More

  Her er VMs 11 beste – hittil

  Vi kårer VMs foreløpige drømmelag.

  Mesterskapet i Qatar er naturligvis ikke over, men med et par dagers pustepause frem til kvartfinalene sparkes i gang, tenkte vi det passet seg å kåre VMs foreløpige drømmeellever. Flere av spillerne var klink inne på laget uten diskusjoner, men når bare 8 av 32 lag gjenstår, er det naturligvis noen som, kan hende noe ufortjent, ikke fikk sin plass. Vi har satt opp laget i en tradisjonell 4-4-2-variant, men slik det har blitt med taktisk fleksibilitet i 2022, ser vi for oss at det vil se ganske annerledes ut hvis dette laget faktisk skulle spilt fotball sammen.

  Keeper

  Wojciech Szczęsny – Polen
  Polen er allerede ute av VM etter at Frankrike ble som ventet for sterke i åttedelsfinalen. Men, de hadde aldri vært der uten Wojciech Szczęsny sine bragder. Skuddstopperen har flest redninger av samtlige målmenn i VM hittil (23), og polakken reddet også to straffer i gruppespillet, som ble helt avgjørende for at Polen tok seg videre til sluttspillet. Kroatias Livakovic og Marokkos Bounou banket hardt på denne døra.

  Høyreback

  Denzel Dumfries – Nederland
  Inter-backen er en mesterskapsspiller. Har blitt en nøkkelspiller de siste årene for Oranje, og etter fire kamper, står den hurtige kraftbacken med ett mål og to målgivende for Nederland. Scoret i oppgjøret mot USA, og må være med på det kollektive ansvaret som ligger i å stoppe Lionel Messi på fredag.

  Midtstoppere

  Josko Gvardiol – Kroatia
  RB Leipzig har produsert noen strålende midtstoppere de siste årene, og Josko Gvardiol er foreløpig den siste i rekken. 20-åringen har vært en åpenbaring på klubb- og landslag denne sesongen, og har vokst ytterligere i VM. Holdt nullen mot både Kroatia og Belgia, og har vært lysende.

  Romain Saïss – Marokko
  Virgil van Dijk vil kanskje føle seg snytt for ikke å være inne, men Saïss spilte seg inn på laget etter gårsdagens oppvisning mot Spania. Midtstopperen har klarert ballen desidert mest av samtlige spillere i VM, og stod fjellstøtt da Spania trillet ball og prøvde å bryte ned marokkanernes forsvar gjennom 120 minutter. Det er vrient å sette seg inn i hvor vanskelig det er å holde konsentrasjonsnivået som kreves i over to timer for å slippe spanjolene så lite til som de gjorde.

  Venstreback

  Theo Hernández – Frankrike
  Frankrikes lynhurtige venstreback har spilt seg stort opp utover i mesterskapet, og er en viktig del av Didier Deschamps’ gulljagende Les Bleus. Fosser opp og ned hele Frankrikes venstre side uten stopp gjennom 90 minutter, og har også to assists på samvittigheten.

  Høyreving

  Lionel Messi – Argentina
  Det er mange verdensstjerner som skal få plass på dette laget, så da må Lionel Messi nesten finne seg i å bli plassert utpå høyrekanten, dog med en fri rolle. Den lille, men akk så store magikeren har båret Argentina på sine skuldre gjennom det som ble et nervepirrende gruppespill, og har allerede skapt ikoniske øyeblikk mot både Mexico og Australia. Kan hende kommer det flere mot Virgil van Dijk og Nederland i morgen.

  Sentral midtbane

  Jude Bellingham – England
  Englands strålende midtbanespiller, som under mesterskapet har blitt kjent som “verdens beste tenåring”, hvilket sier ikke rent lite, all den tid han konkurrerer med blant annet Gavi og Pedri om den tittelen. Bellingham behersker absolutt alt på en fotballbane. Han er målfarlig, kan presse, sentre, takle, duellere, løpe og har fysikk som en fullvoksen okse. Det er skremmende å tenke på hvor god Bellingham faktisk kommer til å bli.

  Bruno Fernandes – Portugal
  Jo mindre rolle Cristiano Ronaldo har på landslaget, jo bedre spiller Bruno Fernandes, og sånn har det ofte vært på klubblaget også. Bruno har trukket i de fleste av portugisernes tråder, og med hele fem målpoeng, har han ofte regien for hva Portugal foretar seg offensivt.

  Venstreving

  Cody Gakpo – Nederland
  Nederland har lange tradisjoner for å produsere offensive artister. Tenk Johan Cruyff, Marco van Basten og Dennis Bergkamp, for å nevne noen. Cody Gakpo er ulik alle disse i stilen, men dødelig effektiv. Lynende hurtig med en voldsom fysikk og har også store dribleferdigheter. Skyter som en hest, med presisjon. Det har resultert i tre mål for Nederland i VM, alle viktige.

  Spiss

  Kylian Mbappé – Frankrike
  Kanskje verdens aller beste spiller i øyeblikket. Eksplosiviteten til Mbappé i både fart og skuddkraft er nok til å gi enhver forsvarsspiller mareritt, også de beste i verden. Han produserer makeløse mål på løpende bånd for Les Bleus i dette mesterskapet, og er på god vei til å bli VMs toppscorer med sine fem fulltreffere. Hvis Frankrike vinner VM og Mbappé blir kåret turneringens beste spiller, kan han bli den første siden Paolo Rossi i 1982 til å vinne VM med sitt land, og samtidig få utdelt Gullstøvelen og Gullballen.

  Richarlison – Brasil
  Dette drømmelaget trenger en brasilianer, men denne gangen er det ikke Neymar som får all glansen over seg. Richarlison har scoret både det beste individuelle målet (mot Serbia) og det beste lagmålet (mot Sør-Korea) i dette mesterskapet. Spurs-spissen har til sammen tre fulltreffere for Selecão, og hvis han er god nok til å være Tites ubestridte førstevalg på topp for Brasil, er han god nok for oss også.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen