More

  Gjennomgang av La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går igjennom samtlige kamper.

  REAL VALLADOLID – ATHLETIC BILBAO 
  Etter noen kritiske uker med møter med andre lag i bunnen, har Real Valladolid kommet seg relativt greit ut av det. 2-1-seier mot Espanyol for to uker siden, ble fulgt opp med 1-1 borte mot tabelljumbo Elche forrige helg. Ikke overraskende var det Cyle Larin som scoret gjestenes mål for Pucelanos, for canadieren har fire ligamål på bare fire starter og syv kamper totalt for laget han sluttet seg til på tampen av januarvinduet. De tre siste matchene på hjemmebane har resultert i finfine syv poeng for Valladolid. Athletic Bilbao ga ligaleder Barcelona som ventet kamp om poengene i søndagens oppgjør mot katalanerne, men måtte likevel se seg tapt 0-1 etter Raphinhas overtidsscoring i førsteomgang. Sesongen har stoppet helt opp for baskerne, som har tatt bare ett poeng fra siste fire forsøk i La Liga. Det kan fortsatt bli en bra sesong for Los Leones, for om noen uker venter semifinalereturen i Copa del Rey, der de har 0-1 å hente opp mot Osasuna. 

  ALMERÍA – CÁDIZ 
  Høydepunktene kommer med færre mellomrom for Almería, og sensasjonsseieren mot Barcelona for snart en måned siden er i ferd med å viskes ut av minnet. Tapte det meget viktige bunnoppgjøret mot Sevilla 1-2 forrige helg, men var litt uheldige som ikke reiste hjem fra Andalucía med det ene poenget. Skapte flere gode muligheter på vertene, men en meget god Dimitrovic i hjemmelagets mål, begrenset Almería til kun det ene målet, som ble scoret av Sergio Akieme allerede i kampens andre minutt. Fullstendig galimatias i Cádiz’ hjemmeoppgjør mot Getafe sist fredag. Los Piratas trodde nok de hadde seg alle poengene da Rubén Álcaraz satte inn 2-1 fra straffemerket med åtte minutter igjen av ordinær tid, men Getafe ville det annerledes. Utvisninger og VAR sørget for voldsomme mengder overtid, og 16 minutter ut i tilleggstiden, reddet Enes Ünal 2-2 og ett poeng for gjestene, også han fra straffemerket. Det ble svært ampert mot slutten av oppgjøret, som så totalt tre tildelte straffespark og ti kort, hvorav to av dem røde. 

  RAYO VALLECANO – GIRONA 
  Ny helg, ny nedtur for Rayo Vallecano, som har vært i alt annet enn overbevisende form de siste ukene. Ingen av de siste fem har endt med seier, og må man må tilbake til begynnelsen av februar for å finne forrige trepoenger. Forrige helg ga fullt fortjent 0-3-tap mot Celta Vigo, og håpet om Champions League-plass er langt på vei ute for denne gang. Det er heller ikke en realistisk representasjon av Rayos egentlige ambisjonsnivå, men vil uansett ha berettiget håp om tre poeng hjemme mot Girona. Katalanerne kjempet tappert i mandagens oppgjør mot Atlético Madrid, men tapte til slutt 0-1. Avgjørelsen falt ett minutt på overtid etter en lengre tur innom VAR-rommet. Dermed gikk Girona målløse av banen etter å ha scoret 11 mål i de tre foregående. Borteformen er ikke all verden for det nyopprykkede laget, som har vunnet bare to kamper på bortebane denne sesongen. Forrige seier på fremmed gress kom imidlertid for bare noen uker siden i 3-2-triumfen mot Athletic Blibao. 

  ESPANYOL – CELTA VIGO 
  Joselu satte en skikkelig støyt hos Real Madrids trofaste hjemmefans da han feide ballen i krysset etter bare åtte minutter i lørdagens forestilling, men derfra og ut ble det blytungt for katalanerne. Ble spilt langt inne på egen halvdel i resten av oppgjøret, og tapte til slutt fortjent 1-3, etter å knapt ha lånt ballen. Det var Espanyols andre strake tap etter to seirer på rappen i de to foregående. Er ett av atskillige lag som flørter med nedrykk, og i de neste rundene kommer bunnoppgjørene på rekke og rad. Celta Vigo er for alvor i ferd med å finne form og på vei mot å spille seg ut av den verste bunnstriden. Forrige helgs overbevisende 3-0-seier mot Rayo Vallecano propellerte dem opp på 11. plass, og de lyseblå har tatt 8 poeng av siste 12 mulige. Begge deres to siste hjemmekamper har endt med 3-0-seier, og borteformen er heller ikke så verst. Celta har nemlig tapt bare én av de siste seks visittene sine, og i forrige bortekamp holdt de nullen for tredje gang på bortebane denne sesongen med 0-0 mot Osasuna. 

  ATLÉTICO MADRID – VALENCIA 
  Det så ut til å ebbe ut i 0-0 i Atlético Madrids borteoppgjør mot Girona mandag kveld. Men, ett minutt på overtid kunne Álvaro Morata juble for å bli matchvinner etter noen nervøse minutter i VAR-rommet. Dermed kunne Los Colchoneros konstatere sin andre strake seier, og er et av La Ligas virkelige formlag for øyeblikket. Fire av de siste fem har blitt vunnet, og Diego Simeone teller nå ni strake i ligaen uten nederlag. Kun Villarreal, Real Madrid og Barcelona har reist fra Civitas Metropolitano med tre poeng denne sesongen. Rúben Baraja har fått en flott start på karrieren som Valencia-trener. Den tidligere midtbanegeneralen tok over en kriserammet klubb for noen uker siden, men Los Che-legenden har radet opp to seirer på sine fire første kamper som Valencia-trener. Lørdag ble Osasuna slått 1-0, takket være Justin Kluiverts matchvinnende scoring drøye kvarteret før slutt. Det var Valencias andre strake 1-0-seier på Mestalla, nå venter oppgaven å sanke poeng på bortebane, noe de ikke har gjort siden november. 

  REAL BETIS – MALLORCA 
  Med 1-1 i søndagens toppoppgjør mot Villarreal, henger Real Betis fremdeles med i kampen om Champions League-billett, og er bare tre poeng bak Real Sociedad på fjerdeplass, som heller ikke klarte å vinne forrige helg. Borja Iglésias scoret Betis’ mål mot Villarreal, etter en tragikomisk keepertabbe av keeperen Pepe Reina. Formen hjemme på Beníto Villamarín er imidlertid ikke altfor mye å skryte av, all den tid bare én av de syv siste har endt med triumf. Men, forrige hjemmekamp holdt de i alle fall regjerende mester Real Madrid til 0-0. Mallorca viste forrige helg at de på en god dag er i stand til å ta poeng fra de fleste i La Liga, da de klarte 1-1 mot Real Sociedad. Fikk dermed en liten oppreisning for 0-1-tapet mot Elche for to uker siden. Lee Kang-in scoret Mallorcas mål mot La Real, som scoret sitt tredje mål for sesongen. Er et av de svakere bortelagene i La Liga, i alle fall siden nyttår; Mallorca har vunnet ingen av de fem siste bortekampene sine. 

  OSASUNA – VILLARREAL 
  Etter finfine seirer mot Sevilla og Athletic Bilbao, har Osasuna overbevist atskillig mindre de siste ukene med 0-0 mot Celta Vigo, og i helgen tapte de 0-1 mot Valencia. Har falt ned til åttendeplass på tabellen, og den vanligvis solide formen hjemme på El Sadar har blitt mer eller mindre fraværende. 1-0-seieren mot Mallorca i midten av januar er eneste trepoenger å vise til på eget gress siden oktober. Verdt å merke seg at ingen av de fire siste kampene på El Sadar har endt med over 2,5 scoringer. Yeremy Pino reddet det ene poenget for Villarreal da de spilte 1-1 mot Real Betis sist helg. Kom bakpå i slutten av førsteomgangen etter en grusom tabbe av veterankeeper Pepe Reina, men det ene poenget var egentlig to for lite i Villarreals jakt på Champions League-billett. Forrige bortekamp var en kontrollert og profesjonell 2-0-seier over Almería, men den gule ubåten har vunnet bare to av de ti siste bortekampene sine.  

  REAL SOCIEDAD – ELCHE 
  Til tross for at Real Sociedad har fått tilbake de fleste viktigste spillerne sine fra skade, sitter det fortsatt langt inne å dra i land tre poeng. Assistert av David Silva, satte Carlos Fernández inn 1-0 mot Mallorca etter bare tre minutter forrige lørdag, men vertene kom tilbake og fikk til slutt med seg 1-1. Det var La Reals fjerde strake uten seier i ligaen, men holder fremdeles fjerdeplassen, ettersom verken Real Betis eller Villarreal klarer å vise stabil form. Har gått tre strake uten seier hjemme på Anoeta, som alle har endt med under 2,5 mål, men må finne seg i et stort favorittstempel her. Likevel har Elche begynt å vise livstegn de siste ukene. Først dro de i land en smått utrolig seier borte mot Mallorca, og forrige helg kom de tilbake fra 0-1 til 1-1 i hjemmekampen mot Real Valladolid. Tete Morente utlignet hele seks minutter på overtid, og det er et steg i riktig retning når man går fra å tape poeng på overtid til å vinne poeng. Det er imidlertid fremdeles 13 poeng opp til nedrykksstreken for tabelljumboen. 

  GETAFE – SEVILLA 
  Getafe var involvert i en av La Ligas aller mest dramatiske kamper denne sesongen forrige fredag, da de innledet La Liga-runden på spektakulært vis. Fire scoringer, tre straffespark og to utvisninger ble til slutt fasit i 2-2-oppgjøret, der Getafe utlignet hele 16 minutter på overtid med Enes Ünals straffescoring. Tyrkeren har vært i strålende form for bunnlaget de siste sesongene, og er allerede opp i 12 fulltreffere denne sesongen, og 28 totalt siden starten av forrige sesong. Har også vist livstegn på hjemmebane, for begge deres siste kamper på Coliseum har endt 1-0 og 3-2-seirer over Valencia og Girona. Nytt bunnoppgjør for Sevilla her, som dro i land en utrolig viktig 2-1-seier over Almería sist helg. Fikk omsider kontroll på nervene, med Lucas Ocampos’ straffescoring på overtid i førsteomgang, og etter hvilen stod Dimitrovic forbilledlig i mål og holdt Almería unna. Erik Lamela ble matchvinner med et kontant hodestøt drøye kvarteret før slutt.  

  BARCELONA – REAL MADRID 
  Sesongdefinerende El Clásico hvor ligagullet står på spill, og det er akkurat slik vi vil ha det. Barcelona kan mer eller mindre parkere Reals gulldrøm med seier her, og avstanden vil da øke til 12 poeng. Barca fortsetter å rade opp 1-0-seirer, og forrige helgs 1-0-seier over Athletic Bilbao var den åttende i rekken i hjemlig cup og liga i 2023. Marc-André ter Stegen ble også historisk i seieren over baskerne, som første La Liga-keeper i historien med 19 smultringer på de 25 første rundene. Barcelona har fremdeles til gode å slippe inn mål på Camp Nou i ligaen i 2023, som har gitt fire strake seirer. Real Madrid kom tilbake fra 0-1 til å vinne enkelt 3-1 mot Espanyol sist helg. Vinícius Júnior, Éder Militão og Marco Asensio scoret i tur og orden målene for de regjerende ligamesterne. Real Madrid har vært et godt stykke unna sitt beste denne sesongen, spesielt i ligaen, og særlig på bortebane. Har tapt tre av sine seks siste bortekamper, men formen pleier som kjent å ha lite å si i oppgjør som dette. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen