More

  Helgens beste La Liga-spill

  Gjennomgang av runden og våre spillforslag.

  Hver gang det spilles El Clásico, står Spania stille. Omtrent. Så også denne helgen når det er klart for den 253. tellende duellen mellom landets to desidert største giganten, og søndag kveld representerer Real Madrids aller siste sjanse til å fornye håpet om å ta igjen erkefiende Barcelona. Søndagens El Clásico er selvsagt vår utvalgte hovedkamp denne helgen, og klassikeren kommer selvsagt med fyldig forhåndsartikkel søndag.  

  Tøff test for Valencia 
  Det har imidlertid ikke gått oss hus forbi at det spilles ni andre kamper denne helgen. Ballet sparkes i gang allerede fredag kveld, og fredagsoppgjørene har brakt ellevill underholdning de siste rundene. Denne fredagen er det Real Valladolid og Athletic Bilbao som skal gjøre opp om poengene, med vertene i den desidert største poengnøden. Men, også Bilbao har så smått begynt å få nedrykkslagene nære seg. Før VM-pausen var Los Leones med i kampen om en Champions League-billett, men vinterens fryktelige formsvikt har gjort at det nå ikke skiller mer enn syv poeng ned til nedrykksstreken. 

  Vi trenger heller ikke se lenger enn til lørdag formiddag før vi finner mer nedrykksdrama, og i oppgjøret mellom Almería og Cádiz står det utrolig mye på spill. Alle som så Cádiz’ oppgjør mot Getafe forrige fredag, kommer ikke til å glemme det med det første, og gjestene er et av formlagene i bunnstriden. Lørdagen avsluttes med Rúben Barajas hittil tøffeste test som Valencia-trener, når hans Los Che skal bryne seg på formlaget Atlético Madrid på selveste Civitas Metropolitano. Baraja har radet opp to seirer på sine fire første kamper, og dratt Valencia hårfint over nedrykksstreken, er på ingen måte ute av trøbbel.  

  Ny Villarreal-komet 
  Søndag kan vi anbefale oppgjøret mellom Osasuna og Villarreal som en fin oppvarming til El Clásico. Den gule ubåtens toppoppgjør mot Real Betis forrige helg var av det severdige slaget, og ingen fanget blikket mer enn Ramón Terrats. 22-åringen spilte bare sin fjerde kamp for Villarreal, men var en pest og en plage for Real Betis-spillerne med sin slepne, dog noe uvanlige teknikk. Avisen Mundo Deportivo har vært så imponert over det de har sett av Terrats i de første kampene hans, at de tidligere i uken ga ham denne omtalen: “Terrats, som debuterte for førstelaget da formen deres var som verst, ble Setiéns viktigste allierte, hans talisman for å omdirigere den gule ubåten”. No pressure, der altså.  

  Søndagskveldens siste match før helgens altoverskyggende El Clásico er nok et dramatisk bunnoppgjør. Sevilla fikk seg en svært etterlengtet opptur da de slo Almería 2-1 på hjemmebane sist helg, men borteformen deres har vært alt annet enn imponerende. Jorge Sampaolis mannskap har vunnet bare to kamper på fremmed gress denne sesongen, og med et nytt nederlag på søndag, vil Sevilla være i den tykkeste nedrykksstriden igjen, etter å ha propellert oppover tabellen med seieren mot Almería. 

  Naturligvis ingen ligafotball å se frem til kommende uke, da det er duket for klubbpause og landslagsfotball. Derfor skal vi selvsagt telle ned til åpningsrunden av VM-kvalifiseringen, der Spanias beste fotballspillere skal gjøre et helhjertet forsøk på å stoppe Norge og villdyret Erling Braut Haaland.  

  FAVORITTEN: 

  Real Betis – Mallorca 

  TIPS: 

  H til 1,82 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Almería – Cádiz 

  TIPS: 

  B til 3,55 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen