More

  Hvilket drømmeresultat?

  VG bød på:

  Mens Dagbladet valgte:

  Og Tipsbladet var naturligvis med på kjøret med:

  Og la det sikre være sagt med én gang. Ja, 2-2 mellom Montenegro og Nederland gjør at det fortsatt er håp om gruppeseier. Men… økte virkelig sjansen for VM-plass med det resultatet?
  Foran tirsdagens avslutningskamper står Nederland nå med 20 poeng mens Tyrkia og Norge har 18. Tyrkerne har ett måls bedre målforskjell enn oss og Norges jobb er dermed å få et bedre resultat i Rotterdam enn Tyrkia klarer i tøff bortekamp i Podgorica.
  Det er imidlertid som kjent ikke bare 1. plassen i gruppen som gir VM-mulighet og sjansen for å bli nummer to er i mine øyne drastisk forverret med lørdagens resultat i Montenegro.
  Hadde Nederland holdt unna de fem siste minuttene hadde vi hatt en situasjon tirsdag der de allerede var VM-klare som gruppevinner og spille kampen mot Norge helt uten noe å spille for.
  Det kunne betydd en Tyrell Malacia og en Devyne Rensch i forsvaret i stedet for Virgil van Dijk og Matthijs de Ligt.
  Midtbane med Teun Koopmeiners og Guus Til i stedet for Georginio Wijnaldum og Frenkie de Jong?
  Og hva med å gi Noa Lang sjansen på topp i stedet for Memphis Depay?
  Jeg vet hva jeg ville foretrukket å møte og et Norge mot et b-preget nederlandsk lag som allerede har feiret VM-billetten burde ha en langt bedre sjanse til å vinne i Rotterdam enn Tyrkia samtidig har i Montenegro.
  Situasjonen er nå i stedet at Nederland er i stor risiko for å ende på 3. plass i gruppen hvis de taper for Norge. Og dermed stiller alle kanonene til start.
  Ender visen med at Norge vinner i Nederland og tar gruppeseieren, kun på grunn av Nederlands kollaps i sluttminuttene i dag, skal jeg også feire – men i mellomtiden fortsetter jeg å undre meg over jubelen over 2-2-resultatet og mest sannsynlig en totalt sett lavere sjanse for VM-billett?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen