More

  Gjennomgang av La Liga-runden

  Vi går igjennom samtlige kamper.

  Med La Liga endelig tilbake på skjermen, går vi igjennom alle matchene i runden slik at du i ro og mak kan fylle ut ukens bonger.

  GIRONA – RAYO VALLECANO
  Girona gjorde en strålende høstsesong i comebacket til La Liga, og ligger helt oppe på 13. plass når vi nærmer oss halvspilt sesong. Avsluttet høstsesongen med to seirer på rappen og en ubeseiret rekke på fire kamper. Spesielt 2-1-seieren over Athletic Bilbao var imponerende. Hadde dessuten ingen spillere med i VM, så troppen bør være uthvilt. Rayo Vallecano var et annet lag som brakte mye glede i høst med sin offensive og underholdende stil. Innsatsen har blitt belønnet med en foreløpig åttendeplass, og stiller til start i romjulen uten tap i noen av sine seks siste ligamatcher. Slo blant annet selveste Real Madrid 3-2 i en fortjent triumf og har borteseier mot Sevilla å vise til.

  REAL BETIS – ATHLETIC BILBAO
  Real Betis startet sesongen forrykende, men var på en nedadgående kurve før VM-pausen. Vant bare én av sine fire siste ligakamper, som dog var en imponerende 2-0-seier over Real Sociedad. Har brukt pausen på å prøve å spisse formen, og slo Manchester United 1-0 og spilte 1-1 mot Inter i treningskamper. Betis hadde bare med fem spillere i VM. Athletic Bilbao er en av La Ligas største sensasjoner denne høsten, og den fortryllende historien om Williams-brødrene har sjarmert en hel verden. De har representert hver sin nasjon i VM, Spania og Ghana, men nå Nico og Iñaki konsentrere seg fullt ut om å holde Los Leones inne blant Champions League-plassene igjen.

  ATLÉTICO MADRID – ELCHE
  Det har vært en tung sesong for Diego Simeone og Atlético Madrid hittil. El Cholo virker å ha prøvd å gjøre Los Colchoneros mer underholdende, men på veien dit har han mistet den defensive soliditeten som har gitt ham og klubben så mye suksess de siste ti årene. Simeone vil imidlertid ha fått med seg Antoine Griezmanns storspill for Frankrike, og han kan bli en nøkkelspiller de neste ukene. Elche har hatt veldig godt av en lang ligapause, for tabelljumboen vant ikke én eneste fotballkamp i høst. Det har følgelig plassert dem helt i bunnen av tabellen, men har likevel ikke mer enn åtte poeng opp til Celta Vigo på 17. plass. Vil sannsynligvis også dra godt av å ikke ha hatt med noen spillere i VM.

  GETAFE – MALLORCA
  Getafe vet man aldri helt hva man får av, men det virker som Azulones kan klare å holde seg unna bunnstriden. Tapte bare én av sine seks siste før VM-pausen, men fire av disse endte uavgjort og tapte også mot nyoppykkede Almería. Enes Ünal har vært i fin form for Getafe også denne sesongen, og scoret fire mål for laget sitt hittil. Laget hans har 14 poeng hittil. Mallorca skulle nok ønske at ligasesongen ikke ble avbrutt i november, for de hadde virkelig funnet formen før VM-pausen. Avsluttet høstsesongen med fire strake kamper uten tap og tre av disse endte med triumf. Det har propellert dem oppover tabellen, som i lange perioder så ut til å skulle kjempe i bunnen denne sesongen.

  CÁDIZ – ALMERÍA
  Cádiz har hatt en trist ligasesong denne høsten, men noen spinnville treningskamper mens VM pågikk. I La Liga har Las Piratas sanket bare 11 poeng poeng hittil, men i treningskampene har de slått Manchester United og Roma 4-2 og 3-0. Det er imidlertid bare treningskamper og Cádiz hadde dessuten bare med én spiller i VM. Almería har vært en positiv overraskelse etter comebacket til La Liga. Mistet stjernespissen Umar Sadiq til Real Sociedad like før overgangsvinduet stengte, men avsluttet høstsesongen på flott vis med tre seirer på de fem siste. Er imidlertid et forferdelig bortelag, og Almería har ikke vunnet en bortekamp i La Liga siden de slo Córdoba 2-1 i februar 2015.

  CELTA VIGO – SEVILLA
  Det har vært en forholdsvis ulykkelig sesong for Celta Vigo så langt, og ligger helt nede på 17. plass. Jørgen Strand Larsen, aka Jorge Playa, har imidlertid vært et av lyspunktene for de lyseblå, men mangler fremdeles sin første fulltreffer i La Liga. Celtas skrekkelige form kulminerte med trener Eduardo Coudet sin avgang og erstattet med Carlos Carvalhal. Sevilla har på ingen måte hatt en god høst de heller. Fra å kjempe om ligagullet i lange perioder forrige sesong, til å kjempe for livet i bunnstriden denne sesongen. Jorge Sampaoli har kommet inn dørene for å få skuta flytende igjen, men har foreløpig ikke lyktes. Vant ingen av sine fem siste ligakamper før en etterlengtet VM-pause.

  REAL VALLADOLID – REAL MADRID
  Ingen av de nyopprykkede La Liga-lagene er i umiddelbar nedrykksfare, og Real Valladolid er en av disse. Er helt oppe på 12. plass når sesongen nærmer seg halvspilt, og vant tre av sine fem siste før VM-pausen. Underholdningsgraden varierer imidlertid veldig i Valladolid sine kamper, og det har blitt scoret under 2,5 mål i fem av deres ti siste kamper. Real Madrid har vært i bortimot utilnærmelig form denne høsten, men må likevel se opp på Barcelona på tabellen. Det stoppet litt opp mot slutten før VM-pausen, der Real vant bare én av de siste tre. Har også hatt et kobbel av spillere med i Qatar, 13 i tallet. Hvordan det slår ut når ligafotballen starter igjen, gjenstår å se, men Karim Benzema stiller imidlertid skadefri og uthvilt.

  BARCELONA – ESPANYOL
  Ligaleder Barcelona gjorde en strålende høstsesong, og har vært bortimot uslåelige, i alle fall i La Liga. Har foreløpig kun tapt for Real Madrid i El Clásico, og et bunnsolid forsvar har sluppet inn bare fem mål. Katalanerne hadde med flere spillere til VM enn noen andre klubber i La Liga, 16 spillere, og Xavi har en stor jobb foran seg med å innstille spillerne til nye tak i hjemlig liga. Espanyol har ikke vært mye å skrive hjem om denne høsten, og ligger bare poenget foran Sevilla på nedrykksplass. Vant ikke noen av sine fem siste kamper før mesterskapet i Qatar, men spissveteranen Joselu kan ikke lastes for lagets dårlige form, all den tid 32-åringen har banket inn hele syv fulltreffere for Espanyol.

  REAL SOCIEDAD – OSASUNA
  Real Sociedad ligger strålende plassert på 3. plass når ligafotballen ruller opp igjen, og det er også en uthvilt tropp som stiller på startstreken for La Real. Take Kubo var nemlig eneste VM-spiller for baskerne, som dermed har en gyllen mulighet til å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Mikel Oyarzabal er fremdeles skadet, og La Real vant bare én av sine siste fire før VM-pausen. Osasuna var en av de største overraskelsene denne høsten, i positivt fortegn. Ligger helt oppe på syvendeplass, og tapte kun én av de siste fem før VM-pausen, og det var for ligaleder Barcelona. Osasuna hadde også med bare to spillere til VM, så baskerne bør være godt uthvilte før det braker løs igjen.

  VILLARREAL – VALENCIA
  Villarreal har mye å rette på når ligafotballen starter igjen. Scoret bare 15 mål i høstsesongen, men en del av det kan forklares med at Gerard Moreno var mye skadet for den gule ubåten. Heldigvis for Villarreal er de også defensivt solide, og til tross for at de ligger på 9. plass på tabellen, er det ikke mer enn tre poeng opp til Champions League-plassene. Valencia har hatt en berg-og-dalbane av en høst, men kan hende må en forvente at en nyankommen trener, Rino Gattuso, som rår over en forholdsvis ung tropp vil svinge i resultatene. 3-0-seieren over Real Betis før VM-pausen stoppet en rekke på fem kamper uten triumf, og Los Che vil sikte seg inn mot Europa-plassene når sesongen omsider er i gang igjen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen