More

  Hvor høyt ville Brann havnet i Eliteserien?

  Gratulasjonene i retning Bergen har vært mange og fortjente. Brann har blitt rekordtidlige mestere i OBOS-ligaen, og har ikke hatt et fnugg av motstand gjennom hele sesongen, og er fremdeles ubeseiret når kun seks kamper gjenstår. De siste 20 kampene viser 58 av 60 mulige poeng og en målscore på 67-7. Det er forbi utklassing.
  Skuffelsen og vantroen var enorm da Jerv slo dem i en av tidenes mest dramatiske kvalikfinaler for snart ett år siden. Brann kunne ikke rykke ned var mantraet gjennom hele sesongen, til tross for at de tilbrakte hele 2021 under nedrykksstreken eller på kvalikplass, men rykket ned likevel.
  Foran årets sesong var ingen spesielt optimistiske på Brann sine vegne, ikke engang bergenserne. Stallen var for ubalansert, og fra utsiden virket det som trener Eirik Horneland motvillig gikk med på å forsøke å få Brann opp igjen på første forsøk. Det har han lykkes med til fem ganger 20 i stil.
  Brann har sluppet inn to mål på de ti siste kampene, og holdt nullen i de siste fem. På disse fem kampene har de scoret 21 mål, og luken ned til ligatoer Stabæk teller nå 22 poeng, en luke som øker for hver runde som går. Brann har vært så overlegne gjennom hele sesongen, at en kan ikke la være å undre, hvor godt ville dette laget prestert i Eliteserien i år?
  Synsingen om det blir både hypotetisk og irrelevant, men morsom likevel. Brann trengte fjorårets skuffelse og påfølgende nedrykk for å spille på det nivået de har gjort i år, det tør jeg påstå. Men, hvis man likevel i et alternativt univers likevel hadde vært i Eliteserien, tror jeg ikke det er mange lag i årets sesong som ville hatt rødtrøyene bak seg på tabellen.
  Molde, Lillestrøm og Bodø/Glimt ville trolig vært utenfor rekkevidde, men jeg er likevel ikke sikker på at Brann ville vært uten mulighet til å kjempe om en medalje i Eliteserien denne sesongen. Så gode har de faktisk vært. Molde har vært toppdivisjonens ubestridt mest stabile lag gjennom de hittil 22 spilte serierundene, mens en kan fint argumentere med at Bodø/Glimt fremdeles har det høyeste toppnivået, selv om seriegullet havner i rosenes by.
  Men, et gjenoppstått Bergen ville vært et veldig vanskelig sted å komme til for alle Eliteserie-lag, der også topplagene ville fått problemer med å reise hjem med tre poeng. Vi må dog smøre oss med tålmodighet og vente i cirka et halvt år før vi får vite hvor godt dette Brann-laget vil slå fra seg i Eliteserien. De kommer ganske sikkert til på bytte plass med Jerv, mens Sandefjord er for øyeblikket det laget av de tre nederst plasste lagene med mest berettiget håp om å holde plassen, men med deres form for øyeblikket, ville jeg ikke følt meg altfor sikker på det.
  Det jeg i alle fall vet, er at jeg gleder meg enormt til å se dette Brann-laget i Eliteserien neste sesong. Elsk dem eller hat dem, Brann hører hjemme i Eliteserien, og årets maktdemonstrasjon i OBOS-ligaen er et soleklart bevis på akkurat det. Velkommen til Eliteserien 2023, Brann!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen