More

  Høstens lag i La Liga

  La Liga tar juleferie med Real Madrid på tabelltopp, og har opparbeidet seg en luke til øvrige utfordrere i feltet. Dermed er det naturlig at hovedstadslaget er best representert på det vi mener er sesongens lag i La Liga hittil, men opprykkslagene Mallorca og Rayo Vallecano har også overraskende med seg representanter. Her er Tipsbladets lag i La Liga for denne høsten.
  Keeper: Thibaut Courtois – Real Madrid
  Slet lenge med å finne seg ordentlig til rette i Real Madrid etter overgangen fra Chelsa, og Thibaut Courtois har også som kjent en fortid i Atlético. Denne høsten har belgieren imidlertid vært verdens kanskje beste keeper, og har stått fjellstøtt bakerst i Real Madrid-buret når forsvaret har vaklet. La Ligas soleklart beste keeper denne høsten.
  Høyreback: Pablo Maffeo – Mallorca
  Pablo Moffeo startet proffkarrieren i Manchester City, og nå er det lett å se hvorfor Citys verdensomspennende speidernettverk fanget opp høyrebacken. Slo aldri igjennom i England, og denne sesongen har han fått sitt definitive gjennombrudd i Spania. 24-åringen takler og gjenvinner ballen i snitt fire ganger per kamp, og er vanskelig å komme forbi. Har også én scoring og assist denne høsten.
  Midtstopper: Jules Koundé – Sevilla
  Franskmannens status bare vokser og vokser. Sevilla holdt på å miste Jules Koundé til Chelsea før sesongstarten, men midtstopperen valgte å bli. Denne høsten har han vært en av La Ligas to beste stoppere, og en avgjørende grunn til at Sevilla er det desidert gjerrigste laget i La Liga med bare 13 baklengs denne høsten. Koundé er i ferd med å vokse seg ut av Sevilla.
  Midtstopper: Éder Militão – Real Madrid
  Med Real Madrids foretrukne stopperpar, Sergio Ramos og Raphael Varanë ut stadionportene før sesongen, ble presset enormt på de gjenværende midtstopperne. Eder Militãos karriere i Real Madrid var intet å skrive hjem om – før denne sesongen. Denne høsten har han tatt store, store steg og limt igjen Real Madrids forsvar sammen med David Alaba.
  Venstreback: Marcos Acuña – Sevilla
  En energibunt av en venstreback. Marcos Acuña er en kraftpakke, hvis krefter tilsynelatende aldri tar slutt. Argentineren startet sesongen med å vinne Copa América, og har fortsatt storspillet utover høsten. 30-åringen har fire målpoeng på samvittigheten, og er selvskreven på Julen Lopeteguis lag.
  Høyre kant: Iker Muniain – Athletic Bilbao
  Athletic Bilbaos store helt har fått sin renessanse denne høsten. Etter noen magre år, har Iker Muniain vært i fyr og flamme fra sesongstart. Han har på egenhånd skapt over 50 sjanser for Los Leones, men har “bare” fem assists å vise til for strevet, i tillegg til to ligamål. 29-åringen er for alvor tilbake som Athletics store kreative kraft.
  Sentral midtbane: Carlos Soler – Valencia
  Valencias desidert viktigste spiller. Los Che vant ikke én eneste kamp mens den spanske landslagsspilleren gikk skadet i oktober, og med Carlos Soler tilbake på banen, begynte plutselig Valencia å vinne igjen. Carlos Soler har alt du ønsker hos en midtbanespiller, i tillegg er han bunnsolid fra straffermerket. Syv scoringer har det blitt på midtbanemannen så langt denne sesongen.
  Sentral midtbane: Óscar Trejo – Rayo Vallecano
  At spilleren med flest målgivende pasninger etter nesten halvspilt sesong skulle være fra Rayo Vallecano, var det ingen som hadde trodd på forhånd. Absolutt ingenting skulle tilsi at Rayo per dags dato er et Champions League-lag, men her er vi. Óscar Trejo er mannen som trekker i trådene for det uhyre imponerende kollektivet, og har hele åtte målgivende på CV´en denne høsten.
  Venstre kant: Vinícius Júnior – Real Madrid
  Hvis det skulle deles ut en pris til den mest forbedrede spilleren, er det ingen som når Vinícius Júnior. Brasilianeren har i løpet av få måneder etablert seg blant eliten og er nå en av verdens absolutt beste angpresspillere. Blendende fart, teknikk, avslutteregenskaper – han har alt du ønsker deg hos en angrepsspiller. Ti mål og fire assists forteller bare halve historien hvor god han har vært.
  Spiss: Karim Benzema – Real Madrid
  Men, en som har vært muligens enda bedre enn Vinícius, er brasilianerens lagkamerat, Karim Benzema. Franskmannen har hele 22 målpoeng fordelt på 18 kamper, hvorav 15 scoringer og syv assists. Benzema er en komplett spiss, med et vanvittig blikk for spillet og en uovertruffen evne til å orientere seg i enhver situasjon. Benzema scorer alle typer mål og er en av verdens mest komplette spisser.
  Spiss: Juanmi – Real Betis
  Nok en joker på sesongens lag. Juanmi har aldri vært en stor La Liga-spiller – før denne sesongen, i en alder av 28 år. Hans bestenotering for en hel sesong var 11 ligamål i 2015/16 for Real Sociedad, og den rekorden har han allerede tangert denne sesongen. I mangel av en bedre sammenligning, kan man si han er La Ligas Thomas Lehne Olsen, og Juanmi hadde bare tre ligamål til sammen i de to foregående sesongene.
  Nådde akkurat ikke opp:
  Nabil Fekir – Real Betis
  Joselu – Alavés
  Luka Modric – Real Madrid
  Dani Parejo – Villarreal
  Memphis Depay – Barcelona

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen