More

  Handsen som ikke ble dømt kan sende Valencia ned

  VAR bestemte seg for at Joan Jordans hands ikke var av sorten til å dømme straffen på, og det kan ha alt å si hvilken divisjon Valencia spiller i neste sesong.

  Nervene lå tykt utenpå drakta til både Valencia og Sevilla sine spillere i den svært viktige bunnkampen på Mestalla søndag kveld. Det stod lenge 0-0, helt til Loïc Badé kranglet Sevilla i føringen ti minutter etter pause. Seks minutter senere ropte hele Mestalla på straffe da gjestenes Joan Jordan utvetydelig handset inne i eget straffeområde, og dommer Carlos del Cerro Grande fikk beskjed av VAR-teamet å gå bort til skjermen. Det pleier å bety én ting – straffe.

  Ikke denne gangen. Etter å ha brukt lang tid på å tenke seg om, bestemte den Madrid-baserte dommeren seg for at Jordans hands ikke var straffbar, og spillere, trenere og supportere hos hjemmelaget gikk amok. Sjokk og vantro er det som best kan beskrives det som utartet seg på Mestalla, men dommeren var urokkelig i sin endelige avgjørelse. Ikke lenge etterpå punkterte Suso kampen for Sevilla, og for ordens skyld fikk Valencia Ilaix Moriba korrekt utvist seks minutter før slutt, og dermed var den helsvarte kvelden komplett for hjemmelaget.

  Etter kampen var ikke trener Rubén Baraja ferdig med straffesituasjonen, og mente et eventuelt straffespark sannsynligvis ville gitt hans Valencia minst ett poeng, og det kan godt hende han har rett i det. I verste fall kan det få direkte betydning om laget hans spiller i La Liga eller Segunda División neste sesong, for nå står den tradisjonsrike klubben plantet med begge beina under nedrykksstreken, med tre poeng opp til Almería etter helgens runde.

  Valencia puster nok lettet ut over at Almería ikke fikk med seg noe fra helgens vanskelige bortekamp mot Atlético Madrid, og det var heller aldri noen tvil om at alle poengene skulle bli igjen i hovedstaden. Gjestene fikk ikke til én eneste avslutning verken på eller utenfor hjemmelagets mål, men fikk utrolig nok med seg en scoring, takket være José María Giménez’ selvmål i førsteomgang. Håpet er på ingen måte ute for Valencia, men må snarest begynne å plukke trepoengere, og med tanke på at det utelukkende står bunnlag på motsatt side av banen i de tre neste kampene, kan ikke Los Che komme fort nok i gang med poengsankingen.

  Lørdagens høydepunkt var selvsagt baskerderbyet på San Mamés, og det var et imponerende Athletic Bilbao som dro i land en fortjent 2-0-seier over Real Sociedad. Publikumsfavoritten Iñaki Williams ble den store helten med sine to scoringer, og gjestene fra San Sebastián hadde fint lite å by på, uten Alexander Sørloth fra start. Nordmannen kom innpå i det 184. Derbi Vasco etter drøye timen.

  Kampen om topp 4 spisset seg til med Real Sociedads og Villarreals tap, for Real Betis utnyttet muligheten til det fulle og slo Espanyol 3-1 hjemme på Benito Villamarín. Dermed har Los Verdiblancos plutselig bare tre poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplassen. Villarreal på 6. følger hakk i hæl, kun poenget bak Betis.

  Helgens resultater i La Liga

  Rayo Vallecano – Osasuna 2-1
  Villarreal – Real Valladolid 1-2
  Athletic Bilbao – Real Sociedad 2-0
  Real Betis – Espanyol 3-1
  Cádiz – Real Madrid 0-2
  Girona – Elche 2-0
  Getafe – Barcelona 0-0
  Atlético Madrid – Almería 2-1
  Valencia – Sevilla 0-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen