More

  Haaland parkerer alle spisskolleger

  Erling Braut Haalands elleville start I Manchester City-karrieren fortsatte søndag. I byderbyet mot United, scoret han hattrick i tredje strake hjemmekamp, og dermed trengte nordmannen bare åtte ligakamper på å notere seg for tre hattricks. Han ble selvfølgelig tidenes raskeste i Premier League-historien til å klare den bragden, og nestemann på listen, Michael Owen, trengte 48 kamper for å notere seg for tre fulltreffere i én og samme kamp.

  Han er allerede bare syv mål unna Mo Salah og Harry Kanes totale målscore fra forrige sesong, da duoen delte toppscorertittelen i Premier League. Allerede virker det utenkelig at han ikke kommer til å smadre diverse scoringsrekorder, og her er et knippe av dem som står for fall:

  • Flest mål i en 38-kampers sesong: 32 (Satt av Mo Salah i 2017/18). Haaland har for øyeblikket scoret 14.
  • Antall kamper på scoringslisten i en 38-kampers sesong: 24 (Satt av Mo Salah). Haaland har for øyeblikket syv.
  • Flest Premier League-mål iet kalenderår: 39 (Satt av Harry Kane i 2017).

  At Haaland scorer ytterligere 25 mål før nyttår er selvfølgelig bare sludder, selv for ham, men i 2023 er det gode sjanser for at Kanes rekord fra 2017 blir slått. Mo Salahs rekorder fra 2017/18-sesongen står virkelig for fall denne sesongen, og stats-bildet Sky Sports presenterte i går, demonstrerer bare hvor uvirkelig Haalands start på karrieren har vært.

  Haaland Parkerer Alle Spisskolleger Braut Sky
  Foto Og Research: Sky Sports

  Det er noen ikoniske navn Haaland har satt i skyggen, og også denne sesongen må alle verdensstjernene pent finne seg i å spille annenfiolin. En rask titt på de europeiske toppscorerlistene avslører hvor overlegen nordmannen har vært på verdensscenen:

  • La Liga: Robert Lewandowski (9)
  • Serie A: Marko Arnautovic (6)
  • Bundesliga: Niclas Füllkrug (7)
  • Ligue 1: Neymar og Kylian Mbappé (8)
  • Primeira Liga: Mehdi Taremi, Pote, Aziz Yakubu, Simon Banza og Fran Navarro (5)
  • Premier League: Erling Haaland (14)

  Hvor vil dette ende? På Sky Sports´ Monday Night Football-program i går kveld, sammnenlignet Jamier Carragher Haaland med Thierry Henry, og at kjempen fra Bryne er en signering for hele Premier League, ikke bare Manchester City. Han sammenlignet også den pågående diskusjonen mellom Haaland og Mbappé med den evinnelige diskusjonen mellom Messi og Ronaldo, som har pågått i over 15 år. Det er ingen snaue sammenligninger, men la det være hevet over enhver tvil: Verdens heteste fotballspiller er norsk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen