More

  Innholdsrik VM-fredag

  Gruppe A og gruppe B spilte fredag sin andre VM-runde, og for noen er turneringen da allerede over.

  Gruppe A

  Senegal – Qatar 3-1, og dermed er vertsnasjonen ferdigspilt i VM – etter bare to kamper. Selv med tap var det et forsiktig håp i hengende snøre, men da gruppas andre kamp mellom Senegal og Nederland endte 1-1 var alt håp ut.  Aldri tidligere har et arrangørland takket for seg så tidlig i turneringen, men spillerne på det qatarske landslaget holdt uansett lengre enn fansen. Det var nemlig stort sett bare senegalesiske fans på tribunen da kampen ebbet ut. Enner Valencia scoret nytt mål for Ecuador, og er dermed turneringens toppscorer. Så får man bare håpe skaden han pådro seg i sluttminuttene ikke var alvorlig.

  Før tredje og avgjørende runde i denne gruppa, står Equador og Nederland begge med fire poeng, mens Senegal står med tre. Nederland har Qatar i sin siste kamp, og sjal dermed i praksis ha fritt leide til mellomspillet. Kampen mellom Senegal og Ecuador blir dermed en ren cupfinale.

  Gruppe B

  Wales var stor oddsfavoritt til å ta seg av Iran, som i sin første kamp ble rundspilt og tapte 2-6 mot England. Gareth Bale & Co var imidlertid en enorm skuffelse, og etter to iranske overtidsmål ser det svært mørkt ut for waliserne som er i sitt første VM-sluttspill siden 1958. De iranske scoringene kom sent, men etter to tidligere stolpetreff var 2-0-seieren svært fortjent. USA var best i kveldskampen mot England, men kom ikke nærmere enn et stolpetreff. England var på sin side svært beskjedne, og tydelig godt fornøyd med målløst oppgjør.

  Wales må slå storebror England i siste runde for å kunne avansere, mens Iran plutselig har alt i egne hender. Med seier mot USA er iranerne videre, uansett resultat i den andre kampen.

  VM lørdag:

  Gruppe C:
  Polen – Saudi-Arabia

  Argentina – Mexico

  Gruppe D
  Tunisia – Australia

  Frankrike – Danmark

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen