More

  Haugesund – Bodø/Glimt 1-3: Glimt tilbake på vinnersporet

  Bodø/Glimt slo tilbake etter tapsrekke på bekostning av nedrykkstruede rogalendinger.

  Etter to strake tap for Tromsø og Viking, har Bodø/Glimt sluppet Stavanger-laget helt opp ved siden av seg i tetstriden i Eliteserien. Glimt var dermed avhengige av å komme tilbake på vinnersporet da de besøkte formsvake Haugesund søndag ettermiddag. Ledet an av en nyklippet Ulrik Saltnes, var det Glimt-kapteinen som var nærmest scoring for gjestene i førsteomgang, mens Bilal Njie burde sørget for FKH-ledelse til pause, men misbrukte en meget god mulighet.

  LES OGSÅ: Everton fikk bank av Aston Villa

  Målras etter pause

  Andreomgang var bare to minutter gammel da Haugesund sendte sjokkbølger på Haugesund Stadion. Hjemmelaget stormet i angrep, og en frekk hælflikk av Mads Sande fant Sory Diarra, som dundret ballen i mål og 1-0 til Haugesund. Vertene fikk imidlertid ikke beholde ledelsen veldig lenge. Tre minutter senere, ble Amahl Pellegrino spilt alene igjennom av Sondre Sørli, og Glimts toppscorer hadde ingen problemer med å sette inn utlligningen.

  Glimt
  Amahl Pellegrino Scoret To.

  Da fikk Bodø/Glimt for alvor blod på tann, og i det 60. minutt, var det Faris Moumbagna sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Denne gang var det Amahl Pellegrino som stilte i rollen som servitør, men Glimt-spissen var ikke ferdigscoret for dagen. Et flott innlegg av Brice Wembangomo fant pannebrasken til Pellegrino, som styrte inn 3-1 til gjestene. Vondt ble til verre for Haugesund, da Oscar Krusnell rev ned Sondre Sørli som bakerste mann på tampen, og ble fortjent utvist.

  Storseier til Brann

  Bodø/Glimt vant til slutt fullt fortjent 3-1, og i Bergen lå alt til rette for hjemmeseier da Brann tok imot tabelljumbo Aalesund. Bergenserne trengte bare de første 45 minuttene på å fjerne all tvil om at poengene skulle bli igjen på Brann Stadion. Frederik Børsting, Felix Horn Myhre og Niklas Castro sørget for 3-0-ledelse til pause, og tangotrøyene var mer eller mindre sjanseløse fra første spark på ballen.

  Glimt
  Bård Finne Var En Branns Fem Målscorere Mot Aalesund.

  Isaac Atanga reduserte og skapte bittelitt spenning seks minutter ut i andreomgang, men Bård Finne og Aune Heggebø la på til 4- og 5-1 til vertene. Dermed kunne Brann innkassere sin andre strake triumf, og bygget sågar videre på torsdagens Europa-triumf mot Arouca. Bergenserne holder femteplass i Eliteserien.

  Viking avgjorde på tampen

  Med Bodø/Glimts etter hvert komfortable seier mot Haugesund, var Viking avhengige å tre poeng i hjemmekampen mot bunnlaget Stabæk for å holde følge med nordlendingene. Siddisene pustet og prustet mot bæringenes mål i nesten 90 minutter, men det så utrolig nok ut til å ende 0-0, og dermed to svært verdifulle poeng tapt for hjemmelaget.

  Glimt
  Zlatko Tripic Og Viking Tok Sin 10. Strake Seier.

  Presset ble spesielt intenst etter at Stabæks Jonatan Lucca ble utvist etter drøyt halvspilt andreomgang, og etter hvilen var det stort sett spill kun mot ett mål, Stabæk sitt. I det 88. minutt, skulle Viking endelig få uttelling. Sondre Bjørshol la inn i feltet, hvor det krydde av Viking-spillere. Stopperkjempen David Brekalo stupte frem og headet inn 1-0 til siddisene.

  Da eksploderte det på SR-Bank Arena, og fansen har nå virkelig begynt å drømme om første seriemesterskap til byen siden 1991. Dette er i ferd med å bli en eventyrlig sesong for Viking.

  Resultater Eliteserien 19. runde

  • Odd – Sarpsborg 08 0-3
  • Molde – Vålerenga 0-0
  • Brann – Aalesund 5-1
  • Tromsø – Sandefjord 1-0
  • Haugesund – Bodø/Glimt 1-2
  • HamKam – Rosenborg 3-0
  • Viking – Stabæk 1-0
  • Strømsgodset – Lillestrøm kl. 19:15

  Resultater OBOS-ligaen 19. runde

  • Ranheim – KFUM Oslo 4-2
  • Jerv – Sandnes Ulf 0-2
  • Hødd – Skeid 2-0
  • Sogndal – Kongsvinger 3-3
  • Moss – Mjøndalen 4-1
  • Fredrikstad – Kristiansund 4-1
  • Raufoss – Start 2-1
  • Åsane – Bryne 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen