en dårligere start på sesongen siden 1996/97. Den gangen rykket de faktisk ned fra et overbefolket La Liga, som den gang inneholdt 22 lag.

  Sympatiserende Atléti-sjef

  At det skal gå like ille denne sesongen, virker fremdeles utenkelig, selv om poengsnittet deres hittil tilsier at dette blir en sesong i bunnestriden. Hvordan har det gått så stupbratt nedover på det som virker rekordtid? Mannen som tok innersvingen på Lopetegui lørdag kveld, Diego Simeone, kom med sine teorier.

  – Det er ikke enkelt å erstatte spillere som Diego Carlos og Jules Koundé. De har en tøff jobb foran seg. De er utmerkete forsvarsspillere, og Sevilla savner dem. Nøkkelen deres forrige sesong lå i forsvarsspillet, og de har ikke det samme nå uten det som var deres to beste midtstoppere. De har nye spillere, og det vil ta tid å implementere dem i laget og til trenerens ideer, forklarte Simeone på den påfølgende pressekonferansen.

  Williams-brødre i kanonform

  Dermed er Sevilla bare poenget over nedrykksstreken, og til helgen kommer formlaget Athletic Bilbao på besøk. Baskerne har los på Champions League-plass etter å ha vunnet fem av sesongens syv første kamper, og i angrep har de et brødrepar i kanonform. Inaki og Nico serverte hverandre hver sin scoring i fredagens 4-0-seier over Almería, og ble dermed det første brødreparet i La Ligas historie til å score og legge opp til hverandre i én og samme kamp. Hvis Williams-gutta senker Sevilla til helgen, kan det meget vel bli kroken på døra for Julen Lopetegui, men Sevilla-treneren kan faktisk ikke føle seg 100 prosent sikker på at han overlever den kommende uken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen