More

  Historiske Marokko videre etter straffedrama

  Madrid-fødte Hakimi sendte Spania ut av VM.

  Etter at Spania hadde trillet ball i 120 minutter, gikk det som det måtte gå. I løpet av ordinær tid og ekstraomgangene, slet spanjolene å bryte ned et bunnsolid marokkansk forsvar. Sofyan Amrabat var overalt på banen, og plaget Spanias spillere, som til tross for all sin spillemessige dominans, ikke maktet å skape skikkelige målsjanser før det var passert 120 minutter.

  Pablo Sarabia hadde muligheten til å bli den store helten for La Roja på overtid, men avslutningsforsøket strøk den lengste stolpen. Dermed måtte vi til VMs andre straffesparkkonkurranse for å få en avgjørelse, og etter at Marokko hadde holdt ut i 120 minutter, øynet de muligheten til å ta seg til den første kvartfinalen i et verdensmesterskap noensinne.

  Dette spanske laget er tapetsert av La Liga-vinnere, Champions League-vinnere, verdens- og europamestere. Likevel var det marokkanerne som holdt hodet kaldt da det gjaldt som aller mest. Pablo Sarabia, Carlos Soler og Sergio Busquets misbrukte alle tre Spanias forsøk fra krittmerket, og da Madrid-fødte Achraf Hakimi gikk frem for å avgjøre for Marokko på afrikanernes fjerde forsøk fra straffemerket, var det aldri noen tvil. PSG-stjernen la en iskald panenka-straffe midt i mål forbi en utspilt Unai Simón. Jubelscenene som fulgte var elleville, og store deler av stadion var fylt opp av marokkanske fans, som ga matchen preg av at det var Marokko som spilte hjemmekamp, gjennom 120 minutter og en dramatisk straffesparkkonkurranse.

  Dermed kan Marokko juble for en historisk VM-kvartfinale, og det ble en nydelig dag på jobben for afrikanernes keeper, Bounou, som reddet alle tre Spanias forsøk. Spanjolene burde neppe studert Japans straffer fra gårsdagens skytterduell mot Kroatia. Marokko møter vinneren av Portugal og Sveits, som spiller senere i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen