More

  Klart for El derbi vasco

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Begge lag trenger poengene i det 184. baskerderbyet. 

  Baskerderbyene er alltid et av de største høydepunktene på både den spanske og europeiske fotballkalenderen, og helgens oppgjør på ærverdige San Mamés er intet unntak. Den 184. utgaven av El derbi vasco, eller Euskal Derbia, som derbyet heter på baskisk, har nemlig alle forutsetninger til å bli både dramatisk og underholdende. 

  Athletic Bilbao har fått ferten av en plass i Europa neste sesong, for to seirer og en uavgjort på de tre siste har tatt Los Leones opp på syvendeplass på tabellen, og har begynt å få lagene foran seg innen rekkevidde. Yeray Álvarez, Athletic Bilbaos midtstopper, vet bedre enn de fleste hva disse kampene betyr. Han har 202 kamper under beltet som spiller for Los Leones, og tror og håper hjemmelagets katedral, San Mamés, vil utgjøre forskjellen lørdag ettermiddag. 
   
  Den 12. mann  
  – Alle kampene frem mot slutten av sesongen kommer til å bli ekstremt vanskelige, uansett motstander. La Real har hatt et veldig bra år og de er på topp, men i et derby på hjemmebane må du ut med alt du har. Vi kommer til å ha støtte fra hele La Catedral, og det gir praktisk talt en spiller til. Alle har sitt å spille for på dette stadiet av sesongen, og vi har vårt, og vi skal få ut klørne for å få det som er vårt. Målet vårt er å ta tre poeng i hver runde og avslutte så høyt oppe som mulig, sier Álvarez til klubbens hjemmesider. 

  Athletic Bilbao har særdeles gode minner fra forrige sesongs baskerderby på San Mamés, eller La Catedral, som hjemmelagets supportere kaller hjemmebanen sin. Alle fire målene ble scoret i andre halvdel av den andre omgangen, men Real Sociedad fikk sin revansje da lagene møttes på Anoeta i lagenes første møte denne sesongen, i januar. La Real vant 3-1 takket være scoringer av Alexander Sørloth, Take Kubo og Mikel Oyarzabal. Seieren har hjulpet Imanol Alguacils mannskap til å inneha fjerdeplassen med fire poengs luke til Villarreal på femteplass, en luke som vil bli svært verdifull i sesonginnspurten, for den gule ubåten har virkelig begynt å få opp farten på propellene sine. 

  Sørloth ute av form 
  Troppen til La Real ser også bedre ut på lenge. Real Sociedad har slitt med atskillige skader gjennom hele sesongen, men nå ser det lysere ut enn det har gjort på noe annet punkt i 2022/23-sesongen. Lørdag vil langtidsskadde Sadiq Umar være eneste forfallet som manager Imanol Alguacil må ta hensyn til, men Real Sociedad har vist blandet form i det siste. De har slått bunnlagene Elche og Getafe 2-0, men for to uker siden ble de tidvis utspilt i toppkampen mot Villarreal, og tapte fortjent 0-2 på El Madrigal. 

  Alexander Sørloth har heller ikke vært på sitt beste i det siste. Nordmannen scoret i det omvendte møtet i januar, og var i fyr og flamme i store deler av vinteren. Nå har imidlertid den storvokste spissen ikke scoret på de syv siste ligakampene, og har vært atskillig svakere enn han var i januar, da han også ble kåret til månedens spiller i januar. Tegner han seg på scoringslisten igjen på lørdag, vil nok det meste være tilgitt. Klokken 16:15 smeller det på lørdag. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen