More

  Hvor skal dette ende, Glimt?

  Fotball-Norge måpte da Bodø/Glimt feide over Roma med 6-1 i fjor høst. Vi gjorde det igjen da de klarte 2-2 i den italienske hovedstaden noen uker senere. Hakepartiet har siden nærmet seg gulvet, centimeter for centimeter, etter hvert som Glimt har fosset gjennom Europa, og tilbakelagt Celtic og AZ på sin ferd mot denne historiske kvartfinalen.
  Atter en gang ventet Roma, men denne gangen var forventningene skrudd betydelig ned. Jo visst, 6-1-triumfen lå fortsatt friskt i minnet, men siden den magiske kvelden for snart et halvt år siden, har Glimt solgt unna flere nøkkelspillere, mens Roma har forsterket seg betraktelig.
  Samtidig var det noe reelt på spill denne gangen. Romas progresjon fra gruppespillet var aldri spesielt i fare. Nå er det kvartfinale. Vinn eller forsvinn. Roma og José Mourinho var revansjelystne, og når portugiseren øyner et trofé, lar han seg som regel ikke stoppe. Det måtte en gul, nordnorsk murvegg til. For Bodø/Glimt gjorde det igjen.
  Lorenzo Pellegrinis fine ledermål virket å langt på vei rettferdiggjøre undertegnedes klokkeklare tro på borteseier. Så kom påminnelsen om at dette Bodø/Gimt-laget er noe helt spesielt. Som kommentator Roar Stokke sa i går: Stjernespillere blir solgt eller skadet, men erstatterne går rett inn på laget og gjør plassen til sin egen. I går var det Gilbert Koomson sin tur til å skinne. Han var et konstant uromoment og plaget enhver forsvarsspiller han støtte på.
  En heldig utligning av Ulrik Saltnes og en strålende heading av Hugo Vetlesen landet en ny, nordnorsk bragd. Etter pause var Bodø/Glimt klart best og vant til slutt fortjent mot Roma. Et toppet Roma. Formlaget i Serie A, som ikke har tapt i serien på ti kamper. Det skal egentlig ikke være mulig.
  Likevel gjør Kjetil Knutsen og resten laget, klubben og folket i nord det umulige mulig. Derfor blir det stadig rimeligere å drømme om at dette helt unike eventyret kan få en helt unik slutt. At et norsk lag skal gå hele veien og vinne en Europa-cup er ikke lenger science fiction. Bare det er til å gni seg i øynene av.
  Det skal fortsatt spilles et returoppgjør på Olimpico om en snau uke. Roma er fortsatt favoritter til å gå videre, og kommer til å skyte ut av startblokkene i den italienske hovedstaden. Men, det føles ikke lenger unaturlig å tro at Bodø/Glimt kan snu den europeiske dagsorden fullstendig på hodet. Systemet er egentlig ikke laget for at det skal være plass til Askeladd-historier. Men, dette Bodø/Glimt-eventyret overgår det meste Asbjørnsen og Moe kom opp med i sin tid, og ennå er ikke eventyret over. Måtte det fortsette helt til onsdag 25. mai i Tirana, Albania. 
  Ikke abonnent på Tipsbladet ennå? Våre spilltips har produsert strålende overskudd i 2022, og oddsfesten fortsetter. Sikre deg ditt abonnement i dag, og få også med deg vår 96 siders seriestartspesial!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen