More

  Hordalands største talenter

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Journalist i Bergens Tidende, Anders Pamer, har overfor Tipsbladet kommet med de navnene han mener er de mest talentfulle fotballspillerne i Hordaland. På topp finner man en spiller som flere utenlandske klubber er interessert i.

  Håkon Opdal, Alex Valencia, Azar Karadas, Erlend Hanstveit – den nå eldre garde var også en gang en ung og talentfull spiller i Hordaland. Nå er det andre navn som har tatt over.

  Få A-langslagsspillere

  Selv om mange av ungguttene som Pamer nevner er talentfulle, har han også litt kritikk å komme med. Pamer mener det ikke finnes noen utviklingsmaskiner i Hordaland og at dette er en akilleshæl med talentutviklingen i fylket. Brann henter de beste før de er 15 år og det er få som takker nei til tilbud fra den klubben.

  Samtidig er det ikke så mange spillere fra Hordaland som finner veien til toppen av fotballhierarkiet.

  – Det har vært mange flotte talenter i Hordaland fotballkrets, men det er ofte overgangen fra junior til senior hvor det blir problemer. David Wolfe har vist hvordan det skal gjøres, Niklas Wassberg er i ferd med å vise hvordan det skal gjøres og Aune Heggebø har gjort det bra. De viser at man kan fortsette å være god fotballspiller når man går fra junior til senior. Den lille bøygen har vist seg å være vanskelig. Det er for eksempel veldig få A-landslagsspillere fra Hordaland, forteller BT-journalisten til Tipsbladet.

  – Erik Niva hadde i podcasten When We Were Kings en teori på at bergensere er fornøyde når de kommer opp til Brann. De vil ikke mer.

  – Det er en gangbar teori det. Verken vi eller Niva klarer å dokumentere det. Det er stort å være helt i Bergen, fortsetter Pamer.

  Pamer mener dagens største talenter er født i 2007, som var best i landet for noen år siden. I dette årskullet finner man to spillere som er på topp 5-listen. Denne aldersgruppen spiller i serien G17 nasjonal.

  Det er de beste mannlige spillerne født mellom 2004 og 2008 i Hordaland som det har blitt sett på. Topp 5 har blitt rangert fra 1-5, men Pamer nevner også flere andre spillere som han synes er talentfulle.

  Dette er topp 5:

  1. Niklas Jensen Wassberg (Brann) – Sentral midtbane – 12.06.2004 (19 år)

  – Den som stikker seg fremst ut er Wassberg. Han har allerede en verdi på 20-, 25- eller 30 millioner kroner. Har allerede spilt i Eliteserien og vist frem god teknikk og bra driv med ball. Han er i vannskorpen til å slå igjennom i norsk Eliteserie, sier Pamer.

  – Han har bare kontrakt ut neste år. Det går an å se for seg at han skifter beite i vinter. Det er veldig mye tilfeldigheter i bildet, men jeg tror ikke han blir lenge i Norge. FC Nordsjælland har vært inne i bildet og det samme har FCK, men Nordsjælland har vært mest konkret. Det er nok også flere klubber lenger sør som kan være aktuelle. Han har valgt å forlenge kontrakten i ett år, men jeg tror det er ganske smal sak å få solgt ham, mener BT-journalisten.

  2. Mathias Klausen (Brann G17) – Keeper – 10.10.2007 (15 år)

  – Den som kommer tettest opp mot Wassberg er keeper Mathias Klausen. Han er kjempegod. Klausen er fantastisk god med beina, har en røff mentalitet, ok størrelse, veldig gode reflekser og var med Brann på treningsleir i Marbella i vinter. Der var han overbevisende. Han blir nok tredjekeeper når han har gjort ferdig ungdomsskolen og det er kort vei til å bli andrekeeper. Klausen er flasket opp i Askøy og kom til Brann for et par år siden, og har bare fortsatt utviklingen der, forteller Pamer.

  3. Jonas Torsvik (Brann 2) – Venstreback – 24.05.2005 (18 år)

  – Jonas Torsvik er en veldig spennende venstreback, men har vært mye skadeplaget. Nå er han tilbake. Torsvik er ikke helt ulik David Wolfe som Brann nå selger til Nederland. Han har bra tempo, bra kapasitet og er en klok back med masse erfaring fra aldersbestemte landslag, sier Pamer.

  4. Jesper Eikrem (Brann G17) – Sentral midtbane – 02.07.2007 (15 år)

  Hordalands Største Talenter Jesper Eikrem
  Hordalands Største Talenter 2

  – Eikrem er en annen type midtbanespiller enn Wassberg. En levende tornado og veps av en indreløper. Han har stor vinnervilje og sprinter i 90 minutter. Det er ikke en slepen spiller, men det er vanskelig å spille mot ham, mener Pamer.

  5. Thomas Lotsberg (Åsane) – Sentral midtbane – 22.05.2006 (17 år)

  – Lotsberg er midtbanespiller og tok et litt uvanlig valg med å dra fra Brann til Åsane i fjor. Han har lykkes med det og har fått litt spilletid. Lotsberg er midtbaneanker og klok i valgene sine med god fotballforståelse. Ikke fysisk dominerende type og det kan være et problem for ham, men det er en veldig klok fotballspiller og er et bra emne, sier journalisten.

  – Brann ble lei seg da han gikk til Åsane. Han så ikke utviklingsmulighetene i Brann helt for seg og tenkte at muligheten til å nærme seg et A-lag er kortere i Åsane. Det var et bevisst valg, og det kan være smart av ham. Det er litt trafikk-kork i Brann med mange flotte talenter fra hele Hordaland som hentes tidlig til Brann. Å få talentene frem har Brann tradisjonelt ikke vært så gode på, fortsetter Pamer.

  Andre talentfulle spillere:

  Isak Hjorteseth (Brann, 19 år), Marius Trengereid (Brann, 19 år), Rasmus Holten (Brann, 18 år), Eivind Helland (Brann, 18 år), David Tufekcic (Brann, 19 år), Martin Børsheim (Brann, 18 år), Lars Remmem (Brann, 17 år), William Kvale (Brann, 17 år), Matias Johansson (Brann, 15 år).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen