More

  Jevnt i toppen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Serie A var tidlig i gang med det nye året og gjennomførte to fulle serierunder forrige uke. Det startet med ti onsdagskamper der Milan gjorde jobben som storfavoritt borte mot Salernitana. Der hadde laget langt bedre kontroll enn 2-1-resultatet tilsier og Salernitana må takke målvakt Guillermo Ochoa for at han holdt sifrene nede i debutkampen for sin nye klubb. Mexicanerens ni redninger var mest av alle 20 målvaktene som startet midtukerunden. Milans seier var ekstra sterk med tanke på de store skadeproblemene i troppen og Sandro Tonali var den store profilen med både scoring og målgivende pasning. Milan bekreftet samtidig at målvakt Devis Estiven Vásquez Llach er hentet fra Club Guaraní. I den andre tidligkampen fikk vi en skikkelig overraskelse da Sampdoria slo til med sjokkseier 2-1 borte mot Sassuolo. Sampdoria har også bekreftet at Sam Lammers er hentet fra Empoli. I 14.30-kampene kom Atalanta tilbake fra 0-2 til 2-2 borte mot Spezia mens Torino og Hellas Verona spilte 1-1. Det var et viktig poeng for sistnevnte som før det sto med ti strake serietap.

  Første tap for Napoli

  Roma overbeviste ingen i 1-0-seieren hjemme mot Bologna der et tidlig straffespark ble avgjørende. Minst like viktig var det imidlertid at Tammy Abraham reddet på strek i sluttsekundene. Enda tyngre gikk det for byrival Lazio som gikk fra Ciro Immobile-scoring til bortetap for Lecce. Der truet dommeren med å stanse kampen etter at Lazio-fansen hadde uttrykket rasistiske utsagn mot flere av Lecce-spillerne, inkluder Samuel Umtiti. I 18.30-kampene slet Juventus voldsomt mot Cremonese, men ble reddet av treverket ved to anledninger. Angel Di Maria og Dusan Vlahovic manglet, men Edin Dzeko satt inn vinnermålet ett minutt på overtid. Fiorentina og Monza spilte samtidig 1-1. Samme resultat ble det i kveldkampen mellom Udinese og Empoli der sistnevnte fikk Jean-Daniel Akpa Akpro utvist elleve minutter før slutt. Empoli har samtidig hentet Francesco Caputo fra Sampdoria. Det var imidlertid kveldsmøtet mellom Inter og Napoli alle så frem imot. Inter stilte uten en skadet Marcelo Brozovic, men Edin Dzekos heading sikret at Napoli ble slått for første gang denne sesongen i serien.

  Favoritter i trøbbel

  Tre nye Serie A-kamper sto på lørdagens program og det var tre klare favoritter som var i aksjon. Fiorentina måtte imidlertid vente helt til et straffespark på overtid før seieren ble sikret hjemme mot Sassuolo. Nesten samme ble tilfelle i Juventus – Udinese der Danilo sikret 1-0-seier til vertene med scoring fire minutter før slutt. Det var Juventus’ åttende strake seier i serien uten baklengsmål, men man overbeviser på ingen måte. Angel Di Maria spilte fra start for første gang siden september, men måtte gi seg med en strekk. Lørdagens overraskelse fikk vi i kveldskampen der Inter ikke klarte å følge opp midtukeseieren mot Napoli. Man ledet to ganger borte mot Monza, men fikk både Hakan Calhanoglu og Nicolò Barella skadet og seieren røk tre minutter på overtid på et selvmål.

  Sjanseløse Roma

  Fem kamper sto på søndagens italienske program og vi åpnet med tre poengdelinger. Salernitana og Torino spilte 1-1 i en kamp som huskes best for at VAR ikke fungerte og 2. omgangen måtte utsettes. Kampens store profil var igjen Guillermo Ochoa som virkelig har fått en fantastisk start på sin Serie A-karriere. Lazio var gjort til storfavoritter hjemme mot Empoli og ledet oppskriftsmessig 2-0 syv minutter før slutt etter å ha hatt full kontroll. Som mot Lecce i midtuken rotet man imidlertid seg bort. Spezia og Lecce spilte 0-0 og det er det vertene som skal være klart mest glad for. Målvakt Bartlomiej Dragowski vartet opp med en rekke strålende redninger og ble i tillegg reddet av treverket ved to anledninger. Napoli brukte ikke lang tid på å deppe etter tapet for Inter. Søndag kveld misbrukte laget et tidlig straffespark borte mot Sampdoria, men spilte mot ti mann i over én omgang og det var aldri tvil om seieren. Søndagens siste kamp var en skikkelig godbit mellom et skaderammet Milan-lag og Jose Mourinhos Roma, men sistnevnte var ikke interessert i å lage noen fest. Hovedstadsklubben fikk ikke til noe som helst og før man med to sene scoringer stjal med seg ett poeng.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen