More

  Ghana – Uruguay

  Siste runde i gruppe H, og det dukes ganske sikkert for mer dramatikk. Portugal er klare, men ellers er det hipp som happ hvem som slår følge til åttedelsfinale. For Ghana er forutsetningene klare. Afrikanerne tapte åpningskampen mot Portugal med 2-3, men slo tilbake ved å vinne med samme siffer mot Sør-Korea. Dermed er avansement sikret ved seier mot Uruguay i dag, og det mangler ikke motivasjon. Alle husker lagenes oppgjør i kvartfinalen i 2010, da Luis Suarez viljehandset i siste spilleminutt. Asamoah Gyan misset det påfølgende straffesparket, og den usportslige manøveren fra Suarez hindret Ghana å bli første afrikanske lag i en VM-semifinale.

  Storhet etter storhet forsvinner ut av VM før moroa egentlig har begynt. Danmark forsvant torsdag, før Belgia og fire ganger verdensmester Tyskland slo følge til flyplassen i går. Flere vil følge, og i dag kan det være Uruguays tur til å vinke farvel. Uruguay er, etter tap mot Portugal og målløst oppgjør mot Sør-Korea, sist i gruppa. Kun seier er godt nok i dag, men selv med tre poeng trengs det hjelp fra Portugal. Verdensmesteren fra 1930 og 1950 vil uansett måtte grave dypt for å gå langt i årets mesterskap. Gruppetoeren her vil møte Brasil i åttedelsfinale.

  Ghana – Uruguay, statistikk

  • Ghana have scored in 14 of the last 16 matches
  • In 6 of the last 8 Ghana matches the sum of goals was under 3.5
  • In 10 of the last 12 Uruguay matches the sum of goals was under 3.5
  • Uruguay have not lost 9 of the last 10 matches
  • In 6 of the last 8 Uruguay matches the sum of goals was under 2.5
  • Uruguay have not conceded in 7 of the last 8 matches

  Ghana – Uruguay, tips

  Ghana – Uruguay

  Ghana Form

  Ghana har vunnet syv av sine siste ti kamper, med total målscore 22-15, og holdt nullen i fem av de ti kampene.

  Uruguay Form

  Uruguay har vunnet seks av sine siste ti kamper. Total målscore viser 17-4. I syv av de ti kampene holdt man rent bur.

  VM, stillingen

  Ghana er tabelltoer med tre poeng fra første to kamper. Seier vil føre laget til åttedelsfinale, men også uavgjort vil kunne være nok. Så gjenstår å se hvor mye man vil risikere, mot et Uruguay som er avhengige av tre poeng for å kunne gå videre fra gruppespillet. Uruguay har ikke tapt en tredjerundekamp i VM siden 0-3-tapet mot Sverige i 1978.

  Ghana vs Uruguay, lagoppstillinger

  Ghana – Uruguay, odds

  Uruguay er spilltilbydernes favoritt, men dette kan fort bli veldig jevnt. Uruguays offensivt viktigste brikker begynner å merke alderen. Darwin Nunez er fortsatt ikke i nærheten av nivået Suarez og Cavani en gang var i besittelse av.

  Tre scoringer eller mer i seks av siste ti for Ghana, og i bare tre av siste ti for Uruguay.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen