More

  Kok i Barnsley, nervøs stemning i Derby  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Landslagsopphold gir redusert runde i League One, men vi får servert en viktig kamp denne runden også.  

  Alt fokus forrige helg -og i midtuken- handlet om de fire lagene som kjemper om direkte opprykk. Plymouth med to seiere har tatt tilbake tabelltoppen på lånt tid. Sheffield Wednesday mistet denne da de i et heseblesende Yorkshire-derby på tirsdag tapte sin første seriekamp siden oktober. For Barnsley stormer videre. Etter seieren mot Wycombe forrige helg var det et feststemt og optimistisk hjemmepublikum som tok imot naboene fra Sheffield til dyst på Oakwell. Devante Cole og James Norwood gav hjemmelaget 2-0 i løpet av 30 elleville sekunder og selv om gjestene hentet opp ledelsen kunne Barnsley juble for 4-2 og 32 poeng av 36 mulige på sine siste tolv kamper. For Sheffield Wednesday stoppet dermed rekken på 23 kamper uten tap. Denne helgen må de derfor begynne på nytt. Mer om Yorkshire-derbyet kan du lese her.

  Fri for alle utenom Wednesday 

  Plymouth, Ipswich og Barnsley får alle fri denne helgen. Vi går dermed glipp av oppgjøret Barnsley – Ipswich som kunne toppet en helt fantastisk uke. Sheffield Wednesday avslutter den amputerte runden søndag med tv-kamp borte mot Forest Green. Jumbolaget har 13 poeng opp til trygg grunn og har nå spilt 16 seriekamper siden forrige seier som kom så langt tilbake som i midten av desember. Duncan Ferguson venter dermed fortsatt på sin første seier og trolig kommer den ikke mot et meget revansjesugent Wednesday som vil tilbake på topp.  

  Posh lukter trøbbel i Derby 

  Paul Warne har fått noe å tenke på den siste tiden. Laget som gikk 15 kamper uten tap og seglet frem som outsider til direkte opprykk har mistet flyten totalt den siste tiden. Forrige helg ble det ny nedtur da Fleetwood reiste hjem fra Pride Park med 2-0 i sekken, helt fortjent. Dermed har Peterborough igjen fått los på en plass blant topp seks. Darren Ferguson sine menn har de siste ukene slått både Burton og Lincoln med solide sifre på bortebane, godt hjulpet av Jonson Clarke-Harris sine tre mål totalt. Med fire poeng opp til Bolton og Derby kan Peterborough virkelig få los om de vinner lørdagens tv-sendte oppgjør mot Derby hjemme på ABAX Stadium.  

  Heller ikke Wycombe på like mange poeng som Peterborough og Portsmouth har gitt opp kampen om topp seks. Begge skal ut i hjemmekamp mot henholdsvis Charlton og Port Vale og tre poeng der vil gjøre kampen om femte og sjetteplass ulidelig spennende.  

  Helgen byr og på viktige oppgjør i bunn. Midtukens hengekamp for Accrington endte igjen med rødt kort og tap på hjemmebane. Med tre strake hjemmetap er de fortsatt under streken før helgens tur til Exeter. For Milton Keynes kan de skaffe seg pusterom om Accrington taper sin kamp samtidig som de vinner sin hjemmekamp mot bunnkollega Morecambe. Bare to poeng skiller de to lagene, men hjemmelaget virker til å ha en bedre formkurve med sine to seiere på rappen.  

  Statistikk

  • Charlton har bare vunnet to av deres elleve seneste hjemmekamper på The Valley (2-3-6)
  • Exeter står med to strake hjemmeseiere og jakter tre strake i League One for første gang siden 2011
  • Accrington har scoret færrest mål på bortebane av samtlige i League One denne sesongen med sine ti scoringer. De har på sine 18 bortekamper aldri scoret mer enn et mål.
  • Fleetwood har vunnet fem av sine ni siste kamper i League One. (5-2-2)
  • Lincoln har tapt sine to siste kamper. Sist gang de tapte tre på rad var i februar 2022.
  • Milton Keynes jakter sin tredje strake seier. Det har de ikke klart siden mars/april 2022.
  • Morecambe vant tre av sine fire første kamper i 2023 og scoret tolv mål. Siden har de bare vunnet en av elleve kamper og bare scoret seks mål.
  • David McGoldrick har 15 målpoeng på sine 13 siste ligakamper. (12 mål og 3 assist)
  • Portsmouth og Port Vale møtes for første gang på Fratton Park siden 1999.
  • Siden Duncan Ferguson ble ansatt i Forest Green har ingen lag i League One tatt færre poeng (2) og ingen har scoret færre mål (5).

  Spillene sitter  

  For tredje helg på rad gikk begge tipsene i League One inn. Charlton borte mot Cambridge til 2.40 i odds var bare truet noen få minutter i sluttminuttene. Barnsley har også gitt oss mye glede de siste ukene. Etter en finfin sum på seieren over Plymouth for to uker siden prøvde vi de igjen mot Wycombe forrige lørdag. Borteseieren til 2.35 satt langt inne, men den gikk inn. For de som leste vår forhåndssak i forkant av Barnsley-Sheffield Wednesday kunne man lese at vi til 2.65 spilte hjemmeseier. Også der lyktes det. Av helgens syv kamper gir vi favorittspillet til Portsmouth og for en gangs skyld spiller vi ikke U i en Lincoln-kamp. 

  FAVORITTEN:    

  Portsmouth – Port Vale 

  TIPS:   

  H til 1.92 i odds hos Norsk Tipping   

  LURINGEN:    

  Fleetwood – Lincoln  

  TIPS:    

  H til 2.25 i odds hos Norsk Tipping  

  Helgens reduserte runde

  • Charlton – Wycombe
  • Peterborough – Derby (Vsport 2 kl 16.00)
  • Milton Keynes – Morecambe
  • Exeter – Accrington
  • Fleetwood – Lincoln
  • Portsmouth – Port Vale
  • Forest Green – Sheffield Wednesday. (Vsport 1 søndag 14.00)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen