More

  Gigantduell på Red Bull Arena

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Bundesligaen er tilbake etter VM-pause og vinterferie og det starter på best mulig vis allerede fredag kveld med gigantoppgjøret RB Leipzig – Bayern München. Disse lagene møttes i supercupfinalen 30. juli og da var det Bayern München som vant 5-3. Det ble starten på en meget svak sesonginnledning for RB Leipzig som svarte med å kvitte seg med trener Domenico Tedesco. Inn kom Marco Rose og med et par endringer i taktikken så har RB Leipzig virkelig funnet formen. 13 kamper på rad uten tap har ført fredagens verter opp på 3. plass på Bundesliga-tabellen, avansement i den tyske cupen og i Champions League-sluttspillet venter Manchester City.

  Mange likheter

  13 kamper på rad uten tap er også nøyaktig statistikken Bayern München tok med seg inn i ligapausen. Og det er flere likheter mellom disse lagene. Begge scorer masse mål, selv uten en Robert Lewandowski på topp hos gjestene. I hans fravær har Eric Maxim Choupo-Moting tatt ansvar med elleve scoringer i alle turneringer. Hos RB Leipzig står Christoper Nkunku med tolv ligamål, men det blir ingen superduell fredag kveld. Den franske superstjernen ble som kjent skadet i november og mistet dermed VM. Han er fortsatt ikke tilbake i full trening og er ikke med for RB Leipzig mot mesterne. Det samme gjelder målvakt Peter Gulacsi som fortsatt er kneskadet, men erstatter Janis Blaswich har vist seg som en solid erstatter. Annerledes målvakt blir det også hos motstander Bayern München. Manuel Neuer skadet seg på skitur og det er nå klart at han mister resten av sesongen. Yann Sommer er hentet inn og forventes å gå rett inn på laget. 34-åringen satt ny Bundesliga-rekord for antall redninger da Borussia Mönchengladbach møtte Bayern München i høst og ble etter kampen av flere omtalt som verdens beste sisteskanse. Også i 2021/22-sesongen hadde Sommer flere redninger enn noen andre målvakter i den tyske toppdivisjonen. Stjerneangriper mangler også hos gjestene da Sadio Mane ikke blir klar. Lucas Hernandez står også over med skade, men her er erstatteren allerede på plass. Daley Bilnd har ankommet fra Ajax der kontrakten ble sagt opp i desember. Veteranen kan spille både venstreback og stopper og fikk sin debut i fredagens treningskamp mot RB Salzburg.

  Gvardiol mot Musiala

  RB Leipzig mot Bayern München er ikke en tradisjonell storkamp i Tyskland, men med fremgangen vertene har hatt de siste årene forventes det at denne rivaliseringen bare vil innta i styrke. De største profilene mangler som nevnt fredag kveld, men det er likevel nok å glede seg til. Hos RB Leipzig er Josko Gvardiol den nye stjernen. Stopperen kommer fra et strålende VM-sluttspill for Kroatia og linkes til gigantoverganger til de største klubbene i Europa. Hos Bayern München er det 19 år gamle Jamal Musiala som får overskriftene. Den tyske landslagsspilleren leverte ni mål og seks målgivende pasninger i høst og har med det vært gjestenes største offensive trussel i denne «etter Robert Lewandowski»-æraen. Nå skal unge Musiala få bryne seg på Gvardiol i det som er én av mange dueller å se opp for fredag kveld. Vi gleder oss!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen