More

  – HamKam må bygge klubb

  Kjetil Rekdal gjør seg klar for sin første hele sesong som HamKam-trener. Da han tok over klubben i august i fjor, lå de an til å rykke ned til PostNord-ligaen. Etter ansettelsen og frem mot sesongslutt, lå HamKam på topp 3 på «Rekdal-tabellen». Det gjør Rekdal til en optimistisk Kamma-sjef før sesongpremieren mot Stjørdals-Blink.
  – Vi har ambisjoner om å gjøre det bedre i fjor og kjempe om en kvalik. Vi skal prøve å komme oss blant de seks beste, syvende- og åttendeplasser er verdiløst i denne ligaen. Det er en ny sesong og et annet utgangspunkt enn i fjor, men det er for så vidt likt for alle. Vi begynner helt på scratch, bedyrer Kjetil Rekdal overfor Tipsbladet.
  Norges Leeds?- Får vi se Leeds-fotball i OBOS denne sesongen?
  – Hehe, nå er det visse kriterier for å spille slik de gjør. Men vi ønsker på være et offensivt lag med stort tempo. Score mange mål og være vanskelige å slå. Vi skal vinne mange kamper og underholde. Bygge opp HamKam til å bli litt bedre hele tida. Vi har hatt en god vinter med bra intensitet, og bra mengde på treningen. Vi har gjort gode treningsmessig selv om vi har tapt en del. Men, det har vært betryggende hvor gode vi har vært, mener 52-åringen, som er kjent ivrig Leeds-tilhenger.
  HamKam er en av de tradisjonsrike klubbene i norsk fotball, og årene mellom 2010 og 2020 har vært preget av kaos og økonomisk usikkerhet. Klubben var på randen av konkurs i 2014, og HamKam-treneren mener det er viktig at klubben ikke går i fella igjen, men snarere satser på langsiktige mål.
  – HamKam må bygge klubb og legge grunnstein for grunnstein. Vi må passe på at vi ikke blir noen døgnflue, som gjør det bra et par sesonger før det rakner igjen, advarer Rekdal.
  Hentet sin egen sønn
  I 2021 er det ikke mye som tilsier det. Stallen er ikke den bredeste i divisjonen, men godt forsvarlig innen klubbens økonomiske rammer. Solide signeringer har gjort at hedmarkingene har en blanding av rutine og fremadstormende talenter. En av spillerne som har blitt hentet inn, er Rekdals egen sønn, Niklas. Han kommer fra Brattvåg i 2. divisjon.
  – Det blir ingen forskjellsbehandling fra min side hvis det er noen som tror det. Det kommer til å gå helt fint. Han fikk dessverre en lårskade tidlig i januar og slått den opp igjen, så han er ikke kampklar. Ellers går det veldig fint. Han vet hva han har å forholde seg til, og han har fått noen kriterier å forholde seg til. Han stiller på lik linje som alle andre her, understreker matchvinneren mot Brasil i ´98.
  – Hvem tror du blir HamKams sterkeste utfordrere i toppen?
  – Du har Ranheim, som kommer til å være oppi der. Aalesund virker å ha bygd seg bra opp etter nedrykket, og jeg tror Start kommer til å være der oppe. Kan hende er Åsane svekka, men de kan være like gode – de spilte veldig god fotball i fjor og fortjener all skryt. Akkurat nå føler jeg Sogndal og Aalesund er de sterkeste på papiret, mener Kjetil Rekdal.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen