More

  Gledelig gullkamp

  Sesongen 2022 er fortsatt veldig ung, og det spørs om fire runder er nok til at tabellen er i ferd med å sette seg. Men, likevel synes det å ha blitt gitt noen tegn til at årets sesong i Eliteserien kan bli tettere og mer spennende enn på lenge.
  Bodø/Glimt har vært det suverent beste laget i Norge de siste sesongene, og sist vi hadde noe som lignet på en kamp om gullet, var i 2018, da Rosenborg vant serien fem poeng foran Molde og seks poeng foran Brann.
  Starten på årets sesong har sett Bodø/Glimt allerede tape, og de surnet voldsomt etter hvert som toppkampen mot Viking skred frem. Stavanger-laget ga resten av Eliteserien oppskriften på hvordan kjempe Kjetil Knutsens menn ut av stilen, og nasjonens suverent beste lag de siste sesongene var heldige som slapp unna med bare én utvisning på SR-Bank Arena. 
  Vikings 2-0-seier sendte dem opp på andreplass på tabellen, men det er ikke Bodø/Glimt som er gulkledde serieledere. I stedet er det Lillestrøm som kan juble over sin beste sesongstart på 15 år, og etter tre strake seirer, kan kanariene starte uka på tabelltopp. Sammen med Bodø/Glimt, er Lillestrøm og Viking kanskje de klubbene i Norge som har gjort flest ting riktig de siste årene, og det er ikke lenge siden disse klubbene var å finne på Norges nest øverste nivå.
  Og hvis Lillestrøm og Viking skal blande seg inn i gullkampen, blir det plutselig folksomt på toppen av tabellen. Det er med på å gjøre produktet Eliteserien enda mer spennende og underholdende, og det synes fremdeles for tidlig å avskrive Molde og Rosenborg. Sandefjord kommer ikke til å blande seg inn i noen gullstrid, men vestfoldingene overrasker positivt også denne sesongen. Lørdag tok de sin største borteseier i Eliteserien noen gang da de smadret Strømsgodset på Marienlyst. SF satte klubbrekorder på rekke og rad, og honnør må gis til trenerduoen Ødegaard & Tegström.
  Det gjøres med andre ord mye riktig i klubbene i vårt langstrakte land, og det er verdt å minne om at ingen av de nyopprykkete lagene foreløpig ligger i bunnen av tabellen. I stedet er det de veletablerte Kristiansund og Haugesund som sliter i bunnen, og som stadig ser etter sesongens første seier. Eliteserien er bare så vidt i gang, men tidlige tegn viser på at årets sesong kan bli mer spennende enn på lenge, både i topp og bunn. Det er alene grunn til å glede seg stort til fortsettelsen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen