More

  Bodø/Glimt – Tromsø 0-2: Gutan vant slaget i nord

  Det ble da dramatisk på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Tromsø, da Gutan vant slaget om Nord-Norge.

  Det lå høye forventninger til søndagskveldens batalje på Aspmyra, når nummer 1 og 3 på tabellen skulle gjøre opp om poengene i Bodø. Bodø/Glimt har vært suverene så langt i årets sesong, og var ubeseiret på eget kunstgress før søndagens visitt av Tromsø.

  Napoleon med sin hær

  Og det var også Bodø/Glimt som åpnet friskest på Aspmyra, og tok kommandoen i kampen. De hittil suverene serielederne klarte imidlertid ikke å sette Jakob Haugaard på de store prøvene i Tromsø-buret, og i stedet var det gjestene som tok ledelsen, snaut halvveis ut i den første omgangen.

  Et vakkert Tromsø-angrep satte etter hvert formspissen Vegard Erlien alene mot Glimt-keeper Haikin. Burvokteren stoppet Erliens forsøk, men ballen datt rett i beina på 19-åringen Jakob Napoleon Romsaas. Den tidligere Skeid-spilleren, som scoret to i sin første kamp fra start forrige runde, var årvåken på returen, og trillet gjestene inn til smått sensasjonell ledelse.

  LES OGSÅ: Rosenborg snudde – og vant

  Bare syv minutter senere, kom Sondre Brunstad Fet til hjemmelagets største mulighet i førsteomgang. Midtbanespilleren sendte Tromsøs Haugaard ut i full strekk, men mål ble det ikke. Glimt klarte ikke å spille seg til flere voldsomme muligheter i løpet av de første 45, og dermed stod det 0-1 til pause.

  Paintsil doblet

  Bodø/Glimt fortsatte å ha det meste av ballen etter hvilen, men det var Tromsø som virket å være skarpest. Gutan var fornøyd med å ligge lavt og forsvare seg når de måtte det, men var heller ikke fremmed for å holde på ballen inne på Glimts halvdel når muligheten bød seg til det. Etter drøye kvarteret ut i andreomgang, vartet gjestene opp med kampens flotteste angrep. Niklas Vesterlund forserte seg fint fri på Tromsøs høyrekant, og slo ballen i blinde 45 grader ut i feltet. Ballen landet hos Yaw Paintsil, som skled ballen i nettaket, som dermed doblet Tromsøs ledelse.

  Gutan Vant
  Albert Grønbæk Var Farlig Nære Det Røde Kortet.

  Dernest kokte det fullstendig over for flere av Glimt-spillerne, som oppsøkte bråk hos atskillige Tromsø-spillere. Etter å ha fått oversikt over situasjonen, bestemte dommer Tore Hansen seg med å nøye seg med gult kort til Tromsøs Kent-Are Antonsen og Bodø/Glimts Albert Grønbæk. Ikke lenge etter, ropte hele Aspmyra på straffe da Brice Wembangomo gikk ned i en duell med Paintsil, men dommer Hansen vinket spillet videre.

  Gutan vant

  På tampen av kampen handlet det meste for Tromsø om å forsvare ledelsen. Gjestene fra Romssa Arena forsvarte seg dypt, og var ikke lenger like hvasse på kontringer, som tidligere i oppgjøret. Glimt spilte og spilte i håp om å trenge igjennom Tromsø-forsvaret, men gjestene forsvarte seg godt og slapp ikke hjemmelaget til all verden.

  Bodø/Glimt kastet innpå det de hadde av offensivt skyts fra benken, i håp om å komme inn i kampen, deriblant Tromsø-klare Lasse Nordås, som faktisk har trent med TIL de siste ukene. Albert Grønbæk testet Haugaard i det 88. minutt med et langskudd, men Tromsø-keeperen fikk slått til corner. Det ble lagt til fem minutter, som vanligvis har vært nok for Bodø/Glimt å få med seg poeng fra underlege denne sesongen, men ikke denne gangen.

  Dermed ble Oslo-guttene Napoleon Romsaas og Paintsil matchvinnere for gjestene, og Gutan vant sin første kamp på Aspmyra siden 2018. Bodø/Glimt tapte sin første seriekamp på hjemmebane mot et annet lag enn Molde for første gang siden 2019. Gutan vant sin sjette bortekamp for sesongen, og fra sin tredjeplass, er de nå bare to poeng bak Viking. Bodø/Glimt har nå plutselig bare seks poeng ned til siddisene, som tok en sterk borteseier mot Brann tidligere på søndagen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen