More

  Nervene i helspenn før Iran – USA

  Hele verdens øyne er rettet mot Al Thumama Stadium når Iran og USA barker sammen i den avgjørende gruppespillkampen tirsdag kveld. Alle kjenner til den spente situasjonen mellom nasjonene, og selv om dette “bare er en fotballkamp”, er kveldens oppgjør likevel så mye mer enn det. Vi skal imidlertid konsentrere oss på det sportslige og statistiske. USA ligger som nummer 16 på FIFA-rankingen, men Iran er ikke langt bak, som nummer 20. Iran vil være videre med uavgjort her, mens amerikanerne ha seier for å avansere til åttedelsfinalen. Dermed ligger alt til rette for et forrykende oppgjør.

  Iran var ikke ventet å ta seg videre fra denne gruppa, men to overtidsscoringer mot Wales, snudde fullstendig opp/ned bildet. Samtidig har USA to uavgjorte fra sin to første oppgjør i dette verdensmesterskapet, og holdt selveste England til 0-0 i forrige match.

  Iran vs USA Stats

  • In 16 of the last 17 Iran matches the sum of goals was under 3.5
  • Iran have scored in 22 of the last 24 matches
  • In 8 of the last 10 Iran matches the sum of goals was under 2.5
  • Iran have not won 3 of the last 4 matches
  • In 17 of the last 19 matches for the USA, the sum of goals was under 3.5
  • In the last 4 matches for the USA, the sum of goals was under 2.5
  • The USA have not lost 9 of the last 11 matches
  • The USA have not won the last 4 matches in a row
  • The USA have drawn 3 of the last 4 matches

  Iran vs USA Match – Vårt Tips

  Iran vs USA Preview

  Irans form

  Iran røk hele 2-6 mot England i åpningskampen i VM, men kom seg ettertrykkelig på beina igjen med 2-0-seier mot Wales i forrige runde. Begge målene ble scoret dypt på overtiden. Til sammen har iranerne 5-1-4 på sine ti siste, men har ikke scoret mer enn 11 mål på disse kampene. Samtidig har de sluppet inn 13 den andre enden, men likevel holdt nullen hele fem ganger. Iranerne er bedre defensivt enn de så ut som mot England.

  USAs form

  USA har 1-1 og 0-0 i VMs to første kamper mot Wales og England. Amerikanerne har dessuten vunnet bare tre av sine siste ti, og står til sammen med 3-5-2 på disse ti. 15 mål har blitt scoret på disse oppgjørene, men slipper ikke all verden til bakover; har kun syv baklengs og fem smultringer på de ti siste kampene sine.

  Turneringsoverblikk

  Denne gruppa lever i beste velgående før kveldens avgjørende runde. Wales er avhengig av en storseier mot England for å avansere, mens Iran klarer seg trolig med uavgjort, såfremt waliserne skreller mot engelskmennene. For USA er regnestykket atskillig enklere; de er nødt til å vinne.

  Iran vs USA – Lagoppstillinger

  Iran vs USA – Tippetips

  Dette blir et tett, jevnt og emosjonelt oppgjør. Skulle jeg satt pengene på HUB’en, ville jeg trolig gått for U.

  Det har blitt scoret over 2,5 mål i kun to av Irans ti siste kamper. Over 2,5 i amerikanernes siste kamper? Kun 3/10. Dette lukter under 2,5 lang vei.

  Hverken Iran eller USA scorer altfor mye mål, og tabber eller dødballer kan fort bli avgjørende her. BTTS fremstår ikke som et skråsikkert tips i skrivende stund.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen