More

  Høstens lag i La Liga

  Vi kårer sesongens lag frem til nå.

  La Liga-pausen er straks over, og gjenoppstarten av sesongen er like om hjørnet. Barcelona har hatt en formidabel høst på hjemlig grunn, topper tabellen foran erkerival Real Madrid og får naturligvis med seg flere sesongens lag frem til nå. Hovedstadslaget blir igjen å regne med i kampen om ligagullet, men har foreløpig med seg bare én spiller på sesongens lag. Karim Benzema er vanligvis fast gjenganger i en slik kåring, men franskmannen har vært mer skadeplaget enn vanlig denne høsten, og vært med i bare syv kamper.

  Barcelona og Real Madrid har dominert denne ligaen i høst, slik de ofte gjør. Likevel har vi funnet plass til noen outsidere på dette laget, og ikke minst har vi med en marokkansk VM-helt. Slike kåringer er selvsagt subjektive, som alltid, og forslag til sesongens lag tas imot med takk, mens vi venter på at sesongen starter igjen førstkommende torsdag!

  Formasjon: 3-4-3

  Keeper: Marc-Andre ter Stegen – Barcelona

  Tyskeren har hatt en ellevill høst mellom stengene for Barcelona. Han har vært avgjørende til at ligalederen har sluppet inn bare fem mål hittil, og kan vise til en formidabel redningsprosent på 87,5 – klart best av samtlige målvakter.

  Midtstopper: Juan Foyth – Villarreal

  Villarreal har ikke vært mye å skrive hjem om offensivt, mye på grunn av Gerard Morenos skadefravær. Men, bakover har de vært bunnsolide med kun ti innslupne, og det skal Juan Foyth ha mye av æren for. Vendte dessten hjem fra Qatar som verdensmester.

  Midtstopper: Jawad El Yamiq – Real Valladolid

  Marokkaneren har slitt litt med skader i høst, og kan hende er inkluderingen på laget noe farget av Marokkos blendende sensasjon i VM. Men, midtstopperen er viktig for den nyopprykkede klubben og har bidratt med uvurderlig erfaring og rutine i den øverste divisjonen.

  Midtstopper: Iñigo Martínez – Athletic Bilbao

  Athletic har vært en av sensasjonene i La Liga så langt, og Martínez har vært fenomenal i baskernes midtforsvar. 31-åringen bidrar med lederskap og erfaring i Athletics midtforsvar, og er en av hovedårsakene til at de er med i kampen om en Champions League-billett.

  Sentral midtbane: Pedri – Barcelona

  Ett av Barcelonas tre vidunderbarn, og Pedri har vært den beste av dem alle. Styrer katalanernes midtbane med en imponerende intelligens, og ligger på femteplass i La Liga på expected assists (xA) med 2,82. Et av de større talentene vi har sett i moderne tid.

  Sentral midtbane: Fede Valverde – Real Madrid

  For en sesong Valverde har hatt i Real Madrid til nå. Har bidratt med hele seks scoringer fra sin midtbaneposisjon, og dominerte sesongens første El Clásico. Hadde et skuffende VM, men det tar ingenting bort fra prestasjonene hans i høstens ligasesong.

  Sentral midtbane: Mikel Merino – Real Sociedad

  Mikel Merino er en vidunderlig fotballspiller, selv om han ikke alltid fikk vist det i Newcastle. Trekker i trådene på Real Sociedads midtbane, som i høyeste grad er med i kampen om en Champions League-billett. Ingen spillere i La Liga har flere assists enn Merino (6) denne høsten.

  Offensiv midtbane: Brais Méndez – Real Sociedad

  En av Real Sociedads nye spillere som skal ha mye av æren for at de ligger der de ligger. Har tatt overgangen fra Celta med storm, og til tross for sin rolle som offensiv midtbanespiller, har han bidratt med hele seks scoringer, mange av dem direkte matchavgjørende.

  Spiss: Vedat Muriqi – Mallorca

  Hvor hadde Mallorca vært uten Vedat Muriqi? Ganske trolig langt under nedrykksstreken. Kosoveren har scoret åtte av lagets 13 mål (!), og har scoret lagets første mål i alle kampene. Har nesten hele æren for at Mallorca ligger helt oppe på 13. plass.

  Spiss: Ousmane Dembélé – Barcelona

  Mer ving enn spiss, men pytt. Ousmane Dembélé har vært Barcelonas fremste distributør denne høsten med sine fem assists. Har også bidratt med fire scoringer og er en viktig brikk av La Ligas mestscorende angrep.

  Spiss: Robert Lewandowski – Barcelona

  Vi sparte den beste til slutt. Robert Lewandowski har tatt overgangen fra Bayern München med storm, og befestet sin posisjon som en av verdens absolutt beste spisser. Er ligaens ubestridte toppscorer med 13 fulltreffere, og har fem scoringer ned til nestemann på listen. Verdens beste avslutter?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen