More

  Huddersfield Town – Luton Town

  Huddersfield – Luton: Med 1-1 fra første oppgjør på Kenilworth Road er det fortsatt alt å spille for her. Men Huddersfield reiste hjem fredagskveld med følelsen av at de nå har overtaket. Huddersfield følte seg nok snytt for straffe allerede etter femten sekunder av første oppgjør, men tok ledelsen etter smart avslutning fra Daniel Sinani før kvarteret var spilt. Der og da virket det som om settingen hadde blitt for stor for hjemmelaget. Men Nathan Jones sitt mannskap kjempet seg tilbake og det var ikke utfortjent at Sonny Bradley kunne sette inn 1-1 på det som var kampens flotteste frispark fra Kal Naismith. 
  Huddersfield er uansett nå favoritt i oppgjøret. Bare et hjemmetap siden starten av desember og har plukket 45 poeng på sine 23 hjemmekamper i seriespillet. En av de siste hjemmekampene deres var blant annet en 2-0 seier over dagens motstander. 
  Luton avsluttet som ligaens femte beste bortelag, selv om de i sin siste bortekamp tapte hele 0-7 mot Fulham. Det var uansett en kamp de kan viske ut grunnet store skadeproblemer og et Fulham-lag som var klar for en skikkelig fest. Det ble til slutt ni tap i løpet av sesongens 23 bortekamper for Luton. 
  Mulig lagoppstilling: Huddersfield må muligens klare seg uten Ollie Turton i denne da han skadet seg i den første kampen. Pipa går da trolig inn for han. I tillegg er det usikkert med Levi Colwill. Sorba Thomas var tilbake etter skade sist men må muligens starte denne kampen fra benken også. Men kan fort bli en avgjørende figur, med sin særs solide dødballfot. Luton har bekymring knyttet til Henri Lansbury som måtte gå av kampen sist. I tillegg ventes det at Elija Adebayo endelig er tilbake og dermed kan være en joker fra benken. 
  Huddersfield Town: Nicholls; Lees, Hogg, Sarr; Pipa, Russell, O’Brien, Toffolo; Sinani, Ward, Holmes
  Luton Town: Ingram; Burke, Bradley, Naismith; Bree, Campbell, Lansbury, Clark, Bell; Jerome, Cornick
  Odds, Norsk Tipping:H: 2.25
  U: 3.05
  B: 3.35
  Under kan du lese hva vi skrev om det første oppgjøret: 
  Sjetteplass mot tredjeplass møtes til første duell på Kenilworth Road fredag kveld.
  At disse to lagene i det hele tatt skulle være i denne posisjonen ved utgangen av sesongen var for de fleste utenkelig. Men på hver sin måte har de imponert stort gjennom de 46 serierundene og fortjener muligheten de nå får.
  Luton hadde spenning hele veien ut og kunne først juble når dommeren blåste for full tid på lørdag. Da hadde spiss Harry Cornick ordnet seieren på spektakulært vis. For når vår egen Ørjan Nyland glemte å se hvem som var bak seg før han slapp ballen i bakken ble det lett for Cornick å stjele ballen og deretter sette ballen i mål. Det roet mange nerver for et lag som har slitt med store skadeproblemer den siste tiden. I deres nest siste kamp manglet flere viktige navn og det endte opp med 0-7 borte mot Fulham. Manager Nathan Jones har et håp om at deres store spiller Elijah Adebayo skal være tilbake til disse kampene. Med sine 16 mål trengs det om de skal ta seg til finalen. I deres imponerende sesong har Luton gjort mye av jobben på hjemmebane. Tolv seiere, syv uavgjorte og bare fire tap er sterkt. Enda sterkere er det når man vet at de bare har et tap hjemme siden slutten av november. Det vil uansett være et stort øyeblikk for hjemmefansen, vel vitende om at de for under 10 år siden gikk gatene opp til Kenilworth Road for å se fotball på femte nivå i England.
  Huddersfield sikret seg best mulig posisjon før playoff da det gikk forbi Nottingham Forest i siste serierunde. At Huddersfield skulle ende på tredjeplass var det få som trodde etter en fjorårssesong som kunne endt med nedrykk til League One. Men Carlos Corberan sitt mannskap har gjennomført en fryktelig sterk sesong, deriblant å gå 17 kamper uten tap i januar og februar. Med deres sterke sesongavslutning som inkluderte seks seiere og syv uavgjorte har laget bare to tap i ligaen på sine siste 24 kamper. Det at deres venstreback Harry Toffolo avsluttet sesongen med fire mål på siste fem kamper forteller alt om hvor høy selvtilliten er i klubben fra Yorkshire. Det passet også veldig bra at deres toppskårer Danny Ward avsluttet sesongen med mål og målgivende i deres 2-0 seier over Bristol City. Han måtte stå over flere av kampene i avslutningsfasen men virker klar for å sende Huddersfield til Premier League igjen.
  Huddersfield kom best ut av oppgjørene disse imellom i serien. 0-0 borte før de for få uker siden tok en 2-0 seier etter to skåringer i andreomgang.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen