More

  Kevin Keegan til Tipsbladet: Klopp er perfekt for Liverpool

  Søndag var det 70 år siden Joseph Kevin Keegan ble født i Armthorpe, nær Doncaster. Med det var en av de største fotballpersonlighetene i engelsk fotballs historie født.
  Keegan har vunnet ligamesterskap, FA-cupen og europacuptitler med Liverpool, mens han også er tysk ligamester med HSV. Eventyret startet i Scunthorpe, mens han senere også gjorde seg bemerket også i Southampton og Newcastle. I sistnevnte klubb var han også manager, som han var i Manchester City, Fulham og for det engelske landslaget.
  Nå nyter Keegan pensjonisttilværelsen, en tilværelse som for tiden preges av lock down.
  Prosjekter og hagearbeid
  Som alle andre lever også Keegan et annerledes liv under pandemien. Dette gir imidlertid mer tid til ting som kan bli neglisjert under normale forhold.
  -Jeg vil anta at mitt liv er ganske likt veldig mange andres her. Vi kan ikke dra noe sted, så vi tilbringer all vår tid hjemme. Jeg har jobbet med noen nye prosjekter og hagen min har aldri sett bedre ut enn den gjør nå, sier Keegan som savner tiden som spiller, og miljøet rundt fotballen.
  Managerkarrieren er imidlertid et lukket kapittel.
  -Jeg har alltid savnet det å spille, men du må akseptere at det tar slutt. Jeg savner miljøet som går hand i hand med den aktive fotballen. Manageryrket er ikke noe jeg tenker på mer, sier Keegan til Tipsbladet.
  Bok om hans liv
  I januar var det to år siden han var i Norge sist. Ikke overraskende var det fullt både på Ole Bull-senteret i Bergen og Edderkoppen scene i, akkurat slik Anfield og banene i England og rundt om i Europa var det på 1970- og 80-tallet.

  De rundt 650 personene som så Keegan snakke om sin nye bok, «My Life in Football», så en person som snakket en time lenger enn den oppsatte tiden for arrangementet. Han skrev autografer til sistemann forlot Edderkoppen til halv tre natt til fredag. Hele tiden imøtekommende, alltid med et smil om munnen og med en kommentar på lur. Keegan er en stjerne og har fortsatt stjernestatusen i behold.
  Nå lever han et tilbaketrukket liv sammen med familien i landsbyen Hale Vilage i Altrincham utenfor Manchester. Han har sagt at han ikke skal tilbake til fotballen, verken som manager eller leder.
  -Jeg foretrekker å holde meg innen fotballen på denne måten. Dra rundt på foredrag, snakke om karrieren min. Nå har jeg også skrevet boken, som er min historie om det som skjedde, sier den nybakte 70-åringen.
  Keegan har et godt forhold til sine tidligere klubber, med unntak av én. Han er på Anfield minst en kamp per sesong og når han blir invitert. Han drar gjerne tilbake til Manchester City, Hamburger SV og Southampton. Men Newcastle United drar han ikke til tilbake før en viss eier, Mike Ashley, er ute av klubben.
  Veid og funnet for lett
  Keegan vokste opp i Armthorpe nær Doncaster, der moren fikk høre av fødselslegen at unge Joseph Kevin måtte holdes unna all sport. Doncaster, Coventry og Nottingham Forest var av klubbene som veide og fant Keegan for lett, før han etter hvert ble gitt muligheten i Scunthorpe.
  -Jeg var for sped. Men det jeg ville mest av alt, var å drive med fotball.
  Scunthorpe-ledelsen angret aldri at de ga den spede unggutten muligheten. Keegan ble raskt en viktig del av laget, og i 1971 banket Liverpool på døra. Keegan investerte i dress, før han dro til møte med Bill Shankly og kort tid senere sto med signert kontrakt i hånda. Resten er historie, som det heter.
  7
  Etter dette ble ikke livet det samme for Keegan og heller ikke for mange tusen nordmenn som lot seg fascinere av den lille unggutten som herjet med så mange forsvar på balløya. Det var mang en rød trøye som ankom i posten med tallet «7» på ryggen utover 1970-tallet.
  -Bill Shankly endret mitt liv, karrieren min endret seg og jeg sluttet aldri å løpe, sier Keegan som får problemer når han blir bedt om å ramse opp sine mest minneverdige kamper.
  -Jeg har spilt så mange kamper som virkelig har vært fantastiske. Den mest minnerike må være min siste kamp for Liverpool, da vi vant Serievinnercupen mot Borussia Mönchengladbach 3-1 i Roma. Det var en fantastisk måte å forlate en stor klubb. Min favorittkamp som manager må bli en 5-0-seier mot Manchester United mens jeg var i Newcastle United.

  Sjokket
  Keegan forteller om sjokket mange fikk. Det utenkelige skjedde; Keegan ville forlate Liverpool.
  Det var i mai 1977. I januar/februar hadde han gitt beskjed om at dette var hans siste sesong i Liverpool.
  -Jeg sa fra så tidlig som mulig så klubben fikk tid til å finne en erstatter.
  Keegan skulle til Hamburger SV og inn portene på Anfield kom en annen og vel så stor rød legende, Kenny Dalglish.
  Keegan forteller om en klubb som var harde i forhandlingssituasjonen.
  -Liverpool var ofte det. Det var ikke tid for nostalgi. Spillere med skader eller som klaget og ytret ønske om å få dra, dro gjerne.
  Klopp er perfekt
  Keegan er kan hende pensjonist, men Liverpool-legenden følger fortsatt godt med på hva som rører seg i engelsk og internasjonal fotball.
  Terry McDermott er den eneste tidligere lagkameraten han fortsatt har jevnlig kontakt med, men fokus ligger fortsatt på Liverpool, der Jürgen Klopp er mannen som har ledet klubben tilbake til toppen av engelsk fotball.
  -Jürgen Klopp er perfekt for Liverpool og han forstår Liverpool-supporterne og kommuniserer meget bra med dem, sier Keegan som også roser landslagssjef Gareth Southgate.

  – Gareth er en jeg kjenner veldig godt og når du ser hvor få engelske spillere som spiller på regulær basis i Premier League, så kan jeg ikke si annet enn at også han gjør en stor jobb.
  – Hva synes du om situasjonen med engelske spillere som har vanskelig for å komme gjennom nåløyet og få spilletid i de beste engelske klubbene? Det er ikke mange engelske keepere i Premier League, for eksempel?
  -Det er helt sant, det er ikke nok engelske spillere som kommer gjennom et nåløye som bare blir trangere og trangere. Det er en utfordring for ganske mange. Det eneste de kan gjøre er å jobbe hardere, trene bedre, lære raskere og gjøre seg fortjent til spilletid, sier Keegan til Tipsbladet.
  Aldri et alternativ
  Keegan kan fortelle oss at han aldri har vurdert å gjøre comeback som manager. Akkurat som det aldri var et alternativ å vende hjem til Liverpool etter eventyret i Hamburger SV.
  -Nei, det ville aldri skje. Men jeg hadde seks fantastiske sesonger på Anfield, med Bill Shankly, Bob Paisley, John Toshack, Ray Clemence, Emlyn Hughes, Steve Heighway og Ian Callaghan. Bare for å nevne noen få. Det var en gjeng som virkelig kunne samarbeide, gikk fint sammen og alltid ville gi 100 prosent.
  Norgesvenn
  – Hvordan er forholdet ditt til Norge i dag? Du har vært på norske fotballskoler, landskamper og treningskamper på somrene. Er du overrasket over hvilken posisjon du og andre fotballstjerner fra 60-tallet og fram til i dag har?
  -Jeg elsker å dra til Norge. Fansen elsker engelsk fotball med en lidenskap som er helt fantastisk. Det sier alt at en av ti som flyr fra Norge til England er i England for å se fotball.
  Kevin Keegan spilte for England på Ullevaal i september 1981. Han var kaptein og husker både kampen (og har blitt minnet om det ganske mange ganger i løpet av de snart 40 årene som har gått). Og han husker kommenteringen fra Bjørge Lillelien.
  -Jeg husker best kommentatoren; «Winston Churchill! Margareth Thatcher! Can You Hear Me? Your Boys Took A Hell Of A Beating”. Det er det vi husker best fra den kampen. Men Norge var bra. Jeg var kaptein i det oppgjøret så det var en tøff kveld, men det er slik fotball kan være. Alt kan skje.
  Gerrard på lista
  Klopp roses av Keegan, men tyskeren vil ikke bi værende i Liverpool for evig. En arvtaker vil etter hvert tre inn, og Keegan er ikke i tvil om at en spillerlegende vil stå langt fremme i køen når den tid kommer.
  -Jeg håper Jürgen fortsetter som Liverpool-manager i lang tid. Jeg er hundre prosent sikker på at når Liverpool skal ha ny manager, så vil Steven Gerrards navn stå høyt oppe på den listen.
  Hele intervjuet med Kevin Keegan kan leses i denne ukens Tipsbladet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen