More

  Gjennomgang av La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Analyse av samtlige helgens kamper.

  Nok en La Liga-runde står for døren, og vi ser som vanlige nærmere på alle helgens kamper.

  CÁDIZ – GIRONA 
  Cádiz hadde forsvinnende lite å stille opp med i forrige fredags 1-4-tap mot Athletic Bilbao, annet enn Gonzalo Escalantes trøstemål midtveis i førsteomgang. Piratene blir dermed værende under streken enn så lenge, men én seier kan være nok til å propellere dem oppover på tabellen i et meget jevnt nedre sjikte i La Liga. Hjemme på Nuevo Mirandilla er Cádiz ubeseiret på de siste syv, og hjemmeformen kan fort bli inngangsbilletten deres til å komme seg unna trøbbel. Kun to av disse syv har imidlertid endt med seier. Strake, knepne 0-1-tap for Villarreal og Barcelona hadde etterlatt Girona revansjesugne før helgens møte med Valencia. Denne gangen var det katalanernes tur til å vinne 1-0 etter Borja Garcías matchvinnende scoring midtveis i andreomgang. Har bare fem poeng ned til nedrykksstreken, og gjestene har kun slått tabelljumbo Elche på bortebane denne sesongen. 

  ALMERÍA – REAL BETIS 
  Ny bortekamp, nytt tap for Almería, som vil være avhengige av å plukke tilstrekkelig med trepoengere på hjemmebane for å unngå nedrykk til Segunda. Mandag røk de 0-2 for Rayo Vallecano, men Almería har vært sterke hjemme på Power Horse Stadium. Forrige hjemmekamp endte med overbevisende 3-1-seier over Espanyol, og Rojiblancos er et av atskillige lag på nedre halvdel som jobber desperat for å holde nedrykksspøkelset unna. Real Betis utgjør imidlertid en formidabel test, men ankommer denne i lunken form. Tre av de fire har endt med tap, og forrige helg røk de 3-4 hjemme mot Celta Vigo i en ellevill fotballkamp. Forsvarsspillet deres var imidlertid under enhver kritikk, men Real Betis har faktisk holdt nullen i fire av deres syv siste bortekamper. Seks av deres åtte siste på fremmed gress har sågar endt med under 2,5 mål. 

  SEVILLA – MALLORCA 
  Jorge Sampaoli gikk ut av karakter og sendte sitt Sevilla ut i en meget lav og kompakt blokk i det tøffe borteoppgjøret mot Barcelona sist helg. Den taktikken holdt seg i en drøy time, før ligalederne fant ut av det og spilte bunnlaget ut av banen. Tapte til slutt fortjent 0-3, men det er heller ikke borte mot Barcelona at Sevilla skal hente poengene for å holde plassen. Det er i oppgjør som disse. Vant alle sine tre hjemmekamper i januar, men det var også mot samtlige klubber under nedrykksstreken. Likevel kan de ta med seg strake smultringer i begge sine siste på Ramón Sánchez Pizjuán. Mallorca ankommer denne i miserabel borteform; alle de siste tre har endt med tap uten ett eneste scoret mål. Gjør det atskillig bedre på hjemmebane der de har vunnet fire strake, og søndag tok de skalpen på selveste Real Madrid, til tross for at de ikke fikk ett skudd på mål mot de regjerende mesterne. 

  VALENCIA – ATHLETIC BILBAO 
  Valencia er i alvorlig trøbbel, og stadig flere eksperter tror Los Che kommer til å rykke ned denne sesongen. Klubben er i fritt fall, uten manager, og klubblojalisten Voro González er i sin åttende og hittil mest utakknemlige jobb som midlertidig Valencia-manager. Nå har de tapt tre på rad uten å ha scoret et mål, og Los Che har gått målløse av banen i fire av de fem siste. Røk 0-1 for Girona sist. Mestalla er heller på ingen måte det fortet det en gang var, og kan vise til kun én triumf her siden september. Etter å ha gått hele 2023 uten en seier, var Athletic Bilbao omsider tilbake på vinnersporet sist helg, og det med et brak da de slo bunnlaget Cádiz 4-1. Oihan Sancet ble den store helten med sitt hattrick, men Los Leones måtte for andre kamp på rad klare seg uten Iñaki Williams, som fortsatt er usikker for baskerne. Har heller ikke vunnet på bortebane siden september. 

  GETAFE – RAYO VALLECANO 
  Getafe ser stadig mer ut som et nedrykkslag, til tross for at de fikk med seg 1-1 borte mot Atlético Madrid forrige runde. Det var Azulones’ første poeng etter fire strake tap, og har tatt bare ett poeng i ligaen etter at 2022 ble til 2023. Har også tapt to strake hjemme på Coliseum Alfonso Pérez, og fire av de siste seks på eget gress har endt med under 2,5 mål. Enes Ünal er i ferd med å gjøre nok en god sesong for Getafe, og utligningen hans mot Atlético sist, var tyrkerens sjette fulltreffer for sesongen. Rayo Vallecano hadde få problemer med å ta seg av Almería mandag kveld og vant fortjent 2-0 hjemme på Vallecas. Bykset dermed opp på femteplass på tabellen, og plutselig er det sjarmerende hovedstadslaget bare tre poeng bak Atlético Madrid og Champions League-plass. Álvaro García avgjorde oppgjøret mot Almería med sin fjerde scoring for sesongen. 

  CELTA VIGO – ATLÉTICO MADRID 
  Jørgen Strand Larsen var i fyr og flamme for Celta Vigo i den elleville 4-3-seieren mot Real Betis. Sørget for 1-0 med en rakett på volley og la også opp til Gabri Veiga på 3-2-målet, som ble tomålsscorer for dagen. Dermed har Celta plutselig vunnet to på rad og tatt store steg oppover tabellen. Deadline Day-signeringen Haris Seferovic kan få sin debut fra start her, men Strand Larsen gjorde mer enn nok mot Betis til å forsvare sin plass i startoppstillingen. Forrige hjemmekamp endte med 1-0-seier mot Athletic Bilbao. Atlético Madrid fortsetter å rote bort poeng jevnt og trutt. Forrige runde ble det bare 1-1 hjemme mot bunnlaget Getafe, og det var et steg i gal retning etter to fine seirer i de foregående kampene. Los Colchoneros har mer enn nok med å holde øvrige Champions League-utfordrer unna, og det er kanskje ingen bombe at alle deres tre siste kamper på bortebane har endt med under 2,5 mål. 

  REAL VALLADOLID – OSASUNA 
  Real Valladolid så fortapte ut før de stakk nesa i overgangsmarkedet og hentet spissen Cyle Larin på lån med opsjon på kjøp fra Cercle Brügge. Canadieren har takket for tilliten ved å likeså greit bli matchvinner i begge sine to første matcher for Pucelanos, i Valladolids 1-0-seirer mot Valencia og Real Sociedad. Spissen har dermed trengt bare to kamper på å innta delt andreplass på klubbens toppscorerliste i La Liga denne sesongen,og 1-0-seieren over Valencia i forrige hjemmekamp var deres første triumf på eget gress etter to strake nederlag. Osasuna er inne i sesongens vanskeligste periode med bare én seier på de siste syv. Forrige helg klarte de bare 1-1 borte mot Espanyol, til tross for at Ante Budimir sendte dem i ledelsen helt på tampen av førsteomgang. Det var Gorritxoaks tredje strake uten triumf, og alle Osasunas tre siste på bortebane har endt uavgjort. 

  VILLARREAL – BARCELONA 
  Villarreal klarte det tvilsomme kunststykket ved å bli det første laget i La Liga som tapte for tabelljumbo Elche forrige helg. Røk 1-3 i det som var en meget underholdende fotballkamp, og resultatet kunne like gjerne vippet begge veier. Dermed er det sannsynligvis et høyst revansjesugent Villarreal-lag som stiller til start her, og deres to strake tap har vært et hardt skudd for baugen i kampen om Champions League-billett. 0-1-tapet for Rayo Vallecano var deres første tap etter hjemkomsten til La Cerámica. Barcelona slet lenge med å bryte ned Sevilla, men da Jordi Alba avsluttet et strålende angrep etter en drøy time, var slusene åpne og skuldrene nede. Barca feide gjestene av banen og vant til slutt 3-0, der Raphinha fikk seg en etterlengtet opptur med både mål og målgivende. Ligalederne har fått luke på åtte poeng til Real Madrid, som denne helgen kan bli til 11, på grunn av de regjerende mesternes deltakelse i klubb-VM. 

  ESPANYOL – REAL SOCIEDAD 
  Espanyol sliter i bunnen, og har bare to poengs klaring til nedrykksstreken. Likevel er katalanerne i absolutt brukbar form, og kun to av de siste ti har endt med tap. Problemet for Espanyol er at de aller fleste matchene deres ender uavgjort, og det var også tilfellet sist helg. Det ble til slutt 1-1 hjemme mot Osasuna, og Barcelona-klubben kan vise til tre strake hjemmekamper uten tap. Men, så har de også vunnet bare to kamper på eget gress hele denne sesongen. Real Sociedad hadde en svært dårlig dag på jobben da de røk 0-1 for bunnlaget Real Valladolid. Slet med å skape store muligheter, men La Real har enn så lenge kontroll på tredjeplassen i La Liga. Minnene fra foregående sesongers kollaps begynte imidlertid så smått å dukke opp i hodene i tapet for Valladolid. Imanol Alguacils mannskap har dog vært bunnsolide på bortebane i det siste og holdt nullen i tre strake på fremmed gress. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen