More

  Gjennomgang av La Liga-helgen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Analyse av samtlige helgens kamper.

  La Liga-helgen ble innledet med Athletic Bilbaos flotte 4-1-seier over bunnlaget Cádiz fredag kveld. Nå dukes det for nye oppgjør i den spanske toppdivisjonen, og vi går på sedvanlig vis gjennom alle helgens matcher.

  ESPANYOL – OSASUNA 
  Espanyol fortsetter å veksle mellom det strålende og det hoderystende. Strake seirer mot Getafe og Real Betis ble fulgt opp med 1-3-tap for nyopprykkete Almería forrige helg, i en kamp Espanyol var nest best fra start til slutt. Joselu scoret gjestenes trøstemål tre minutter på overtid, og veteranen har vært katalanernes store beholdning denne sesongen; 32-åringen har scoret 11 mål i La Liga etter overgangen fra Alavés. Osasuna fortsetter å ramle nedover på tabellen, og er i ferd med å forsvinne fra kampen om en Champions League-billett. Tapte nøkkeloppgjøret mot Atlético Madrid 0-1 sist helg, og Gorritxoak har nå vunnet bare én av sine siste seks i La Liga. Bør snarest komme seg på vinnersporet igjen, og har noen overkommelige kamper foran seg i de neste ukene, før Real Madrid kommer på besøk i midten av februar. Vant sist på bortebane i november. 

  ELCHE – VILLARREAL 
  Ny runde, nytt tap for Elche, som denne gang røk hele 0-3 for bunnlaget Sevilla. Tabelljumboen gikk dermed hele første halvdel av sesongen uten en eneste triumf, og for å gjøre vondt verre ble også Pedro Bigas utvist i oppgjøret mot Sevilla. Det var forsvarerens fjerde røde kort i La Liga-karrieren, og Elche blir klare underdoger også her. Forrige hjemmeseier kom i mai i fjor, da Getafe ble slått 3-1 i et oppgjør som langt på vei sørget for at Elche beholdt plassen i La Liga denne sesongen. Villarreal dominerte og styrte det meste av mandagens oppgjør hjemme mot Rayo Vallecano, men tapte likevel 0-1 etter Camellos scoring drøyt midtveis i andreomgang. Det var Villarreals første hjemmetap etter hjemkomsten på La Cerámica, men bør ha gode muligheter til å reise den berømte kjerringa her. Villarreal har imidlertid vunnet bare én av de siste åtte på bortebane. 

  ATLÉTICO MADRID – GETAFE 
  Atlético Madrid virker omsider å være ordentlig i gang med sesongen, og tok sin andre strake seier med en råsterk 1-0-triumf borte mot Osasuna forrige runde. Saúl, som har vært en likblek skygge av seg selv de siste sesongene, ble matchvinner med en flott avslutning drøye kvarteret før slutt. Atléti beholder dermed fjerdeplassen i La Liga, og er i ferd med å koble et aldri så lite grep om den fjerde og siste Champions League-billetten. Antoine Griezmann fortsetter storspillet sitt, og er en av ligaens mest underholdende spillere å se på om dagen, og det skyldes mer enn den rosa frisyren hans. Getafe sliter blytungt for tiden, og tapte alle sine fire kamper i januar. Røk fortjent 0-1 hjemme mot Real Betis forrige helg, til tross for at avgjørelsen falt helt på tampen av kampen. Getafe kan vise til to borteseirer denne sesongen, men forrige triumf på bortebane kom mot tabelljumbo Elche i oktober.   

  REAL BETIS – CELTA VIGO 
  Real Betis har slitt litt siden VM-pausen, men forrige helg tok de en viktig seier da bunnlaget Getafe ble slått 1-0. Borja Iglesias ble matchvinner fra straffemerket fem minutter før slutt, og Andalucía-laget har dermed fremdeles kontakt til Atlético Madrid på fjerdeplassen, som er Real Betis’ store mål denne sesongen. Nabil Fekir gjorde også comeback fra skade i seieren mot Getafe, og dermed stiller Betis et atskillig sterkere mannskap før møtet med Jørgen Strand Larsens Celta Vigo. Nytt tap i midtuken med 1-2 mot Barcelona. Gjestene ble, som så mange ganger før, reddet av deres talisman Iago Aspas forrige runde. 35-åringen ble matchvinner i 1-0-seieren mot Athletic Bilbao søndag kveld med sin niende scoring for sesongen. Ingen enkeltspillere i La Liga er viktigere for laget sitt enn Iago Aspas, og kan hende i europeisk fotball. Celta trenger Aspas på sitt beste også her, for å få med seg poeng. 

  MALLORCA – REAL MADRID 
  Mallorca har vunnet og tapt annenhver kamp de siste seks rundene. Forrige helg gikk de imidlertid på et blodfattig 0-2-tap borte mot Cádiz. Statistikken som dikterer Mallorca-triumf denne helgen står i alvorlig fare, all den tid det er regjerende mester Real Madrid som kommer på besøk. Det er hjemmekampene på Visit Mallorca Estadi som holder vertene på armlengdes avstand unna nedrykksstriden, for samtlige siste tre på eget gress har endt med seier. Real Madrid klarte bare 0-0 hjemme i toppoppgjøret mot Real Sociedad søndag kveld, og de regjerende mesterne fikk dermed fem poengs luke opp til Barcelona i kampen om ligatittelen. Fikk sjansen til å rette opp inntrykket i torsdagens hjemmekamp mot Valencia. Los Blancos kan vise til blandet form på bortebane, og har faktisk tapt to av de siste fire på fremmed gress. Blir imidlertid klare favoritter her. 

  GIRONA – VALENCIA 
  Girona leverte en svært så solid forestilling i Katalonia-derbyet mot storebror Barcelona forrige helg, men fikk til slutt ingenting igjen for det og tapte 0-1. Pedri ble matchvinner for gjestene, og på tampen skapte vertene store muligheter og var uheldige som ikke fikk prikket inn utligningen. Det var Gironas andre strake tap, og til tross for at de er helt oppe på tolvteplass på tabellen, skiller det likevel bare to poeng ned til nedrykksstreken. Valencia er inne i en forferdelig periode, og som etter søndagens 0-1-tap mot Real Valladolid kulminerte med Rino Gattusos avskjedigelse som manager. Midlertidig boss Voro González kunne knapt fått en vanskeligere ilddåp som trener for Los Che i torsdagens borteoppgjør mot Real Madrid. Sist lagene møttes på denne banen var i 2019, og da vant Valencia 3-2. Nå er imidlertid maktforholdet snudd og vertene er snaue oddsfavoritter 

  REAL SOCIEDAD – REAL VALLADOLID 
  Real Sociedad ville nok sagt seg godt fornøyde om de på forhånd ble tilbudt ett poeng i storoppgjøret mot Real Madrid forrige søndag, og det var også de fikk med seg fra Santiago Bernabéu. Til tross for at det endte 0-0, var det en atskillig mer underholdende kamp enn resultatet skulle tilsi, men for gjestene sin del ble det i stor grad en forsvarskamp. La Real har en skadeliste lang som et vondt år, og mangler flere av sine nøkkelspillere, blant annet Mikel Merino og David Silva. Real Valladolid har som ventet slitt i bunnen av La Liga denne sesongen, men fikk forrige helg en etterlengtet opptur da de brøt en tapsrekke på fire og slo Valencia 1-0 hjemme på José Zorrilla. Debutanten Cyle Larin ble matchvinner med en fantastisk volley i kampens siste spilleminutt, og leiesoldaten fra Cercle Brügge har dermed fått en strålende start på tilværelsen i spansk fotball. Får trolig sin første start her. 

  BARCELONA – SEVILLA 
  Xavi har ved flere anledninger antydet at 1-0-seirer uten noe særlig finspill er mer eller mindre bortkastet. Han bør likevel ikke være altfor misfornøyd med at forrige helgs seier mot Girona var den tredje strake triumfen som hører med i den kategorien, for avstanden til Real Madrid i toppen av tabellen øker. Barca slet i Katalonia-derbyet mot Girona og var heldige som fikk med seg alle tre poengene takket være Pedris matchvinnende scoring tidlig i andreomgang. Onsdag var det duket for hengekamp mot Real Betis, som de vant 2-1. 
  Sevilla er omsider i ferd med å snu lykken, og lørdagens 3-0-seier over Elche, betyr at bunnlaget har vunnet to strake kamper i La Liga for første gang på godt over ett år. Dermed er topplaget, som denne sesongen er et bunnlag, tatt seg ut av nedrykksstreken, men står selvsagt overfor en formidabel test her. 

  RAYO VALLECANO – ALMERÍA 
  Rayo Vallecano stod imot Villarreals press i førsteomgan i mandagens toppkamp på La Cerámica og kom atskillig bedre med etter hvilen. Og drøyt midtveis i andreomgang bredsidet Sergio Camello inn kampens eneste scoring, og Rayo Vallecano fikk dermed med seg en flott borteseier. Slo dermed tilbake etter 0-1-tapet for Real Sociedad, og Rayo er i høyeste grad med i kampen om en Champions League-billett. Har tapt to strake hjemme på Vallecas, men har blant annet slått Real Madrid her denne sesongen. Almería ankommer hovedstaden uten tap på de tre siste, og forrige fredag tok de en flott 3-1-seier hjemme mot Espanyol. Det nyopprykkete laget kan imidlertid takke hjemmeformen for sin såpass høye tabellposisjon, for på bortebane har ikke Rojiblancos hentet én eneste trepoenger denne sesongen.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen