More

  Klart for baskerderby

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt klart for den 151. ligautgaven av Euskal Derbia.

  Baskerderbyene mellom Real Sociedad og Athletic Bilbao er noe av det heftigste som spansk og europeisk fotball har å by på. Byene San Sebastián og Bilbao er kulinariske rivaler, så vel som sportslige. Førstnevnte kan skilte med åtte restauranter med Michelin-stjerne, mens Bilbao kan vise til ikke mindre enn 19. Men, på fotballbanen er det Real Sociedad som har vært storebror de siste sesongene.

  Det var på vei til å endre seg i høst. Nico Williams fikk sitt virkelige gjennombrudd for Athletic Bilbao, så vel som det spanske landslaget. Og mens minstebror Williams storspilte, gjorde laget hans det også. Det samme gjorde storebror Iñaki, som for ordens skyld satte rekord sist helg, da han ble den første spilleren i La Ligas historie til å spille alle, vi gjentar, alle ligakampene de siste seks årene. Den utrolige rekken spenner tilbake til 2016, en smått utrolig rekord.

  Historiske storebrødre
  Men, etter at VM var over og ligafotballen returnerte, virker Athletic Bilbao å ha famlet i bakrus. Strake 0-0-oppgjør mot Real Betis og Osasuna er fasit etter at La Liga startet igjen, og dermed har de også ramlet ut av topp 4. Foreløpig er det ingen krise, all den tid det kun skiller ett poeng opp til Real Betis på fjerdeplass, men Athletic-fansen har sett sesonger kollapse før. De er ikke spesielt lystne på en gjentakelse. Og det finnes ingen motstander det passer bedre å finne tilbake formen på enn mot erkerival Real Sociedad.

  Til helgen møtes disse gigantene for 151. gang i ligasammenheng, og det er faktisk Athletic Bilbao som kan vise til flest triumfer, 60 i tallet, til tross for at det er Real Sociedad som har hevdet seg som det beste laget de siste årene. Men, ved lagenes forrige møte, for snart ett år siden, var det Los Leones som feide over La Real med hele 4-0 på Athletics mektige hjemmebane, San Mamés. Nå går løvene inn i baskerderbyet etter to strake 0-0-oppgjør, men trener Ernesto Valverde er ikke altfor bekymret.

  Mye kan bli til mer
  – Laget er sterkt. Vi gjør det bra og taper ikke ansikt under kamper. Vi mangler en del ting, men det kommer vi til å få rettet på. Vi vet utmerket godt at dette er en lang sesong, og at alt handler om å plukke opp poeng til den avgjørende fasen, sier Valverde til klubbens hjemmesider.

  Real Sociedad på sin side, har skutt ut av startblokkene etter at VM-pausen var over og hentet frem strake 2-0-seirer mot henholdsvis Osasuna og Almería. Mot det nyopprykkete laget sist helg, var La Real fullstendig overlegne, der vår egen Alexander Sørloth fastsatte sluttresultatet med sin sjette fulltreffer i La Liga denne sesongen. Baskerne har radet opp tre strake seirer, og med det klatret opp på tredjeplass på tabellen. Fansen har drømt om inngang til Champions League i mange år nå, men siste ukers formkurve har fått dem til å drømme enda litt større. Og i løpet av de neste ukene får vi trolig svar på om Real Sociedad er i stand til å kjempe om gullet allerede denne sesongen.

  For etter helgens derby, venter ligatoer Real Madrid i slutten av måneden, på selveste Santiago Bernabéu. Mye kan bli avgjort for Real Sociedad i løpet av den neste ukene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen