More

  Game over

  Bare en kollaps av enorme proporsjoner kan frata Barcelona ligagullet.

  Da Franck Kessie bredsidet inn 2-1 to minutter på overtid i søndagens El Clásico, sementerte han samtidig ligagullet, i alle fall etter alle solemerker. Barcelonas hårfine triumf har gitt dem et forsprang til erkefienden Real, som er alt annet enn knapp. 12 poeng skiller nå Spanias to flaggskip, og kampen om ligagullet er i realiteten over. Hvordan i alle dager kan racet om tittelen være over før påske?

  Mye av svaret på det ligger i Barcelonas bunnsolide forsvar. Real Madrids mål, scoret av Barcelonas Ronald Araújo, var bare katalanernes andre baklengs hjemme i ligaen denne sesongen. Det andre ble scoret av Espanyols Joselu på straffespark nyttårsaften. Totalt har Barcelona sluppet inn bare ni mål i ligaen denne sesongen, og selv om mye av æren har tilfalt Barcas nye hærfører, Ronald Araújo, fortjener Andreas Christensen vel så mye kreditt som sin uruguayanske midtstopperkollega.

  Dansken har vært enorm i det katalanske midtforsvaret etter overgangen fra Chelsea, og har dannet kanskje Europas beste stopperpar sammen med Araújo. Barcelonas økonomiske midler, eller snarere mangelen på dem, har vært mye omtalt, men Christensen kom fra Chelsea uten at Barcelona måtte bla opp én eneste euroseddel i overgangssum. Christensen er fremdeles bare 26 år og Araújo 24. Barcelona har alle utsikter til å ha et Europas mest dominerende stopperpar de neste fem årene, minst.

  Barcelonas vei til å gjenerobre tabelltoppen har vært lang. Det skiller altså hele 12 poeng mellom Barca og Real Madrid, men marginene og flyten har vært med ligalederen hele veien denne sesongen. Triumfen i gårsdagens El Clásico var deres 12. ettmålsseier i ligaen denne sesongen, og spillselskapene kan egentlig allerede nå begynne å utbetale plasserte spill på Barcelona som ligavinner. Selv om Real Madrid var fullt på høyde med sine katalanske erkefiender i går kveld, er det noe selvfølgelig over at Barcelona skal gjøre akkurat det de trenger for å dra i land seieren denne sesongen, og i går satt altså seieren to minutter på overtid. Flaks er en egenskap sies det, og de absolutt beste har som regel mer flaks enn andre. Denne sesongen er det ingen lag i Spania som har hatt mer flyt enn Barcelona, men Xavis mannskap har også gjort seg fortjent til det. Det er bare å gratulere dem som ligamester allerede, kampen om ligagullet ble vunnet i går.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen