More

  Innspurt i overgangsvinduet

  Tirsdag neste uke stenger vinterens overgangsvindu i Premier League, og det kan garanteres spillere inn- og ut dørene i flere klubber.

  Så, hvem har så langt åpnet lommeboka? Og hvem blir nestemann inn?

  Arsenal

  Innspurt I Overgangsvinduet Trossard Ny Scaled
  Innspurt I Overgangsvinduet 6

  Chelsea rappet Mudryk foran nesa på Arsenal, men Mikel Arteta svarte kjapt og veldig godt gjennom å hente Leandro Trossard fra Brighton for £25 millioner. Belgieren ønsket seg bort fra Amex, og duoen Trossard/Arsenal passer som hånd i hanske. Belgieren kler ligalederens spillestil ganske så perfekt. Arsenal har også hentet den polske landslagsstopperen Jakub Kiwior fra Spezia for 20 pundmillioner, og skal da være godt forspent i jakten på en første Premier League-tittel på 20 år.

  Aston Villa

  Unai Emery har hentet landsmannen Alex Moreno som utfordrer til Lucas Digne på venstrebacken. Drøyt 13 pundmillioner ble betalt til Real Betis. Den colombianske 19-åringen John Duran er hentet inn for å erstatte den langt mer erfarne Danny Ings, som forrige uke ble solgt til West Ham.

  Bournemouth

  Dumpekandidat Bournemouth har betalt Lorient £20 millioner for den unge angriperen Dango Ouattara. Max Lowe og Emiliano Marcondes er samtidig sendt ut på lån. Mange vil nok mene Cherries-laget trenger flere forsterkninger før vinduet slamrer, og Villarreal-angriper Nicolas Jackson sies å være nærmest inngangsportene på Vitality.

  Brentford

  Brentford flyr høyt, og de flyr trygt. Mye da takket være manager Thomas Frank, som ryktes å ha blitt forsøkt vervet som ny Everton-manager. Dansken kan umulig ha gitt den eventuelle forespørselen særlig mange tanker. Freiburg-vingen Kevin Schade er hentet på lån ut sesongen, og alt tyder på at overgangen blir gjort permanent etter endt sesong.

  Brighton

  Brighton-ledelsen og manager De Zerbi tok kjapt farvel med Leandro Trossard, da belgieren etter VM var i ferd med å skape surmaget stemning i spilletroppen. Trossard fikk overgangen han ønsket seg, ganske sikkert til det beste for både Brighton, Arsenal og spilleren selv. Aaron Connolly er samtidig på lån i Hull, og kan hende hadde The Seagulls hatt behov for noen flere offensive valgmuligheter ut sesongen. Moises Caicedo er ønsket av flere, men virker å bli værende i Brighton ut sesongen. Seagulls-ledelsen har da også satt prislappen på midtbanespilleren til 100 millioner pund.

  Chelsea

  Innspurt I Overgangsvinduet Mudryk Scaled
  Innspurt I Overgangsvinduet 7

  Chelsea har så langt vært klart mest aktive klubb, med seks spillere – til en total kostnad av drøyt 180 millioner pund – foreløpig presentert av hovedstadsklubben denne måneden. Og Chelsea er ikke nødvendigvis ferdige med handelen i vinter, til tross for at UEFA nå ryktes å spisse knivene for sine Financial Fair Play-regler. Chelsea har så langt klart å gå ringer rundt reglene ved å signere spillere på svært lange kontrakter. Som et eksempel har man gitt nykommer Mykhailo Mudryk kontrakt gjeldende i åtte og et halvt år. Overgangssummen på 89 millioner pund er så spredt utover hele kontraktsperioden, noe som da blir bare 11 pundmillioner per år. UEFA meldes nå å ville sette en grense på fem år, hvor overgangssummen kan fordeles. Håper fortsatt å få kjøpt Enzo Fernandez fra Benfica, men portugiserne sies å kreve 120 millioner på bordet umiddelbart.

  Crystal Palace

  Patrick Vieira etterlyser forsterkninger, men har så langt ikke fått innfridd sine ønsker. En ballvinner på midten, og et ekstra alternativ helt på topp hadde vært å foretrekke. Nytt lån av Conor Gallagher virker å være en tapt sak, og da kan Stuttgarts Naouirou Ahamada bli løsningen.

  Everton

  Everton sparket mandag Frank Lampard, før de nå leter etter atter en manager man håper kan trylle frem ny Premier League-kontrakt gjennom bruk av en svært ordinær spillerstall. De managerløse merseysiderne sliter på alle fronter om dagen. Ikke bare er resultatene fraværende og manageren borte, nå virker også den bebudede overgangen for Villarreal-vingen Arnaut Danjuma å glippe. Den tidligere Bournemouth-angriperen virket noe nær klar, før det tirsdag blir meldt at spilleren er på vei til Tottenham. Som om ikke dette var nok, meldes Newcastle å være i forhandlinger om kjøp av Anthony Gordon. Marseille-angriper Bamba Dieng sies å være ønsket, men alt avhenger vel nå av hvem som etterfølger Lampard. Blir det Bielsa, Hasenhüttl, Big Dunc, Sean Dyche eller Carlos Corberan?

  Fulham

  Så langt ingen nykommere inn på Craven Cottage i januar. Det helt store behovet finnes da heller ikke i en Fulham-tropp som både er bred og god.

  Leeds

  Innspurt I Overgangsvinduet Georginio Rutter Scaled
  Innspurt I Overgangsvinduet 8

  Leeds har kurs mot ny bunnstrid, og dette til tross for at Jesse Marsch støttes av eierne. Max Wöber har styrket forsvaret, mens det ble satt ny overgangsrekord da spissen Georginio Rutter denne helgen ble hentet fra Hoffenheim for drøyt 35 millioner pund. Det stilles forventinger til sistnevnte, men statistikken er ikke all verden. Denne sesongen har 20-åringen levert 2 scoringer på 17 kamper i alle turneringer for Hoffenheim, og totalt i Bundesliga-klubben har han notert seg for 11 på 64 kamper. Leeds viser også interesse for Juventus’ Weston McKennie.

  Leicester

  Tunge tider i Leicester, og Brendan Rodgers sitter visstnok ikke særlig trygt. The Foxes brukte minst penger av alle i sommervinduet, mens de så langt i januar kun har hentet den danske backen Victor Kristiansen fra FCK for 17 millioner pund. Ayoze Perez kan bli byttet mot en ny høyreving, og den brasilianske Shakhtar Donetsk-vingen Tete – for tiden på lån i Lyon – sies å være i kikkerten.

  Liverpool

  Liverpool er en anonym middelhavsfarer på Premier League-tabellen denne sesongen. Klopp har så langt i vinter bare hentet Coady Gakpo. Nederlenderen har så langt ikke innfridd forventningene, mens så var da også Liverpool-fansens forventinger i vintervinduet en midtbanespiller eller tre. Ikke enda en middels angriper. Gakpo koster Liverpool totalt £45 millioner, om alle klausuler slår inn. Lite tyder på at flere ankommer i vinter, da man heller planlegger å ta på seg spanderbuksene når sommeren titter frem. Da kan man imidlertid stå uten plass i Europa, og hvilke spillere fra øverste hylle ønsker da å melde flytting til Anfield?

  Manchester City

  Pep Guardiola meldte tidlig at han ikke ville ta januarvinduet i bruk, og enn så lenge har han holdt ord.

  Manchester United

  Burnley-lånet Wout Weghorst og sisteskansen Jack Butland er så langt eneste nykommere i United. Erik ten Hag har fokusert på spillerne han hentet i sommer, noe som virker å ha vært god strategi.

  Newcastle

  Newcastle har så langt ikke åpnet sin velfylte lommebok, men etter utlånet av Chris Wood til Forest tas det grep. Everton-angriper Gordon er nevnt, men han antas å bare være én av flere som jaktes av et Newcastle-lag som har gått målløse av banen i tre av sine siste fire ligakamper.

  Nottingham Forest

  Forest har siden opprykket i fjor vår hentet drøyt to hele førsteellevere, og svingdørene på City Ground er fortsatt i bevegelse. Danilo og Gustavo Scarpa var allerede innlosjert for vinteren, før man forrige uke også hentet Chris Wood på lån fra Newcastle. Skaden på Dean Henderson har ført til interesse for PSG-keeper Keylor Navas. Philip Billing er ønsket av Valencia.

  Southampton

  Southampton har så langt i vinter hentet to forsterkninger, i form av Mislav Orsic og Carlos Alcaraz til en total overgangssum pålydende 20 millioner pund. Nathan Jones ønsker seg ganske sikkert flere, men mye tyder på at han ikke får mer å rutte med.

  Tottenham

  Innspurt I Overgangsvinduet Danjuma Scaled
  Innspurt I Overgangsvinduet 9

  I skrivende stund ingen verken inn- eller ut av Tottenham. Siste nytt er imidlertid at man foran nesa på et trengende Everton har snappet opp Villarreal-vingen Arnaut Danjuma på lån ut sesongen. Sporting-backen Pedro Porro sies også å stå på blokka. At uvurderlige Harry Kane er i forhandlinger om ny kontrakt gleder uansett Spurs-fansen mer enn noe annet.

  West Ham

  Innspurt I Overgangsvinduet Ings 2
  Innspurt I Overgangsvinduet 10

  Fryktelig tung sesong for West Ham og David Moyes, men seieren i forrige helgs bunnoppgjør mot Everton gjør at det pustes noe lettere. Kjøpet av pålitelige Danny Ings var også både viktig og godt.

  Wolverhampton

  Wolves gikk til sesong med slunken tropp, og det ble tidlig klart at Julen Lopetegui ble lovet penger i januarvinduet. Spanjolen har da også fått på plass en håndfull forsterkninger. Matheus Cunha (Atletico), Mario Lemina (Nice), Pablo Sarabia (PSG) og tidligere West Ham-forsvarer Craig Dawson gir håp om klatring på tabellen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen