More

  Hengekamper i League One og Two: Barnsley i førersetet

  Vi tar en rask kikk på dagens hengekamper der Barnsley kan ta førersetet om de vinne over opprykksrivalen Bolton.

  Bak Portsmouth utkjemper det seg en beintøff kamp om den andre direkte opprykksplassen. Derby innehar denne med sine 69 poeng og bedre målforskjell enn Bolton. Tre poeng bak disse finner vi Barnsley som i tillegg har to kamper til gode på Derby og en på Bolton.

  Det kan med andre ord være Barnsley som sitter i førersetet hva gjelder direkte opprykk etter kveldens duell på Oakwell. Neill Collins har sakte men sikkert fått samtlige Tykes-fans til å glemme Michael Duff etter at han forlot klubben til fordel for Swansea i sommer, og nå skal formlaget ut i en avgjørende kamp.

  Formlaget Barnsley

  Med bare et tap på deres siste 18 League One-kamper er det helt naturlig at Barnsley seiler opp som kanskje den største favoritten til å rykke opp sammen med Pompey. Forrige hjemmekamp var det Derby som ble slått med sifrene 2-1 etter to mål av Adam Phillips i snuoperasjonen. Også i helgens bortekamp mot Wycombe ble det comeback da 1-2 ble til 4-2. Formen og selvtilliten er som dere ser absolutt til stede.

  Den var også til stede da disse lagene møttes på Macron Stadium for bare en måned siden. Devante Cole gav Barnsley ledelsen, men de måtte ta til takke med poengdeling etter Zac Ashworth utligning etter timen. Bolton på sin side har hatt den direkte opprykksplassen i sin hule hand, men har feilet flere ganger den siste tiden. Laget hadde mange hengekamper til gode grunnet vær og død, men flere av de nye datoene kampene har blitt spilt har endt med svak poengfangst. Før helgens hjemmeseier mot Cambridge hadde laget to strake tap mot Blackpool (1-4) og rivalene Wigan (0-1) på bortebane.

  Med bare en seier på deres fem siste bortekamper er det ikke rart Barnsley stiller som favoritt her. Men, som alltid mellom disse to forventer vi jevne kamper. Akkurat som sist og akkurat som da lagene møttes i play off-semifinalen forrige vår. Da strakk Barnsley det lengste strået med minst mulig margin.

  Norsk Tipping gir denne oddsen, og selv om hjemmeseier fremstår mest sannsynlig så merker vi at uavgjort frister vel så mye.

  • H: 2,20
  • U: 3,25
  • B: 2,70

  I bunnen av League One møtes Cheltenham og Charlton. To av formlagene skal kjempe om tre viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk. Gjestene har fått fart på seg under Nathan Jones og står med tre uavgjorte og en seier på hans fire første mot tøff motstand. Denne blir ikke særlig enklere for Cheltenham står med 3-2-1 på sine seks siste. Med bare fire poeng opp til trygg grunn, der både Shrewsbury, Cambridge og Charlton befinner seg, kan man si at dette er en sekspoenger for begge lag.

  Den siste kampen i League One tirsdag kveld er mellom Peterborough og Northampton. Hjemmelaget har kommet seg litt til hektene igjen med to sliteseiere og har fått et lite pusterom til lagene utenfor play off. Men Northampton er aldri enkle å møte.

  Mansfield vil øke luken i League Two

  Fem kamper fra League Two i kveld og blant dem finner vi toppkampen Mansfield – Milton Keynes. Sistnevnte skal slite hardt med å melde seg på i kampen om direkte opprykk etter at de tapte hatkampen mot Wimbledon i siste sekund. For Mansfield kan en seier i kveld langt på vei sende de mot League One. Da vil luken ned til Crewe på fjerdeplass være på åtte poeng. En luke vi ikke tror Nigel Clough og co kaster bort. Til det er de for solide.

  Norsk Tipping gir denne oddsen, og det er litt for lavt til at vi hopper i taket av.

  • H: 1,72
  • U: 3,60
  • B: 3,70

  I kampen om play off finner vi fire viktige kamper i kveld. Wimbledon vil bygge på oppturen fra lørdag i hjemmemøtet med et Grimsby som vant den utrolige viktige bunnkampen mot Forest Green i helgen. I tillegg trenger Bradford seier hjemme mot Doncaster da de også jakter den viktige syvendeplassen. Den ønsker også Morecambe og Crawley som begge møtes i kveld. Førstnevnte snudde 0-2 til 3-2 borte mot Crewe og viste igjen for fantastiske de kan være når de først bestemmer seg for det.

  Fremfor alle disse finner vi Gillingham og Barrow der førstnevnte har los på syvendeplassen nå, men bare poenget fremfor dagens hjemmelag Barrow. De har falt fra direkte opprykksplass til utenfor play off de siste ukene og trenger en opptur om sesongen ikke skal ebbe ut i ingenmannsland i år også. Heldigvis har de noen kamper til gode, og med seier i kveld over Gillingham vil de igjen ha overtaket på syvendeplassen. Enn så lenge.

  Vi prøver oss uansett på Morecambe hjemme mot Crawley til 2,10 i odds hos Norsk Tipping. Samtidig går vi for en ny uavgjort i oppgjøret mellom Barrow og Gillingham til 3,10.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen