More

  Historiske Williams-brødre

  Forrige La Liga-runde handlet stort sett om Madrid-derbyet, som Real Madrid vant knepent 2-1 over Atlético. Reals triumf tok ligalederne opp på 18 poeng 18 mulige, og deres feilfrie start på sesongen, har gjort Los Blancos favoritter til å forsvare ligagullet.

  Men, snaut 40 mil nordover, nærmere bestemt i Bilbao, utspilte ukens, om ikke sesongens solskinnshistorie seg. Brødrene Williams hadde, noen dager i forkant av den elleville 3-2-seieren over Rayo Vallecano, for første gang i sine karrierer blitt kalt opp til hvert sitt landslag. Inaki for Ghana og lillebror Nico for Spania. Den historiske uken for Williams-familien kulminerte i at begge brødrene tegnet seg på scoringslisten i triumfen over Rayo, og historien var dermed komplett. Nico Williams er for alvor i ferd med å slå igjennom i Athletic-trøya, og forrige sesong kom han stort sett inn som innbytter. Denne sesongen har han spilt i alle seks ligakampene og startet fem av dem. 20-åringen kan i likhet med sin storebror også representere Ghana, men i stedet skal altså Williams-brødrene spille for hvert sitt landslag.

  – Jeg tok han ikke ut for å hindre han i å spille for Ghana. Han er en ung og veldig interessant spiller. Han spiller fast for Athletic og utvikler seg på vidunderlig vis. Jeg liker han enormt godt, var svaret på Spanias landslagssjef Luis Enrique på hvorfor han hadde tatt ut Nico Williams allerede nå.

  Endelig for Cádiz

  Forrige ligarunde så også Cádiz ta sine første poeng for sesongen, da de fredag for snart uker siden slo Real Valladolid 1-0 på bortebane. Piratene levde for alvor opp til kallenavnet sitt og plyndret med seg tre poeng, etter at Álvaro Negredos straffescoring to minutter på overtid sendte gjestene til himmels og sikret deres første seier for sesongen.

  Vel så viktig for Cádiz var å holde nullen, for de har frem til 1-0-seieren lekket som en sil bakover. De hadde sluppet inn ti mål på de tre siste kampene før triumfen i Valladolid, og trepoengeren der kan vise seg å kickstarte sesongen for Cádiz.

  Høydepunktet i Sevilla

  Intet Madrid-derby eller El Clásico å se frem til i La Liga denne helgen, men det betyr likevel ikke at helgens runde blir kjedelig, noe det som regel aldri er på disse breddegradene. Vi drister oss likevel å fastslå at vi har størst forventninger til oppgjøret på Ramón Sánchez Pisjuán, der trøblende Sevilla tar imot Atlético Madrid, som fortsatt slikker sårene etter tapet for byrival Real forrige runde.

  Sevilla begynner smått om senn å komme i gang med sesongen etter 3-2-seier over Espanyol og 1-1 borte mot Villarreal forrige runde. Hvis de denne runden klarer å dra i land sesongens første hjemmeseier, vil Julen Lopetegui ganske sikkert føle at tidevannet i ferd med å snu til Sevillas fordel.

  Vi anbefaler også å holde et ekstra øye med begivenhetene i nettopp Cádiz. Bunnlaget tar nemlig imot Villarreal, som tidvis har spilt svært så attraktiv fotball denne sesongen. Stilene kolliderer når disse barker sammen på Nuevo Mirandilla, der Álex Baena meget vel kan få sin første ligastart for Villarreal. 21-åringen startet sesongen ekstraordinært med sine to scoringer fra benken i ligapremieren mot Real Valladolid, og han står også med tre mål på de to første kampene i Conference League.

  Enkelt for topplagene

  Barcelona har muligheten til å gå helt til topps i La Liga denne helgen, i alle fall for et døgn, når de gjester Mallorca lørdag kveld. Katalanerne virker å være i stand til å følge Real helt til døra denne sesongen, som har en leiere nøtt å knekke enn man kanskje tror på forhånd, i sin hjemmekamp mot Osasuna søndag kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen