More

  KOMMENTAR: En avgjørelse det er vanskelig å forstå

  Trent Alexander-Arnold ble veid og funnet for lett før Englands avsluttende Nations League-kamp mot Tyskland i går. Gareth Southgates konklusjon var at Liverpools høyreback for øyeblikket ikke er god nok for laget hans, og siden det var siste kamp før VM, står dermed også VM-plassen til scouseren i reell fare. Samtidig fortsetter Southgate å ta ut midtstopper Harry Maguire i både tropp og startellever. Han fikk igjen sjansen mot Tyskland, og igjen takket han for tilliten med å gi bort scoringer og lage snøengler på grønt gress.

  Bredde på back

  Joda, England har voldsom bredde på høyreback-plassen. Reece James, Kieran Trippier, Kyle Walker og Trent Alexander-Arnold er alle briljante alternativer, som ville startet for de aller fleste landslag i verden. Men, at det er Alexander-Arnold som er den som må vike, er vanskelig å forstå. I en alder av 23 år har han vunnet omtrent det som vinnes kan på klubbsiden, og spilt en nøkkelrolle mens han har gjort det. Han har redefinert høyreback-rollen, og er ikke bare Liverpools, men også Englands beste pasningsspiller og kreative kraft. Likevel har han aldri vært ordentlig i varmen hos Southgate.

  Den engelske landslagssjefen har en forkjærlighet for det staute og røslige. Hadde han hatt muligheten, ville han sannsynligvis radet opp 11 Beefeaters på en fotballbane. Harry Maguire er omtrent det nærmeste man kommer fra et fotballperspektiv. Erik ten Hag har allerede oppdaget at midtstopperen er en hemsko for et lag som har ambisjoner om å vinne fotballkamper uten å gi bort gratismål på veien. Det er på tide Gareth Southgate gjør det samme. Det er også på høy tid at landslagssjefen løsner litt på snippen.

  Hvor er Maddison?

  Southgates taktikk har hele tiden å holde risikoen for baklengs til et minimum, og det kostet ham trolig EM-tittelen for litt over ett år siden. Southgate har stort sett under hele sin regjeringsperiode prioritert lojalitet fremfor form, og det stenger døra for spillere som er mer enn gode nok til å komme inn og blåse frisk, etterlengtet pust i dette laget. James Maddison har vært “outstanding” for et ellers miserabelt Leicester-lag denne sesongen, og det er lett å se for seg at den offensive midtbanespilleren vil blomstre ytterligere med betraktelig bedre spillere rundt seg.

  England slapp seg bittelitt ned mot Tyskland i går, men det stod heller ingenting på spill. Det er lett å se for seg at når alvoret starter i Qatar at Southgate vender tilbake til den risikoløse og kjedelige stilen. Meningene om det engelske landslaget er som regel splittet på balløya, men nå synes imidlertid de fleste å være enige om at Southgate har gjort en briljant jobb med å skru ned forventningene til VM, bare ved å være seg selv og stå knallhardt på sine forbløffende prinsipper. Dette er et landslag som er i desperat nød etter kreativitet og silkemyke pasningsføtter, samtidig som alle unødvendige defensive byrder bør fjernes. Da er det vanskelig å forstå at Trent Alexander-Arnold trolig må følge høstens turnering fra sofaen, mens Harry Maguire skal velte rundt på grønne gressbaner i ørkenen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen