More

  Kan det endelig være Napolis tur?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det blir ikke særlig større enn fredagsgodbiten Serie A byr på denne uken. Tabellener Napoli og tabelltoer Juventus møtes til avspark 20.45 og før kampen skiller det syv poeng i vertenes favør. Napoli gikk på sesongens første serietap borte mot Inter forrige midtuke, men slo direkte tilbake i helgen med 2-0-seier i spill mot ti mann mot Sampdoria. Victor Osimhen og Elif Elmas scoret målene. Førstnevnte er toppscorer i serien med ti mål til nå og vi merker oss at nigerianeren liker å være tidlig på det. Fem av hans seks siste nettkjenninger har kommet før 25 minutter er spilt i kampene.

  Osimhen i kjempeslag

  Osimhen mottak denne uken prisen for årets gjennombrudd i 2022. 24-åringen vant prisen i Dubai 17. november, men kunne ikke være tilstede på tildelingen. I stedet var det nå Napolis sportsdirektør Cristiano Guintoli som sto for en egen presentasjon. Osimhen ble hentet fra Lille sommeren 2020 for 75 millioner euro og har kontrakt frem til juni 2025. Det snakkes om at både Manchester United og Arsenal ønsker å betale over 100 millioner euro for spissen, men Napoli har ingen intensjoner om å selge sin store stjerne. Osimhen er ekstra viktig nå som høstens store stjerneskudd Khicha Kvaratskhelia virker å ha mistet formen. 21-åringen tok Serie A med storm etter sommerens overgang og ble linket til alt som kunne krype og gå av europeiske storklubber. Nå har georgieren sett langt svakere ut og de seks siste seriekampene har gitt kun én scoring.

  Tror på Napoli

  Napoli ble altså «vintermestere» i Serie A, men det er første serietittelen siden 1990 som gjelder. Klubben husker godt at de ledet tabellen halvveis også i 2015/16- og 2017/18-sesongen, men begge gangene ble man forbigått av Juventus. Nå tror legenden Gabriel Batistuta at man endelig kan holde hele veien inn:

  – Napoli vinner serien. Jeg heier på dem fordi jeg mener de fortjener det. De har forsøk i 7-8 år, kommet nærme, men aldri klart å vinne. Nå ser det ut som de endelig tror på det selv. Poengspranget er viktig og jeg tror ikke de andre vil klare å ta dem igjen.

  Hjemme på Stadio Diego Armando Maradona er støtten stor, men i de resterende bortekampene kan det bli lite jubel på tribunen. Napoli- og Roma-fans slåss som kjent på motorveien forrige helg og det vurderes nå å forby begge lagene å ha fans i bortekampene sine ut sesongen.

  Åtte strake seirer uten baklengs

  At Juventus skulle ligger på 2. plass på tabellen foran fredagens storkamp var det ikke mange som hadde trodd for noen måneder siden. Den gamle damen har plutselig funnet formen med åtte strake seirer. Trener Massimiliano Allegri har dermed fått arbeidsro etter å ha vært svært nær å få sparken i høst. Spillmessig og offensivt sprudler man på ingen måte, men det er jo en gang slik Allegris stil er. Nå har man holdt nullen i alle åtte seierskampene og å kjempe seg til en 1-0-triumf er akkurat etter trenerens oppskrift. Leonardo Bonucci, Gleison Bremer, Paul Pogba, Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio og Dusan Vlahovic står over med skader også fredag, men det er håp om at Federico Chiesa nå kan starte sin første Serie A-kamp på nesten et helt år etter sin alvorlige kneskade.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen