More

  Hvor lenge blir Aga i Grorud?

  Da Grorud rykket opp fra PostNord-ligaen i 2019, var de fleste skjønt enige om at hovedstadslaget ville få slite i OBOS-ligaen. Et nedrykk stod ble varslet, men en som brød seg aller minst om det, var Oscar Aga.
  2001-modellen fikk sin debut i Eliteserien for Stabæk som 17-åring, og ble flasket opp i Lyns akademi. Det var imidlertid ikke tilstrekkelig med spilletid å hente på Nadderud, og dermed gikk turen etter hvert til Grorud. Forrige sesong holdt han nesten på egenhånd Grorud i OBOS-ligaen, som berget plassen med et nødskrik. 20-åringen scoret 15 av Groruds 45 mål i serien forrige sesong, og ble sågar kjent for å være en av Norges sikreste straffeskyttere, all den tid den ene straffen etter den andre ble hamret inn i krysset.
  Før årets sesong trodde de fleste, undertegnede inkludert, at Oscar Aga og Grorud ville få en enda tøffere sesong enn de fikk i 2020. Aga har imidlertid kommet langt med å gjøre forhåndstipset til skamme. Spissen har allerede scoret åtte mål på like mange kamper, og kun to av dem har kommet fra 11-metersmerket. Poengfangsten har det vært så som så med de siste ukene, men i forrige runde var det nettopp Aga som berget ett poeng ett minutt på overtid, da han satte inn 2-2 på Fredrikstad Stadion. 
  Årets start på OBOS-ligaen har vært av det elleville slaget, og selv om Grorud ligger et godt stykke ned på tabellen, er det ikke mange trepoengerne som skal til før man bykser oppover på tabellen. Så gjenstår det å se om Grorud lykkes med å beholde Aga gjennom hele sesongen. Han har scoret 11 mål på de 10 siste kampene i 1. divisjon, og bør være et av de første navnene på blokka til Eliteserie-klubber som er på jakt etter en målscorer når overgangsvinduet åpner i august. 
  Den dårlige nyheten for Grorud er at de bare har fem runder igjen før overgangsvinduet åpner. Etter kampen mot Ull/Kisa 21. juli, spilles det ikke serierunde igjen før om en snau måned senere. Grorud kommer nok til å krysse fingrene for at beilerne holder seg unna noen måneder til.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen