More

  Kepa har blitt keeper

  Graham Potter har fått en flott start på sin Chelsea-karriere, men borte mot byrival Brentford onsdag ble det som antatt vanskelig. Hjemmesterke Brentford var best i store deler av kampen, og sisteskanse Kepa Arrizabalaga måtte ved flere anledninger i aksjon for å stoppe Ivan Toney og Bryan Mbeumo.

  For Chelsea var det Cesar Azpilicueta og Kai Havertz som kom til de største mulighetene, men Chelsea kom altså bare til én avslutning på mål i løpet av den første drøye timen. Graham Potter hadde tillatt seg å gjøre fem forandringer på laget siden 2-0-seieren mot Villa. Armando Broja ble gitt sin aller første kamp fra start, mens Pierre-Emerick Aubameyang varmet benk frem til ti minutter gjensto. Ingen offensiv suksess onsdag kveld, men Potter og Chelsea holdt nullen og bokførte sin syvende strake uten tap – i alle turneringer.

  Og igjen var Kepa Arrizabalaga solid mellom stengene. Den 28-årige baskeren ble verdens dyreste keeper da Chelsea i 2018 hentet ham fra Athletic Bilbao for 80 millioner euro, men har slitt med å forsvare prislappen. Onsdag holdt han imidlertid nullen i femte kamp på rad.

  -Alle trenger selvtillit, og for keepere er det spesielt viktig å kjenne tillit. Nå har jeg levert noen gode kamper på kort tid, og jeg kjenner meg stadig tryggere. La oss håpe suksessen fortsetter, sa den baskiske sisteskansen til engelsk presse etter onsdagens nye smultring.

  Nyvunnet selvtillit

  Chelsea har vært solide hjemme på Stamford Bridge denne sesongen. Leicester, West Ham og Wolves er alle slått, mens man naturligvis også var best og hadde fortjent full pott mot Tottenham. I tillegg slo man regjerende Serie A-mester Milan med solide 3-0, og det er ikke unaturlig at hjemmelaget er oddsfavoritt også når Manchester United gjester «brua» denne helgen.

  Man må imidlertid helt tilbake til 2018 for å finne sist Chelsea slo Manchester United hjemme i hovedstaden. Lagenes fire siste Premier League-møter har endt uavgjort, og på Stamford Bridge har United unngått tap i alle de siste seks. United ankommer dessuten denne gang med nyvunnet selvtillit på innerlomma. Ble rundspilt av byrival City, men har siden dette bare sluppet inn totalt ett mål mot Everton, Newcastle og Tottenham.

  Overbevisende 2-0-seier

  Mot Spurs onsdag var Manchester United veldig solide. Ten Hags utvalgte tok umiddelbart grep om kampen, og gjennom scoringer av Fred og Bruno Fernandes tikket det tre velfortjente poeng inn på konto. Harry Kane og Tottenham ble holdt på armlengdes avstand, og fare for poengtap var det egentlig aldri.

  Cristiano Ronaldo er fortsatt svært misfornøyd med tingenes tilstand, og skapte nye bruduljer da han onsdag forlot benken før alle bytter var gjort og kampen var ferdigspilt.

  Ten Hag var uansett ikke interessert i å bruke tid og krefter på portugiseren etter kamp, men valgte heller å rose de som faktisk gjorde jobben.

  -Vi lar slike ting ligge til dagen derpå. Jeg vil heller rette oppmerksomheten mot de som faktisk spilte, og gjorde en formidabel innsats. Fortsatt kan vi bli bedre, men i kveld leverte vi en flott kamp som en samlet enhet der alle jobbet for hverandre, sa nederlenderen etter 2-0-seieren hvor United noterte hele 28 avslutninger.

  Ten Hag tok da også affære, og ingen Cristiano Ronaldo er i troppen til kveldens kamp. Mest trolig starter nederlenderen med samme lag som mot Tottenham, da Anthony Martial og Harry Maguire fortsatt er ute.

  Oddsen hos norsk Tipping:

  H: 2,10

  U: 3,40

  B: 3,35

  Tipset:

  United har vunnet tre av fem første bortekamper, men begge mot lag fra øvre halvdel er tapt med margin – 3-6 mot City og 0-4 mot Brentford. Chelsea bør ha gode muligheter til å bedre statistikken mot de røde djevlene. Hjemmeseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen