More

  Ikke glem Juventus

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens italienske serierunde sparkes i gang lørdag ettermiddag når Atalanta spiller borte mot tabelljumbo Cremonese. Gjestene blir naturligvis klare favoritter, men vertene kan i alle fall glede seg over at den unge sisteskansen Marco Carnesecchi ble belønnet for en solid sesong med plass i Italias landslagstropp. I kveldskampen lørdag skal Inter forsøke å slå tilbake fra hjemmetapet for Juventus med ny hjemmekamp mot Fiorentina. Trener Simone Inzaghi var særdeles misfornøyd med dømmingen i Juventus-tapet, men må samtidig også bekymre seg for fremtiden sin i klubben. I løpet av landslagspausen kom det nye spekulasjoner hvem som er Inter-sjef neste sesong. Tuttomercatoweb melder at Antonio Conte nå er tidlig favoritt etter at han ble ledig fra Tottenham-jobben, men at klubben også ønsker seg Diego Simeone fra Atlético Madrid eller Thiago Motta fra Bologna. Milan Skriniar forsvinner som kjent gratis til Paris Saint-Germain til sommeren og Inter nå opptatt av å unngå at det samme skjer med flere spillere. Man er i gang med å forhandle med både Stefan De Vrij og Edin Dzako om kontraktsforlengelser. Samtidig virker det klart at Joaquin Correas tid i klubben går mot slutten etter at spissen har scoret kun ni mål på 62 kamper siden overgangen fra Lazio.

  Strålende fornøyd Allegri

  Lørdagens program avsluttes med Juventus hjemme mot Hellas Verona. Vertenes trener Massimiliano Allegri la en perfekt plan for å få med seg tre poeng fra bortemøtet med Inter sist. En bunnsolid defensiv der man lot motstanderen ha ballen og selv satset på farlige kontringer ble veien mot seieren. Treneren selv var da også strålende fornøyd med forestillingen:

  – Det var ikke enkelt siden vi misbrukte tre-fire store sjanser. Vi må være mer presise i de situasjonene. Det var uansett deilig å gå til serieoppholdet med tre poeng. Laget er under stadig utvikling. Nå venter kvartfinale i Europa League og semifinale i Coppa Italia, så vi har en spennende sesongavslutning.

  Lørdag kan Juventus glede seg over at Arkaduisz Milik, Fabio Miretti og Alex Sandro alle er tilbake fra skader. Federico Chiesa skade virker også langt mindre alvorlig enn først fryktet. Motstander Hellas Verona har langt mindre å glede seg over og spiss Afoldo Gaich har fortsatt ikke scoret mål etter at han ankom i januarvinduet. Mot Sampdoria sist fikk argentineren to scoringer annullert etter bruk av VAR.

  Helgens største favoritt Et helt åpent oppgjør mellom Bologna og Udinese åpner søndagens program. Gjestene leverte en strålende forestilling hjemme mot Milan sist, men skal nå opp mot Norberto Beto som har imponert så mye denne sesongen at Napoli ser på han som en mulig erstatter for Victor Osimhen. Begge 15.00-kampene synes også åpne. Spezia – Salernitana er et viktig oppgjør i nedrykksstriden mens Lazio fortsetter jakten på Champions League-spill med bortekamp mot Monza. Hos sistnevnte er det verdt å ha et ekstra øye med forsvarsspiller Carlos Augusto. Han har levert fem mål og fire målgivende pasninger denne sesongen og linkes nå til klubber som Juventus, Inter og Milan. Roma blir helgens største favoritt hjemme mot Sampdoria, men landslagspausen har blitt brukt til spekulasjoner rundt trener José Mourinhos fremtid. Klubben er avhengig av å selge flere profiler denne sommeren og skulle man i tillegg ikke klare Champions League-plass er økonomien virkelig presset. Mourinho har selv sagt at han ønsker å snakke direkte med eierne om hva slags støtte han kan forvente seg på overgangsmarkedet før han tar noen avgjørelse om fremtiden. Napoli – Milan er naturlig én av våre utvalgte hovedkamper i Tipsbladet Weekend denne uken. Mandagens to oppgjør synes helt åpne. Empolis offensive midtbanespiller Tommaso Baldanzi ble i løpet av landslagspausen linket til Milan, Napoli og Juventus mens vi i Sassuolo – Torino skal få se om Armand Laurienté har klart å beholde den enorme formen han viste før oppholdet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen