More

  Ingen plass til følelser

  Søndag er det nøyaktig ett år siden det ble skrevet historie i walisisk fotballs største klassiker, gjennom Swanseas 4-0-seier borte mot Cardiff. For første gang i lokaloppgjørets 110-årige historie hadde da ett av lagene maktet å vinne begge sesongens møter mot erkerivalen. Og Swansea ikke bare vant, de spilte ball i hatt med The Bluebirds. Resultatet gjorde lite fra eller til for lagenes tabellsituasjon, da de begge endte som middelhavsfarere forrige sesong. Cardiff-fansen led imidlertid tungt, og bedre ble det ikke da det endte med Swansea-seier også i denne sesongs første kamp.

  Faktisk har Cardiff nå bare vunnet én av de siste åtte innbyrdes, og i helgens møte står atskillig mer enn prestisje på spill.

  -Spillerne kan nok være preget av den senere tids resultater mot Swansea, men verken følelser eller prestisje kan gis oppmerksomhet denne gang. Det har vi simpelthen ikke råd til, sier Bluebirds-boss Sabri Lamouchi til walisisk presse.

  Tre tapte poeng

  Cardiff har bare tre lag bak seg på Championship-tabellen, men mye kunne sett annerledes ut om ikke kampen mot Rotherham før landslagspausen hadde blitt avbrutt. Cardiff ledet 1-0 til pause, og var det klart beste laget. Tre særs viktige poeng virket på vei inn på konto, men pausen bød på et regnvær så kraftig at overvannet gjorde det umulig å fortsette kampen. I alle fall ifølge Rotherham-ledelsen. Cardiffs spillere, ledere og fans var alt annet enn imponert. For mens himmelens sluser åpnet seg, sto samtidig vanningsanlegget på. Dette samtidig som bare to banemannskaper forsøkte å fjerne vannet fra banen. Om den utsatte kampen skal startes ved halvtid, på stillingen 1-0 til Cardiff, gjenstår å se.

  -Det var en overraskende situasjon å havne i, og snart to uker etter hendelsen er det fortsatt ikke tatt noen beslutning om hva som skal skje. Skal kampen spilles på nytt, skal den startes ved halvtid, eller blir vi tilkjent poengene? Alt dette skulle vi gjerne hatt svar på umiddelbart, sier Lamouchi.

  Nyvunnet selvtillit

  Swansea har hatt et spesielt tungt 2023, og Russell Martin har lenge vært tippet å synge på siste verset i managerstolen. 2-0-seieren mot Bristol City betyr imidlertid at alt av nedrykksnerver er borte, og inn mot helgens derby har spillerne skaffet seg avgjørende dose selvtillit.

  -Prestasjonen mot Bristol City ga oss ikke bare tre viktige poeng, men også troen på egne kvaliteter tilbake. Dette ønsker vi å bygge på, og vi er godt fornøyd med at det nå er Cardiff som venter. Dette er alltid av sesongens opplagte høydepunkt, og vi gleder oss, sier midtstopper Ben Cabango.

  Ingen klar favoritt

  Swansea skaffet seg selvtillit mot Bristol City, mens de også har vunnet tre strake mot erkerivalen. Noen opplagt forhåndsfavoritt er svanene uansett ikke denne helgen. Cardiff trenger poengene mest, og vil grave dypt for å både ta tre poeng og samtidig gi hjemmefansen en etterlengtet opptur. Vertene svekkes imidlertid av fraværet fra toppscorer Callum Robinson, mens Swansea melder skadefri tropp etter friskmelding av Joe Allen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen