More

  Invitert inn i toppkampen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Istedenfor å øke luken inviterte Plymouth og Ipswich til utvidet kamp om direkte opprykk

  Plymouth og Ipswich hadde i utgangspunktet to greie hjemmekamper fredag kveld, men det ble alt annet enn greit. Plymouth som stod med 9-0-0 hjemme på Home Park tok i mot nyopprykkede Port Vale fremfor et feststemt hjemmepublikum. Men festen uteble og etter en jevn men målløs førsteomgang sneik Tom Conlon inn 1-0 for gjestene før James Wilson fastsatte sjokkresultatet til 2-0 til tross for et enormt press fra vertene. Ipswich var på vei mot en så kontrollert 1-0 seier man kan ha etter Luke Woolfenden sin scoring etter to minutter. Men i det 96 minutt lurte Cian Hayes seg i mål via et Ipswich-hode og igjen avga Kieran McKenna sine menn poeng hjemme på Portman Road.

  Sheffield Wednesday takket for resultatene selv om de dagen etter selv bare fikk et poeng i den målløse og kjedelige bortekampen mot Derby. Helgen utviklet seg uansett langt bedre enn mange kunne håpet for laget som nå har tolv kamper uten tap i alle konkurranser. Barnsley hiver seg også på i kampen om direkte opprykk etter deres femte strake seier i ligaen da de slo tabellnabo Peterborough 2-1 på bortebane.

  Nedturen fortsetter i Cambridge og Milton Keynes

  Ingen av de fire lagene under streken tapte i helgen, men skuffelsen fortsatte for Cambridge som innehar den siste sikre plassen. Seks hjemmekamper uten tap og rett ut i kamp borte mot jumbolaget Forest Green. De trodde de hadde sikret et viktig poeng minuttet før full tid da Saikou Janneh trillet inn 1-1 men tre minutter på overtid rotet de det til og Forest Green fikk straffespark. Connor Wickham satte inn sitt sjette mål og sikret tre ekstremt viktige poeng for miljøforkjemperne. Milton Keynes skulle ta et steg opp mot de trygge plassene i bunnkampen mot Burton. Men de kom skeivt ut og klarte til slutt bare 1-1 hjemme på Stadium MK.

  Første manager ut

  Etter forrige helgs 0-1 hjemme mot Cheltenham var det slutt for Charltons manager Ben Garner. Det var sesongens førte manager som fikk sparken i League One da det tidligere bare har vært managere som har trukket seg eller gått videre til større oppgaver. For Charlton er managerjakten i gang men må til helgens oppgjør borte mot Morecambe klare seg uten manager igjen. De gjorde de også i omkampen i FA-cupen mot Stockport i midtuken. Da tapte de 1-3. Klarer de å knekke Morecambe-keeperen som ble månedens spiller til tross for at han står i mål for jumbolaget? (Edit: Det finner vi dessverre ikke ut av denne helgen)

  Avlyst kamp og flytting av kamptidspunkt

  Allerede fredag formiddag ble det klart at Accrington – Portsmouth ble avlyst grunnet uholdbare baneforhold på Crown Ground. Morecambe – Charlton ble også avlyst grunnet frossen bane. I tillegg har flere kamper fått endret kampstart grunnet England sin kvartfinale mot Frankrike senere på kvelden. Både Ipswich – Peterborough, Shrewsbury – Bolton starter 13.30. I tillegg starter Burton – Derby og Forest Green – Cheltenham 15.00.

  En helg som vil gi oss svar

  Med nesten halvspilt serie kommer det nå en runde som kanskje vil gi oss noen svar.

  Ipswich møter Peterborough og der må hjemmelaget ta tre poeng mens bortelaget ikke vil gå på sin femte strake tap. Cambridge tar imot Plymouth og der kan vi kanskje slå fast om vertene er og blir et nedrykkslag og om Plymouth faktisk har det som skal til for å kjempe i toppen, eller om nedturen faktisk har startet. For Barnsley og Sheffield Wednesday venter to tøffe bortekamper mot Oxford United og Exeter. Med seiere der vil de for alvor melde seg på i kampen om direkte opprykk. Så har vi overraskelsene Bristol Rovers og Port Vale som skal i aksjon. De to nyopprykkede lagene lusker henholdsvis seks og to poeng bak playoff. Skal de blande seg inn i kampen om topp seks?

  Våre spilltips

  Flere av spilltipsene våre gikk ut grunnet avlyste kamper, men her er fire tips.

  Vi går for to B-er og to H-er i dag. Cambridge er helt ute av form og faller som en stein på tabellen. Seks hjemmekamper uten scoring og nå venter et revansjesugent Plymouth på hjemmebane. 2.12 på borteseier hos Coolbet spilles.

  Exeter tar imot formlaget Sheffield Wednesday. Vertene har vist at de kan bryne seg på storlagene men virker å ha mistet litt futt de siste ukene. Sheffield Wednesday er formlaget i divisjonen og det spilles borteseier til 1.95 i odds for laget som har tolv kamper uten tap.

  Vi prøver oss også på Shrewsbury hjemme mot Bolton. Oddsen tilsier borteseier men Shrewsbury har funnet form de siste ukene og fremstår solide. 3.35 slår vi uansett til på selv om Bolton er gjerrige og på opptur de også.

  Bristol Rovers til 2.38 hjemme mot Port Vale prøves også. En kamp de er favoritter i til tross for at gjestene slo selveste serielederne sist.

  Rundens kamper

  • Ipswich – Peterborough
  • Shrewsbury – Bolton
  • Burton – Derby
  • Forest Green – Cheltenham
  • Accrington – Portsmouth (Avlyst)
  • Bristol Rovers – Port Vale
  • Cambridge – Plymouth
  • Exeter – Sheffield Wed
  • Lincoln – Wycombe
  • Milton Keynes – Fleetwood
  • Morecambe – Charlton
  • Oxford – Barnsley  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen